Tatlı Bir Keşif: Çikolatasıyla Ünlü Ülkeler

16 Nisan 2017 • Kültür ve Sanat, Şehirler ve HikayeleriTatlı Bir Keşif: Çikolatasıyla Ünlü Ülkeler için yorumlar kapalı4198

İster küçük ister büyük olalım her yaşın istisnasız en mutlu eden hediyelerinden biridir çikolata..Hangi dilde nasıl telaffuz edilirse edilsin evrensel dilimizde  kuşkusuz tek anlamı var: mutluluk. Ve eğer sizde seyahat etmeyi seven bir çikolata severseniz kendinize verebileceğiniz bu tatlı hediyenin etkisini çikolatasıyla ünlü yerleri keşfederek ikiye katlayabilirsiniz.

Şimdi gelin hep beraber kendine has doğal güzellikleri, tarihi ve kültürü ile beraber çikolatasıyla da ünlü olan o şanslı ülkeleri keşfedelim. Zaten bir şehrin sokaklarında dolaşmaktan daha iyisi çikolata kokan sokaklarında dolaşmak değil midir?  Belki yazının sonunda uçak bileti bakmaya başlarsınız kim bilir?

Belçika

Çok büyük bir ülke olmamasına rağmen 2000’den fazla çikolata dükkânının olması, hakkında birçok şeyi açık ediyor aslında.

Belçika çikolatalarının eşsiz ve mükemmel olmasının temel nedeni ise çikolata üretiminde en az %35 saf kakao kullanılması konusunda yapılan yasal düzenleme. Bu zorunluluk, maharetli ellerde geleneksel tariflerle buluşunca enfes çikolataların ortaya çıkmasını kaçınılmaz kılıyor. Farklı birçok çikolata üretilse de Belçika tek lokmalık efsane çikolataları Pralinlerle meşhur. Şanslıysanız gurmelerin elinden en lezzetli çikolataları tadacağınız Choco-Late Festivaline de denk gelebilirsiniz.

İsviçre

Neredeyse birçoğumuzun aşina olduğu en ünlü çikolata markalarının anavatanıdır İsviçre. Gitmeden çikolatalarını tadabilsek de yerinde tadınca, hem ülkenin hem de çikolatanın güzelliğinden lezzet sarhoşu olabilirsiniz. İsviçre İkinci Dünya Savaşı’ndan önce yüksek miktarda çikolata ithalatı yapan ancak sonrasında çikolata tüketimi konusunda kendi içine dönmüş bir ülke. Kişi başına düşen en fazla çikolata tüketimi İsviçre’de yapılıyor. Bu nedenle bir İsviçrelinin yılda on kilo çikolata tüketmesi gerçeği pek şaşırtıcı gelmiyor.

 

Amerika Birleşik Devletleri

Amerikan çikolatalarını özel kılan şeylerden birisi içeriğinde bulunan yoğun badem ve fıstık oranı. Öyle ki Amerika’da yetişen bademlerin neredeyse %40’ı çikolatalarda kullanılıyor. Ülkenin birçok eyaletinde butik çikolatacıları ziyaret edebilir özellikle New York’ta şehrin en iyi çikolatacıları, çikolatanın tarihi ve çikolatacılarla ilgili tüm sırları öğrenebileceğiniz lüks çikolata turlarına katılabilirsiniz. Kasım ayında ülkeyi ziyaret ediyorsanız içeriğinde çikolata defilesinin de olduğu Chocolate Show’u ziyaret etmeden dönmemenizi öneriyoruz.

İtalya

İtalya sadece dünyanın en büyük çikolata üreticilerinden birisi olmakla kalmayıp bar şeklinde çikolataların ilk üretildiği yer olma özelliğine de sahip bir ülke. Sadece bar çikolataları ile değil, ülkede çikolata tarihi kadar eski ve neredeyse her yerinde tadabileceğiniz cioccolata calda isimli özel sıcak çikolataları ile de oldukça ünlüler.

Çikolata ile içli dışlı olmak isteyen gezginler içinse her yıl bir milyona yakın ziyaretçisi ile Eurochocolate Festivali bulunmaz bir fırsat. Birçok çikolata çeşidini tadıp, çikolataya dair her şeyi öğrenebileceğiniz Eurochocolate Perugia kasabasında sizi bekliyor olacak.

 

Benzer İçerikler

Comments are closed.