Yazdan Kalan Bir Lezzet: Damla Çikolatalı Parfe

25 Eylül 2017 • Çikolatalı TariflerYazdan Kalan Bir Lezzet: Damla Çikolatalı Parfe için yorumlar kapalı3869

Sonbahar kendini yavaş yavaş göstermeye başlamışken, Ağustos ayının parlak güneşi hayatımızı, yaza dair bir çok tat  da yavaş yavaş mutfaklarımızı terkederken, hem hafif hem de soğuk servis edilen tatlılar, size yazın vazgeçilmez tadı dondurmayı aratmayacak bir alternatif lezzet sunuyor. Fıstıklı parfe de işte tam bu tarife uyarak Fransız mutfağından sofralarımıza gelen, ismiyle müstesna ‘mükemmel’ bir tatlı. Dolapta soğutulduktan sonra dilim dilim sevdiklerimize ikram edilen tatlıya, bu eşsiz tadı veren ise aslında birbirinden lezzetli malzemenin kendi içinde oluşturduğu uyum. Köpük köpük çırpılmış toz krem şantiye yulaflı bisküvi kırıkları, damla çikolata, meyve parçaları, kakaolu pirinç patlakları ve tercihinize göre servis öncesinde frambuaz taneleri eşlik ediyor.

Malzemeler:

  • 2 paket krem şanti tozu
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 15 adet orta boy çilek
  • 1 adet muz
  • 1paket vanilya
  • 5 yemek kaşığı Mabel damla çikolata
  • 2 kaşık pirinç patlakları
  • 7 yemek kaşığı orta dövülmüş fıstık

Krem şantinin hazırlanışı: 2 paket krem şantiyi derin bir kaba koyduktan sonra 2 su bardağı soğuk sütü ekleyip koyu bir kıvam alana kadar mikser yardımıyla çırpın.

Tarif: Çileği ve muzu minik küpler halinde doğradıktan sonra birlikte büyük bir kaba alın. 1 paket yulaflı bisküviyi eliniz ile hiç bir mutfak aleti kullanmadan küçük parçalara bölün. Ardından bisküviyi, 5 yemek kaşığı damla çikolatayı, 2 kaşık pirinç patlaklarını ve 7 yemek kaşığı dövülmüş fıstığı, meyvelerin olduğu kabın üzerine ekleyin. Hazırladığınız krem şantiyi de kaba ekledikten sonra yine hiç bir mutfak aleti kullanmadan büyük bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın.

İçine streç film serdiğiniz kek kalıbının içine, hazırladığınız parfe karışımını döküp bir spatula veya kaşık yardımıyla iyice yayın. Daha sonra kek kalıbının üstünü de streç film ile kapatıp 4-5 saat kadar buzlukta bekletin.

Servis yapmadan 10-15 dakika önce buzluktan çıkarmanız gereken parfeyi dilimleyerek servis edebileceğiniz gibi, isteğe göre üzerine çikolatalı sos veya meyveli sos hazırlayıp servis etmeyi tercih edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

Benzer İçerikler

Comments are closed.