Tatlı bir tatil: Çikolata Temalı Oteller

22 Şubat 2018 • Kültür ve Sanat, Şehirler ve HikayeleriTatlı bir tatil: Çikolata Temalı Oteller için yorumlar kapalı4142

Sıcak çikolata kokusuyla uyandığınız, çeşit çeşit çikolataları tatma şansı bulduğunuz ve çikolatayı bütün duyularınızla hissedebildiğiniz bir tatil düşünün. Eğer bu fikir sizi çok heyecanlandırdıysa, size güzel bir haberimiz var! Çikolata artık sadece tadıyla değil; bu eşsiz tadı kendine tema edinen otellerle de hayatımızda! Dünya çapında birçok otel, çikolatanın büyülü dünyasını tatilinizin bir parçası haline getirmek için çikolata temasıyla misafirlerini ağırlıyor.

İşte çikolata kokusunu buram buram hissedeceğiniz ve lezzetine doyacağınız 7 otel:

Boucan by Hotel Chocolat, Soufrière, Saint Lucia

Karayipler’in en dikkat çeken adalarından biri olan Saint Lucia’da bulunan Boucan by Hotel Chocolat, çikolata denince akla gelen ilk otellerden. Saint Lucia, halihazırda kakao ağaçlarının ve ormanlarının bolluğuyla biliniyor. Çevresi kakao bahçeleri ve gür ağaçlarla kaplı olan otelde, neredeyse bütün yiyeceklerin içinde kakao bulunuyor. Otelde kaldığınız süre boyunca kakao temalı SPA merkezinde vakit geçirebilir, çikolata kurslarına katılabilir ve çikolata turlarıyla kakao cenneti Saint Lucia’yı keşfedebilirsiniz. Otelin gecelik kişi başı fiyatı 2000 Türk Lirası civarında.

Jade Mountain, Soufrière, Saint Lucia

Saint Lucia’da bulunan diğer çikolata temalı otel ise içinde çikolata laboratuvarı bulunan Jade Mountain Oteli. Çikolata yapımına dair bütün detayları bir bilim adamı inceliğinde öğrenip inceleyebileceğiniz otelde; kakaonun vadettiği sağlık dolu dünyaya merhaba diyebilir, farklı çikolata kokteyllerini tadabileceğiniz ünlü restoranında çikolatanın her haline şahit olabilirsiniz. Çok sınırlı sayıda misafiri ağırlayabilen otelde  gecelik konaklama ücreti 5000 Türk Lirasının üstüne çıkabiliyor.

Chocolate Boutique Hotel, Bournemouth, İngiltere

Çikolata tutkunlarını mest edecek otellerden biri de İngiltere Bournemouth’ta bulunan Chocolate Boutique Hotel. Otelin toplam 13 tane çikolata temalı odası bulunuyor. Gün boyu süren çikolata servisi, çikolata temalı hediye paketleri ve çikolata atölyeleri otelin misafirleri tarafından en çok dikkat çeken özelliklerinden. Farklı birçok alanda düzenlenen atölyelerin özellikle çikolata kokteyllerini öğrenmek isteyen gençler ve profesyonel barmenler tarafından rağbet gördüğünden ise ayrıca bahsetmekte yarar var. Bu otelde konaklamanın gecelik ücreti 300 Türk Lirası civarında.

Etruscan Chocohotel, Perugia, İtalya

Adından da anlaşılacağı üzere, Etruscan Chocohotel tasarımını çikolataya adamış bir otel. Her katı, sütlü çikolata ve bitter çikolata gibi ayrı temalarla dizayn edilen bu otele adımınızı atar atmaz, çok farklı bir tecrübeye davet edildiğinizi, lobide size verilen çikolata şeklindeki oda anahtarlarıyla anlıyorsunuz. Odanıza adım attığınızda ise yatak örtülerinden havlulara, oda dekorasyonundan ikramlara her şeyin size çikolatayı andıracak şekilde tasarlandığını deneyimliyorsunuz. Otelin restoranında ise kakaoyu kendine malzeme yapabilen tüm tariflerle buluşmak mümkün. Sabah kahvaltısından akşam yemeğine tüm servislerde çikolatanın eşsiz tadına doyabileceğiniz bu otelde kişi başı gecelik konaklama ücreti 275 Türk Lirası civarında.

The Chocolate Room, Alton Towers, İngiltere

İngiltere’de bulunan Alton Towers Hotel ise tüm dünyadan gelen konuklarını farklı temalarla tasarlanan odalarında eşsiz bir yolculuğa çıkarıyor. The Chocolate Room ise hiç şüphesiz ki en dikkat çeken temalardan.. 6 kişiye kadar olan misafirleri ağırlayan bu süit oda, tren kompartımanı şeklindeki tasarımıyla da konuklarını gerçekten çikolata dolu bir yolculuğa çıkarıyor. Odanın çeşitli yerlerine gizlenmiş çikolata detayları ise bu yolcuğunu tatlı bir oyuna çeviriyor.

True Blue Bay Boutique Resort, Grenada

Karayip adalarından biri olan Grenada’da bulunan True Blue Bay Boutique Resort, bu yıl 11-19 Mayıs tarihlerinde Grenada’nın ilk çikolata festivaline ev sahipliği yapıyor. Festival boyunca konuklarını çikolatanın lezzet dolu dünyasına davet eden otelde; kakao çayından, çikolata kahvaltısına, bitter SPA’dan çikolata atölyelerine kadar birbirinden farklı tatlarla eşsiz bir deneyim elde edebilirsiniz.

Otelin gecelik kişi başı konaklama ücreti ise 630 Türk Lirası.

Three Ways House Hotel, Cotswolds, İngiltere

İngiltere’de bulunan Three Ways House Hotel Çikolata temalı suit odalarıyla ünlü. Odada, çikolatalı duş jelleri, sabunlar ve çikolata şeklinde yastıklar bulunuyor. Çikolata temalı öğle yemekleri ve yine konuklara özel hazırlanan çikolata şovlarıyla bu otelde beş duyunuza hitap edecek bir deneyim yaşayabilirsiniz.

 

 

 

Benzer İçerikler

Comments are closed.