Nerede O Eski Bayramlar…

23 Haziran 2017 • Kültür ve SanatNerede O Eski Bayramlar… için yorumlar kapalı3793

Çocukluğumuzu hatırladığımızda büyüklerimizin tabiriyle nerede o eski günler dedirten; manevi değerlerin, birlikteliğin ve paylaşımın en güzel habercisidir bayramlarımız..

Peki bayramlar mı güzelliklerini yitirdi biz mi bayram sevinicimizi diye düşünürken; özlem duyduğumuz o eski günleri tekrar anımsatmak istedik sizlere.

Çok önceki yıllarda insanların maddi imkanları göreceli olarak daha sınırlı idi. Bu nedenle bayram vesilesiyle alınan giysiler, bayramda sofraları zenginleştiren tatlılar, ikram edilen şekerler insanlara mutluluk verirdi.

O günlerde herkesin birbirine verecek bir şeyi vardı mutlaka; sevgisi, güler yüzü, hoşgörüsü..

Küsler bayramda barışır, aile büyükleri atlanmadan ziyaret edilirdi.

Mendiller içinde gelecek harçlık ve hediyeleri heyecanla bekleyen minik yürekler, bayram sabahı giyilmeyi bekleyen bayramlıklar, tüm aile bireylerinin yer aldığı uzunnn ve keyifli kahvaltı sofraları ve gözlerini her an çalacak ümidiyle kapıdan ayırmayan büyüklerimizin bayramlarını kutladığımızda ‘’ el öpenlerin çok olsun evladım’’ diyen sıcacık, samimi duaları..

İçinde bulunduğumuz yıllarda ise yoğun iş hayatı ve günlük hayatın koşuşturmacalarından yorgun düşen birçok kişi, bayramları kısa bir tatil arası olarak değerlendirip geleneklerimizi eskisi gibi yerine getiremese de bayram ruhunu hala yaşamaya ve yaşatmaya çalışanlarımız şüphesiz ki var.

Mabel ailesi olarak bir Ramazan Bayramı’na daha yaklaşırken; geleneksel değerlerimize sahip çıktığımız ve heyecanla karşıladığımız mutlu ve huzurlu bir bayram diliyoruz.

 

Benzer İçerikler

Comments are closed.