Çikolata Kokulu Kitaplar

26 Mayıs 2018 • Kültür ve SanatÇikolata Kokulu Kitaplar için yorumlar kapalı3913

Çikolatanın hayatımızı her anlamıyla daha keyifli kıldığı yadsınamaz bir gerçek. Hayatımızın bir çok alanında kendine yer bulan çikolata, filmlerden müzelere konu olarak şehir hayatımızın koşuşturmacasına kültürel bir lezzet katıyor. Kitap sayfaları ise çikolatanın büyülü dünyasını en samimi ve sıcak bir şekilde okuyucuyla buluşturarak çikolatanın lezzetli dünyasına edebi bir pencereden bakıyor.

Gelin yaz kendini çoktan göstermeye başlamışken sahil kenarında keyifle okuyacağınız, sayfalarını çevirirken yüzünüzde bir tebessüm oluşturacak, edebiyat dünyasının çikolataya olan tutkusunu okuyucuyla buluşturan üç güzel kitaba birlikte göz atalım.

Çikolata – Joanne Harris

Küçük bir Fransız kasabasının geleneksel dokusunun edebi bir ziyafet gibi önümüze sunulduğu Joanne Harris imzalı Çikolata, bu lezzetli tatlının büyülü dünyasını okuyucuyla buluşturuyor. Lansquenet adlı kasabaya çocuğuyla birlikte yerleşen Vianne Rocher’in açtığı çikolata dükkânını merkezine alan kitap, çikolatanın paylaştıkça artan lezzetine ve çikolata etrafında kurulan dostluklara samimi ve içten bir bakış getiriyor. Geleneklerine bağlı olan bu kasabada kilisenin baskıcı düzenine bir baş kaldırı simgesi olarak görülen Rocher’in çikolata dükkanından yapılan her alışverişin zamanla sırların ve duyguların paylaşıldığı bir dostluğa dönüşüne şahit olacağınız sürükleyici romanın sinemaya uyarlanan versiyonunda ise Juliette Binoche ve Johnny Depp rol alıyor.

Çikolata Hırsızı – Laura Florand

Paris’in gizemli ve sıcacık atmosferinde şekillenen Laura Florand imzalı macera dolu bu roman sayfaları okurken içinizi buram buram çikolata kokusuyla dolduracak cinsten. Kendisine miras kalan çikolata fabrikasının başına geçen Cade Corey’in dünyanın en lezzetli çikolatasını yaratmak için çıktığı yolculuğu konu alan roman, baş kahramanın dünyaca ünlü çikolata ustası Marquis ile olan dostluğunu, bu arkadaşlığın doğurduğu ihtirasları ve macera dolu serüvenler ile okuyucuyu kendine bağlamayı başarıyor. Paris sokaklarının büyüsünü her sayfasında hissedebileceğiniz roman, hayatının koşuşturmacasına biraz mola vermek isteyen okuyucular için ideal, şirin bir aşk hikayesi.

Elli Kuruş Çikolata – Orhan Kemal

Türk edebiyatının en özgün ve gerçekçi yazarlarından Orhan Kemal, tıpkı diğer eserlerinde olduğu gibi külliyatının en samimi ve sıcak eserlerinden biri olan ‘Elli Kuruş Çikolata’da da hayatla mücadele etmek zorunda kalan ama umudunu, yaşama sevincini kaybetmeyen insanlardan söz ediyor. Şimdiye kadar Orhan Kemal’in dünyaca ünlü eserlerinin gölgesinde kalmış fakat son yıllarda özellikle genç okuyucuların elinde sıkça karşılaşabileceğiniz bu öykü kitabı, İkinci Dünya Savaşı ve sonrasındaki dönemin etkilerinin çocuk edebiyatına nasıl yansıdığını gösteren bir yapıt. Dokunaklı sosyal manzaraları tüm gerçekçiliğiyle okuyucuyla buluşturan Elli Kuruş Çikolata, bugün teknoloji çağında yaşayıp her istediklerini elde edebilmesine rağmen memnuniyetsizliğini sürdüren yeni kuşaklara da bir eleştiri niteliği taşıyor.

Benzer İçerikler

Comments are closed.