Yeni Yıla Giderken Sofralarına Eklemek İsteyeceğiniz Tatlar

28 Aralık 2017 • Çikolatalı TariflerYeni Yıla Giderken Sofralarına Eklemek İsteyeceğiniz Tatlar için yorumlar kapalı3591

Yeni bir yıla girerken sevdiklerinizle geçireceğiniz yılın ilk dakikalarında hem yeteneklerinizi göstermek hem de ışıl ışıl bir yılbaşı sofrasıyla yeni yıla merhaba demek istiyorsanız aşağıdaki üç tarifi menünüze eklemek isteyebilirsiniz!

Çikolatalı Yılbaşı Cupcake

Malzeme Listesi

1 adet yumurta
1/2 paket un
1/2 su bardağı toz şeker
50 gr tereyağ
1/2 su bardağı süt
1 demet vanilin
1 paket kabartma tozu
1/4 su bardağı kakao
12 adet çilek
1 paket krem şanti

3 kaşık Mabel kakao
1 damla yeşil gıda boyası

Öncelikle kekleri hazırlamak için şeker ve yumurtayı iyice karıştırıyoruz. Ardından iyice erittiğimiz tereyağını ve Mabel kakaoyu karışıma ilave ediyoruz. Karışımı iyice karıştırdıktan sonra un, kabartma tozu ve vanilin ilave ederek topaklaşmalar yok oluncaya kadar karıştırıp, fırına vermek üzere cupcake kalıplarına döküyoruz. Cupcakeleri 180 derecelik fırında 10- 15 dakika pişmesini bekliyoruz. Fırından çıkan cupcakelere kürdan yardımıyla çilekleri geçirip, çam ağacı gibi dikey şekilde koyuyoruz. Krem şanti, süt ve bir-iki damla yeşil gıda boyasını karıştırıp krema elde ediyoruz. Yeşil karışımı, krema sıkma aracı ya da evinizde ucunu delip kullanacağınız bir poşetle çileğe çam ağacı şekli veriyoruz. Servis sırasında üstüne istediğiniz şekerlemeleri ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Red Velvet Kurabiyesi

Malzeme Listesi

100 gr tuzsuz tereyağ
50 gr esmer şeker
50 gr toz şeker
1/2 çay kaşığı vanilya tozu
1 adet yumurta sarısı
150 gr un

4 kaşık Mabel Kakao
75 gr ceviz
2 damla kırmızı gıda boyası

Tereyağı, yumurta sarısı, esmer ve toz şeker ile unu iyice karıştıralım. Karışıma vanilya tozu, cevizi, kakaoyu ve gıda boyasını ekleyip karıştırıyoruz. Kurabiye hamurundan her biri ceviz büyüklüğünde olacak şekilde toplar oluşturup 180 derecelik fırında 15 dakika pişiriyoruz. Servisini çilek ve pudra şekeri ile yapabilirsiniz.

Kardan Adam Lokmaları

Malzeme Listesi

  • 3-4 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı + 1 kahve fincanı süt tozu
  • 3/4 su bardağı pudra şekeri
  • 200 ml çiğ krema
  • 2-3 yemek kaşığı labne peyniri
  • Topları üst üste tutmak için çubuk kraker

 Süslemesi için:

  • Küçük renkli pasta boncukları
  • 2-3 paket Mabel Draje
  • 2 adet kuru kayısı ya da 2-3 dilim havuç

Şeker ve kremayı 3-4 dakika şeker eriyinceye kadar çırpıyoruz. Labne, 3 su bardağı hindistan cevizi ve süt tozunu ekleyerek yoğuruyoruz. Hamur yuvarlanabilecek bir kıvama gelinceye kadar azar azar hindistancevizi eklemeye devam ediyoruz. İrili ufaklı toplar yaparak hindistan cevizine buluyoruz. Çubuk krakeri üst üste koyduğunuz hindistancevizi toplarının uzunluğunda bölüyoruz. Kardan adamların gövdesini oluşturacak parçayı servis tabağına alarak çubuk krakeri saplıyoruz ve üzerine diğer topu oturtarak başı sabitleyoruz. Pasta boncuklarıyla kardan adamların gözlerini ve düğmeleri yapıyoruz..Kayısı ya da havuçtan minik üçgenler keserek burunları oluşturuyoruz. Drajelerden şapkalarını takarak servis yapın. (Eğer şapka yapışmazsa krema ya da labne ile yapıştırın)

 

 

 

 

 

Benzer İçerikler

Comments are closed.