İçinizi Isıtacak Çikolatalı Tarifler

10 Mart 2018 • Çikolatalı TariflerComments (0)200

Çikolatanın lezzet dünyasına dalmak için kimin bir bahaneye ihtiyacı olabilir ki?

Gelin bu soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak birkaç çikolatalı tatlı tarifine birlikte göz atalım.

Çikolatalı Karaköy Tatlısı

Karaköy’ün efsaneleşen halka tatlılarından ilham alınarak hazırlanan bu hamur tatlısı, kış aylarında yapacağınız küçük bir tatlı kaçamağı için oldukça lezzetli bir alternatif. Nar gibi kızaran halka tatlısının çikolata, toz Antep fıstığı ve toz badem ile buluşarak nihai halini aldığı bu tatlı, İstanbul’un en gözde semtleri arasında yer alan Karaköy’ün ünlü tatlısına farklı bir yorum getiriyor.

  • 3/4 su bardağı su
  • 65 gram tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 3 su bardağı kızartma yağı

 

Üzerini Süslemek İçin:

  • 200 gram Mabel sütlü çikolata
  • 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı
  • 2 yemek kaşığı toz badem

Su, şeker, tereyağı, esmer şeker ve tuzu sos tavasında tereyağı eriyinceye kadar ısıtın. Tereyağı eriyince unu ilave edin ve 1-2 dakika kavurun. Hazırlanan bu hamuru soğuması için bırakın. İyice soğuduktan sonra geniş bir kaseye alın ve yumurtaları tek tek ilave ederek çırpın. Sıkma torbasına yıldız ucunu takın ve hamuru torbanın içine boşaltın. İyice kızmış yağın içine sıkın. İstediğiniz boyuta gelince kaşık yardımıyla hamuru duyun ağzından kesin. Her tarafını kızarıncaya kadar döndürerek kızartmaya devam edin. Kızaran hamurların fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerinde soğutun. Eritilmiş çikolataya batırın ve üzerini toz badem veya toz Antep fıstığıyla süsleyin. Buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin ve servis edin.

Bitter Çikolatalı Sufle

Çikolata tutkunlarının en sevdiği tatlardan biri olan sufle, özellikle kış aylarında sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz en güzel tatlardan biri. Tatlılarda özellikle sütlü çikolatayla yetinmiyor, bitter çikolatanın o keskin kakao tadını da arıyorsanız, Bitter çikolatalı sufle bir kaşığıyla bile mutlu olabileceğiniz eşsiz bir lezzet.

  • 3 adet küçük boy yumurta
  • 50 gram tereyağı
  • 80 gram Mabel bitter çikolata
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı şeker

Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Yumurta ve şekeri bir kabın içerisine alın. Mikser yardımıyla şeker eriyene kadar çırpın. Çırptığınız yumurta ve şeker karışımına azar azar un ilave edin. Erittiğiniz çikolata ve tereyağını yavaş yavaş bu karışıma ilave edin. Kalıplarınızı hafifçe yağlayın ve unlayın. Karışımı içine pay edin. 220 derecelik fırında yaklaşık 6 dakika pişirin. Çıkarıp afiyetle tüketin.

Çikolata Topları

Ansızın bastıran tatlı krizlerine cevap olarak hazırlayabileceğiniz tek lokmalık çikolata topları, hem pratik bir tarif olması hem de evde hem daim bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz bir tat olmasıyla kış aylarında tercih edebileceğiniz bir lezzet.

 

  • 350 gram pötibör bisküvi (2 küçük paket)
  • 125 gram tereyağı
  • 90 gram Mabel sütlü çikolata
  • 1/2 su bardağı kavrulmuş file badem
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 3 tatlı kaşığı kakao

Çikolata topları hazırlamak için; küçük bir sos tenceresine aldığınız tereyağını kısık ateşte eritin. Yüzeye çıkan süt köpüklerini bir kaşık yardımıyla alıp kullanmamak üzere bir kenara ayırın. Ocaktan aldığınız sıcak tereyağı içine küçük parçalara ayırdığınız çikolata küpleri ve toz şekeri ekleyin. Şeker taneleri eriyene kadar karıştırıp ılınması için bir kenarda bekletin. Pötibör bisküvileri geniş bir karıştırma kabına kırın. Süt, kavrulmuş file badem ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya başlayın. Çikolatalı ve şekerli tereyağı karışımını azar azar ekleyip karıştırma işlemini sürdürün. Bisküvi kırıkları, ele yapışmayan çikolatalı bir hamur görünümünü aldığında işlem tamam demektir. Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar koparıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin. Elde ettiğiniz çikolata toplarını küçük bir kaseye aldığınız rendelenmiş Hindistan cevizine batırıp servis tabağına dizin. Kahve eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

 

 

 

Pin It

Benzer İçerikler

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir