Sıcak Yaz Günlerine Özel: Çikolata Topları

1 Temmuz 2017 • Çikolatalı TariflerSıcak Yaz Günlerine Özel: Çikolata Topları için yorumlar kapalı3391

Yaz tüm hızıyla hayatımıza girmeye başlamışken, sahil kenarları yavaş yavaş turistleri ve yazlıkçıları ağırlamaya başlamışken, yazın tüm mahmurluğu sıcakların etkisiyle de insanların üzerine gelmişken, mutfakta vakit harcamak kimileri için biraz daha zor hale gelebiliyor. Öte yandan günlerin uzamasıyla eş ve dost ile vakit geçirmeye daha fazla vakit bulduğumuz, sevdiklerimizle uzun sohbetlere daldığımız da bir gerçek. Eşsiz ve uzun yaz akşamlarında tam da kimsenin mutfakta fazlaca vakit geçirmek istemediği ve sevdikleriyle huzurlu akşamlar dilediği anlar için sizinle pratik, soğuk servis edilen ve hem damağınızı hem de sohbetlerinizi şenlendirecek bir tarif paylaşmak istedik. Gelin birlikte yapımı çok kolay olan çikolatalı toplar tarifimize göz atalım.

Bu basit, hızlı ve lezzet dolu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler:

  • 5 su bardağı robotta çekilmiş kek (hazır kek kullanabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 2 paket Mabel Çikolata ( sütlü veya bitter )
  • İsteğe bağlı bir miktar küçük doğranmış üzüm
  • İsteğe bağlı bir miktar fındık veya ceviz parçacıkları
  • Yarım çay bardağı süt ( kıvamı ayarlamak için )
  • Çikolata toplarını kaplamak için 250 gram benmari usülü eritilmiş Mabel Çikolata

Tereyağı ve çikolataları bir tavaya koyup ocakta erimelerini sağlayalım. Eriyen karışımı robottan geçirdiğimiz keklerin üzerine dökelim. Doğradığımız üzümleri ve fındık parçacıklarını da ekleyip karıştıralım.

Karışımın içine sütü kontrollü bir şekilde döküp yoğuralım. Kıvamı elimizle yuvarladığımızda dağılmayacak şekilde olmalı. Süt miktarında oynama yapabilirsiniz.

Yoğurduğumuz çikolatalı kek karışımından ceviz büyüklüğünde toplar yapalım. Benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp yağlı kağıt üzerine koyalım. Üzerine isterseniz şekerleme serpebilirsiniz.

Hazırlanan çikolata toplarını buzdolabında yarım saat bekletelim. Çayın veya kahvenizin yanına çok çok yakışacak çikolata topları hazır!

Doğrudan buzdolabından servis edildiği için sıcak yaz akşamlarında vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet olacak olan çikolata topları, mutfakta geçirdiğiniz süreyi azaltıp, sevdiklerinizle geçireceğiniz güzel akşamların tadı olacak!

Afiyet olsun. ?

 

Benzer İçerikler

Comments are closed.