Çikolata Kokulu Romanlar

31 Ekim 2017 • Kültür ve SanatÇikolata Kokulu Romanlar için yorumlar kapalı3255

Çikolatanın hepimizin hayatını daha keyifli kıldığı yadsınamaz bir gerçek.

Filmlerden müzelere ve kitaplara hayatımızın bir çok alanında kendine yer bulan çikolata, konusunu oluşturduğu her esere ise ayrı bir sıcaklık ve samimiyet katıyor.

Gelin havalar yazdan sonbahara dönerken okuyucularının içini ısıtan, sayfalarını çevirirken yüzüne bir tebessüm konduran, insanoğlunun çikolata tutkusunu satırlarına taşıyan iki güzel romana birlikte göz atalım.

Çikolata Sevenler Kulübü – Carole Matthews

Bazı kadınlar için alışveriş bir tutkuyken, bazıları mutfakta vakit geçirmeye bayılır… Kimileri akşam boş vakitlerini kitap sayfalarıyla doldurur, kimileri ise geceleri çılgınca eğlenmeyi sever. Carole Mathews’in kaleme aldığı ve 2009 yılında Türkçe’ye çevrilen Çikolata Sevenler Kulübü kitabının baş kahramanı Lucy Lombard için ise hayatta sahip olduğu tutkunun tek bir adı var: ÇİKOLATA!

Eşsiz tadlara olan hayranlığını  her fırsatta sergilemekten çekinmeyen Lombard, üç kadın arkadaşıyla birlikte Çikolata Sevenler Kulübü kurarak ‘Çikolata Cenneti’ adını verdikleri mabetlerinde düzenli olarak toplanır ve kulüp üyelerinin hayatlarındaki problemlere çikolataya da atıfta bulunarak çözümler bulmaya çalışır. Hem kariyerlerinde hem de özel hayatlarında problem yaşayan kulüp üyeleri, dünyanın en lezzetli kulübünde oldukça eğlenceli vakit geçirirken, çikolatanın eşsiz büyüsüyle süslenmiş sohbetleriyle dertlerinden bir nebze de olsa uzaklaşır. Çikolataların kimi zaman bir anti-depresan, kimi zaman bir ağrı kesici, kimi zamansa tüm kalp kırıklıklarının ilacı olarak aktarılan roman, okuyucularına samimi tavsiyeler vermekten de çekinmiyor.

Ana eksenine dünyanın en lezzetli, en tatlı ama en karşı konulmaz bağımlılıklarından birini alan roman, günlük hayatın dertlerinden bir nebze de olsa uzaklaşmak isteyen okuyucular için kimi zaman iştah kabartan, kimi zaman kahkahalara  boğan hikayeleriyle akşamüstleriniz için güzel bir alternatif.

Acı Çikolata – Laura Esquivel

Meksika ve ABD olmak üzere yayımlandığı her ülkede satış rekorları kıran ve 2016 yılında Laura Esquivel’in kaleminden çıkan Acı Çikolata, 1800’lerin sonunda Orta Amerika’daki geleneksel aile yapısına direnen, toplumsal dayatmalarına yemek ve tatlı yaparak karşı koyan ve bu sırada çikolatayı çok sevdiği fakat ailesinin evlenmesine izin vermediği adama aşkını ilan etmek için kullanan Tita’nın hikayesini okuyucuyla buluşturuyor. Yazarın ironik, neşeli ve yumuşak dili; yaşam sevgisini ve tensel aşkı bu dil içinde büyülü gerçekliğe bağlıyor.

Özellikle feminist yazarlar tarafından büyük bir beğeniyle karşılanan kitap, kadınların iç dünyasını keyifli bir hikaye akışıyla okuyucuya sunuyor. Yemek yapmayı aşkı için iletişim aracına dönüştüren, çikolatayı aşkın yeryüzündeki yansıması olarak değerlendiren Tita’nın toplumundaki gelgitlerine de işaret eden roman, bir çırpıda bitirebileceğiniz keyifli bir macerayı sizlerle buluşturuyor.

Özellikle son dönemlerde bir çok insanın elinde olan bu kitapla karşılaşma ihtimalinizin yüksek olduğunu hatırlatmak isteriz.

 

Benzer İçerikler

Comments are closed.