Size Özel Bir 14 Şubat…

14 Şubat 2018 • Kültür ve SanatSize Özel Bir 14 Şubat… için yorumlar kapalı3438

Her yıl 14 Şubat’ın gelişini sokakları süsleyen kalpler ve birbirinden güzel balonlar bize fısıldarken, sevenlerini mutlu etmek isteyenleri tatlı bir telaş alır. Çok eski bir geleneğe dayanan bu özel günün tarihi ise Roma döneminde Luepercalia adı verilen ve üç gün süren bir festivale dayanıyor. Hem bereket hem de doğurganlık tanrısına adakların adandığı bu festival, baharın gelişini duyuran ilk festival olarak da bilinmekte.

Sonraki yıllarda ise pagan kutlamalarını bitirmek isteyen kilisenin, şenlikleri Aziz Valentine adına kutlamalara dönüştürdüğü ve ilk resmi Aziz Valentine gününün Papa Gelasius tarafından 496 yılında 14 Şubat’ta ilan ettiği kaydediliyor.

İngiliz Edebiyatı’nın iki büyük ismi Chaucer ve Shakespeare ise 14 Şubat’ın önce Birleşik Krallık daha sonra Avrupa ve Yeni Dünya’da bu denli yaygınlaşarak benimsenmesinden sorumlu iki yazar. Kaleme aldıkları şiir, sone ve hikayelerde Aziz Valentine gününü sembolleştirerek, bu özel günü aşk ve sevgiyle anmaya başlayan bu iki ismin katkısıyla sevenlerin birbirine aşklarını ilan ettiği bir güne dönüşen 14 Şubat, Ortaçağ’dan beri birbirine sevgilerini göstermek isteyen çiftlerin yıl boyunca sabırsızlıkla beklediği bir gün haline geldi.

Günümüzde sevdikleriyle özel bir gün geçirmek isteyen herkesin kutladığı 14 Şubat için henüz plan yapmadıysanız size sunabileceğimiz ilk öneri, sevdiğiniz ile Spa’da vakit geçirerek tüm gün kendinizi şımartabileceğiniz ve sonrasında romantik bir akşam yemeği yiyebileceğiniz bütçenize uygun otellerden birinde kendinize ve sevdiğinize yer ayırmak.

Bir diğer önerimiz ise İstanbul’da yaşayanlara… Şehrin stresinden uzaklaşarak güne güzel bir kahvaltıyla merhaba demek, bunu da sessiz bir doğa yürüyüşüyle taçlandırmak isterseniz Polonezköy, Riva veya Kilyos gibi lokasyonlar sizin için doğru birer alternatif olabilir. Eğer şehrin hareketli hayatından uzaklaşmaktan yana değilseniz yine bütçenize uygun şık bir restoranda romantik bir yemekle sevdiğinize bir sürpriz yapabilir, aşk şarkılarıyla dolu bir konserde günü sonlandırabilirsiniz.

Tabii ki herkes sevgililer gününü dışarda geçirmek zorunda değil. Bu özel günde sevgilinizi şımartmak için evde de yapabileceğiniz oldukça fazla seçenek var. Özellikle sevdiğine sürpriz yapmak isteyen erkeklerin mutfakta birkaç saat geçirip yaratıcılıklarını konuşturarak hazırladıkları ve küçük lezzetlerle donattığı, samimi ve sıcak bir film ile sonlanan güzel bir akşam da çiftler için unutulmaz bir 14 Şubat kutlamasına dönüşebilir.

Şunu da anımsatmakta fayda var ki, sevdiklerimizi hatırlamak ve onlara hoş sürprizler yapmak için illa 14 Şubat’ın gelmesini beklememize gerek yok.

Yılın tüm günlerini 14 Şubat’ın sıcaklığında sevgi dolu geçirmek dileğiyle…

 

 

 

 

Benzer İçerikler

Comments are closed.