Çikolata Kokulu Filmler

11 Eylül 2017 • Kültür ve SanatÇikolata Kokulu Filmler için yorumlar kapalı4671

Huzurlu bir akşam üstünü tamamlayacak en keyifli aktivitelerden biri şüphesiz film seyretmektir. Özellikle evinizden çıkmadan sevdiklerinizle vakit geçirebileceğiniz bir alternatif olan evde sinema keyfi; bu sıcak yaz günlerinde şehrin kalabalığından uzak durmak isteyenler için hem konforlu hem de ekonomik bir tercih.

Biz de çikolatanın lezzetlerle dolu dünyasını ekranlarınıza getiren, çikolata yeme isteğinizi kat be kat arttıracak filmleri sizler için inceleyerek, film izlemek istediğinizde danışabileceğiniz bir liste hazırlamak istedik.

Mısırları patlatın, çikolatalarınızı hazırlayın, başlıyoruz!

Charlie and the Chocolat Factory (Charlie’nin çikolata fabrikası):

Listenin başında hiç şüphesiz klasikleşen filmlerden biri olan Charlie’nin Çikolata Fabrikası yer alıyor. Birçok dalda ödül alan 2005 yapımı bu film, çikolata üreticisi Willy Wonka’nın çikolata imparatorluğunu ve kendine veliaht arayışını konu edinir.

Filmin ana karakterlerinden Charlie, ailesiyle birlikte zor şartlar altında yaşayan meraklı ve çikolata tutkunu küçük bir çocuktur. Oturduğu semtte bulunan, Willy Wonka’nın sahibi olduğu dünyanın en büyük çikolata fabrikalarından birinde çalışmak ise Charlie’nin en büyük hayalidir.  Wonka’nın  fabrikayı ziyaret etmek isteyenler arasında yaptığı çekilişi kazanan Charlie, dört diğer çocuk ile birlikte çikolata fabrikasının sürprizlerle dolu, tüm çocukların hayalini süsleyen dünyasına adım atar. Bu beş şanslı çocuk, 15 yıldır hiç kimsenin görmediği çikolata fabrikasını gezerken, gördüklerinden büyülenen Charlie, kendini Wonka’nın fantastik dünyasına bulur. Fantastik sinemanın kralı Tim Burton’ın yönettiği filmin başrolünde, yönetmenin gözdesi, Johnny Depp yeralırken, çikolataya bulanmış bu filmi izlerken çikolata yeme isteğinizin artacağından eminiz 🙂

Nothing like chocolate (Çikolata Gibisi Yok):

Bir  kitle-fonlaması (crownfunding) projesi olan “Çikolata Gibisi Yok”, Karayip Denizi’nde yer alan ada ülkelerinden biri olan Grenada’da sürdürülebilir ve ekolojik bir biçimde üretim yapan çikolata fabrikasını seyirciyle buluşturuyor. Yarı-belgesel formatındaki film, gösterime girdiği Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nde yarattığı ilgili ile sinema ve doğa severlerin dikkatini yağmur ormanlarının derinliklerindeki bu çikolata fabrikasına çevirirken, çikolata üreticisi Mott Green’in kakao ve çikolata üretirken doğaya duyduğu saygıyı ve ada halkıyla kurduğu samimi ilişkiyi ekrana taşıyor.

Chocolat(Çikolata):

“Bir kez tadını aldın mı, gerisi gelir…”

İsveç asıllı Lasse Hallström’ün yönetmen koltuğuna oturduğu 2000 yapımı film, küçük bir Fransız köyüne taşınan genç bir kadının ve kızının hayatını konu alıyor.

Oldukça kasvetli ve birbirinin aynı günleri geçiren kasaba halkı, anne-kızın birlikte açtıkları son derece sevimli çikolata dükkanı sayesinde, farkında olmadıkları bambaşka bir hayatla tanışırlar. Zevkin, eğlencenin, neşenin ve en önemlisi çikolatanın olduğu bir hayattır bu. Anne-kızın kasabaya getirdiği bu değişikliğe karşı gelenler insanlar, ahlak bekçiliği yaparak kasabada dilediği gibi bir ortam yaratan belediye başkanının liderliğinde kasabanın yeni sakinlerinin hayatını bir kabusa çevirirler. Ama birbirinden lezzetli çikolataların karşısında durmak, o kadar da kolay değildir.

Juliette Binoche’un duru oyunculuğuyla güzelleşen film, yayınlandığı yıl Oscar, Golden Globe ve Bafta Ödül törenlerindeki adaylıklarıyla kendinden söz ettirmeyi başarıyor.

Tuba Tatlıcı

Kurumsal İletişim Yöneticisi

Benzer İçerikler

Comments are closed.