Cilt Bakımında Doğal Çözüm: Bitter Çikolata

29 Ekim 2017 • Çikolata ve Sağlıklı YaşamCilt Bakımında Doğal Çözüm: Bitter Çikolata için yorumlar kapalı3524

Güzel bir parça çikolatanın güldüremeyeceği yüz, mutlu edemeyeceği çocuk, paylaştıkça artan tadıyla keyiflendiremeyeceği bir sohbet zor bulunur. Özellikle büyük bir dikkatle hazırlanarak en özel kakao çekirdekleriyle harmanlanmış ve uzman bir elden çıkan çikolatanın o hafif ve iştah kabartan tadı, ufak kaçamaklardan dost sofralarına yediden yetmişe herkesin sevdiği ve vazgeçemeyeceği bir tat. Peki, çikolatanın bu herkesi kendine tutkuyla bağlayan büyüsü, cilt sağlığımız için neler vadediyor?

Alıştığımız sütlü çikolata tadından biraz farklı bir tada sahip olsa da, içindeki kakao oranı sebebiyle hem doktorlar hem de diyetisyenler tarafından tavsiye edilen bitter çikolatanın insan sağlığına faydaları, bitter çikolatayı diğer çikolata türleri arasında öne çıkarıyor. Kakao çekirdeklerindeki flavonoid gibi güçlü antioksidanları içeren bitter çikolatanın hem kardiyovasküler bozukluklara hem de yüksek kan basıncı ve kolesterol gibi çağımızın hastalıklarına karşı doğal bir savunma mekanizması olduğu Amerika ve Avrupa’da yapılan bir çok araştırma tarafından doğrulanmış durumda. Tüm bu artılarının yanında, bitter çikolata tüketmenin cilt sağlığına da oldukça faydalı olması, kimyasal maddelerden kaçınarak cilt bakımı için alternatif çözümler arayanlara cevap oluyor.

Kakao, içerdiği yüksek antioksidan ve bitkisel yağlar sebebiyle cilt bakımında hem profesyonellerin hem de kozmetik markaların kullanmaktan vazgeçemediği doğal bir çözüm. Bitter çikolata ise kakao yoğun formülüyle cilt sağlığını korumak isteyenler için doğal ve erişilebilir bir alternatif. Deri hücrelerinin düzenli olarak yenilenmesini ve pürüzsüz bir doku kazanmasını sağlayan bitter çikolata, sofralarınızda ağırlayabileceğiniz en sağlıklı seçeneklerden biri.

Sahip olduğu güçlü güneş karşıtı antioksidanlar sayesinde, cildinizi yakıcı UV ışınlara karşı koruyan, böylece cilt kanseri ve güneş yanığı gibi risklere doğal çözüm olan kakao yağı, bitter çikolatayla vücuda alınırken, özellikle direk güneş ışınlarına maruz kalınan mevsimlerde doğal bir koruyucu görevini üstleniyor. Düzenli olarak tüketilen bitter çikolata, cildi içeriden besleyen vücut yağlarını etkinleştirerek pürüzsüz ve sorunsuz bir cilde sahip olmanızı sağlıyor. Cildin nemli ve yumuşak bir hisse kavuşmasını sağlayan bu yağlara ek olarak, çikolata içindeki kafein ise ciltteki ölü derilerin yenilenmesine katkıda bulunarak, cilt yüzeyindeki gözenekleri temiz tutuyor ve cildin nefes almasını sağlıyor. Yüksek stres altında veya mevsim geçişlerinde salgılanan hormonlar sebebiyle özellikle yüz ve boyun bölgesinde yaygın bir şekilde gözlemlenen cilt problemlerine karşı da yine hem stres karşıtı serotonin hormonunu tetikleyen yapısı hem de içerdiği cildi besleyen antioksidanlarla vücudu koruma altına alan bitter çikolata…

Tüm bu bahsettiğimiz faydalar da ortaya koyuyor ki, çikolata, özellikle bitter çikolata, sunduğu lezzet dolu anlara ek olarak sağlıklı ve doğal çözümler arayanlar için de vazgeçilmez bir besin.

Benzer İçerikler

Comments are closed.