İstanbul’da Geçmişe Götüren Nostaljik Mekanlar

3 Mart 2017 • Şehirler ve Hikayeleriİstanbul’da Geçmişe Götüren Nostaljik Mekanlar için yorumlar kapalı5395

Kurukahveci Mehmet Efendi:

Kuruluşu 1871 yılına dayanan ve kahve severlere her yudumda aynı kalite ve keyfi ulaştırmayı amaçlayan Kuru Kahveci Mehmet Efendi’nin Kapalıçarşı’daki nostaljik dükkanı önünde çoğunlukla uzun bir kuyruk görmeniz mümkün. Hem İstanbullular, hem de İstanbul’u ziyaret eden turistlerin uğrak noktası Kuru Kahveci Mehmet Efendi’den alınan kahvenin tadı ise bir başka…

Vefa Bozacısı:

Kuruluşu 1876 yılına dayanan Vefa Bozacısı, sur içinin güzide semti Vefa’yı Vefa yapan Türkiyede’ki nadir işletmelerden biridir.

Yüzyıllardır kalitesini bozmadan hizmet veren Vefa Bozacısı’nda Ekim ile Nisan ayı arasında boza, diğer aylarda ise

kuru üzüm şırası, limonata, sirke, limon suyu, nar ekşisi ve dondurma satılıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün zaman zaman gelip boza içtiği bu mekanda kendisinin özel bardağı da korunarak sergileniyor.

Bebek Badem Ezmecisi:

1904’te kurulan Bebek Badem Ezmecisi’nin lezzet sırrı tabii ki yılların deneyiminin yanı sıra katkısız ve el yapımı olmasında.

Badem ezmesi kadar fıstık ezmesiyle de ünlü olan bu minik dükkanda, kuruluşundan bu yana yer alan beyaz atlas üzerine simle işlenmiş ‘Yaşasın Şeker’ yazılı baba yadigarı levha da görülmeye değer.

Çiçek Pasajı:

Beyoğlu yangını sonrasında yok olan Naum Tiyatrosu’nun arsasına 1876 yılında kurulan tarihi Çiçek Pasajı semtin klasiklerinden biridir. Cam tavanıyla Milano’daki ünlü Galleria Vittorio Emanuele II’e benzetilen Çiçek Pasajı, içinde yer alan meyhaneler nedeniyle birçok ziyaretçinin de ilgisini çekmektedir.

İstanbul Oyuncak Müzesi:

Şair yazar Sunay Akın tarafından kurulan ve 23 Nisan 2005 yılında kapılarını açan müzede, 4000’den fazla oyuncak sergilenmektedir. Erenköy’ün ara sokaklarında tarihi bir köşkte konumlanan müzenin her odası bir tiyatro sahnesi görünümündedir.

Yeniköy Kahvesi:

Yeniköy’ün tarihi atmosferi içinde bulunan Yeniköy Kahvesi, muhteşem deniz manzarası ve yeşilliklerin içindeki huzurlu doğasıyla, isterseniz kahvaltı, isterseniz çay yanında lezzetli tatlılarıyla gününüzü keyifle geçirebileceğiniz mekanlardan. Yeniköy’ün tarihi yalıları ve arnavut kaldırımı sokaklarının büyüsüyle müdavimlerini kucaklayan Yeniköy Kahvesi’nin eşsiz menemenini tatmak için erken saatte gitmenizi öneririm.

Kurumsal İletişim Yöneticisi

Tuba Tatlıcı

Benzer İçerikler

Comments are closed.