Milenyum Kuşağı Hangi Atıştırmalıkları Tercih Ediyor?

16 Kasım 2017 • Çikolata Kütüphanesi, Çikolata ve Sağlıklı Yaşam, Kültür ve SanatMilenyum Kuşağı Hangi Atıştırmalıkları Tercih Ediyor? için yorumlar kapalı3556

Diğer bütün alanlarda olduğu gibi milenyum kuşağının tercihleri, atıştırmalık kültürünü de kökünden değiştiriyor. Hayatı daha hızlı yaşamaya başladığımız bu günlerde, anlık bastıran açlıklara karşı çözümü atıştırmalıklarla bulmaya çalışan genç kuşak, hem lezzetli hem de sağlıklı alternatifleri ilk tercihleri arasına alıyor.

Sadece ülkemizde değil tüm dünyada atıştırmalık kültürünün günlük beslenme tercihlerimize yön verdiği gerçeği ise birçok araştırmaya konu olmuş durumda. Örneğin, Amerikalıların %94’ü her gün en az bir kez atıştırmalık tüketirken, İngiltere’de yapılan bir araştırma atıştırmalık tüketen 20 yaş altındaki İngilizlerin oranının diğer Avrupa ülkelerindeki akranlarına göre daha fazla olduğunu ortaya koyuyor. İngiltere’deki gençlerinin %64’ü iki öğün arasında atıştırmalık yemeyi alışkanlık haline getirmişken, İspanya’da bu oran %40. Peki gençler hangi atıştırmalıkları tercih ediyor ve neden atıştırmalık kültürü gençler arasında artış seyri içinde? Şüphesiz ki bu soruları cevaplayabilmek için gençleri atıştırmalıklara yönelten faktörlere bakmak gerekiyor.

Yapılan araştırmalar, markaların sahip olduğu güçlü algının gençlerin atıştırmalıklara yönelmesini sağlayan ilk neden olduğunu ortaya koyuyor. Tüketiciler için statü imgesi olan markalar, gençlerin hayat tarzlarını yansıttıkları simgeler olarak konumlanırken, milenyum kuşağı atıştırmalıkları markaların yarattığı statüye göre seçiyor.

Tüm bunların yanında günümüzde pek çok genç, atıştırmalıkları sosyal hayatlarının bir parçası haline getirerek; oyun, sinema, gece hayatı ve internete dayalı sosyal etkinliklerinde sıklıkla tüketiyorlar. Peki atıştırmalıklardan vazgeçemeyen milenyum kuşağının tercihi hangilerinden yana oluyor?

Çikolata

Birbirinden farklı çeşitleriyle milyonlarca damak tadına hitap eden çikolatalar, atıştırmalık denince akla ilk gelen alternatiflerden. Özellikle sahip olduğu ‘sağlıklı’ algısıyla milenyum kuşağının severek tükettiği çikolatalar vazgeçilmezlerin ilk sırasında yer alıyor.

Dondurma

Artık kimsenin dört mevsim tüketilmesini yadırgamadığı dondurmalar ise milenyum kuşağının yine sıklıkla tükettiği atıştırmalıklar arasında yer alıyor. Yenilikçi firmaların sunduğu çeşitli alternatifler ya da geleneksel tatlılarla birleşen dondurmalar bu kuşağın ilgisini çeken cesur girişimlerden.

Patlamış Mısır

İster mikrodalgalarda isterse tencerelerde hazırlansın, yemesi en keyifli ve bırakması da bir o kadar zor olan atıştırmalıklardan birinin patlamış mısır olduğu konusunda birçok insan hemfikir. Genç kuşağın sinema zevkine ortak olan,  dost buluşmalarında sofradan eksik olmayan patlamış mısırlar hızlı ve hafif bir alternatif. Günümüzde paketlenerek piyasa sürülen ve eskiye göre daha ulaşılabilir olan patlamış mısırlar, farklı aromalarıyla milenyum kuşağının vazgeçemediği atıştırmalıklardan bir diğeri.

 

Benzer İçerikler

Comments are closed.