Kahve, Çikolatayla Buluşunca: Amatör Baristalar için Çikolatalı Tarifler

16 Ekim 2018 • Çikolata ve Sağlıklı Yaşam, Çikolatalı TariflerKahve, Çikolatayla Buluşunca: Amatör Baristalar için Çikolatalı Tarifler için yorumlar kapalı2522

Hazırlık ve ikram noktasında gerçek bir ustalık gerektiren kahve, İstanbul sokaklarında birbiri ardına açılan yeni nesil dükkanlarla bir mutfak sanatına dönüşen kocaman bir lezzet deryası.

Özellikle Kadıköy, Karaköy, Galata ve Yeniköy gibi semtlerdeki kafelerde, usta baristaların elinden çıkan kahveler, basit bir fincan içecek olmanın çok ötesinde, yeni lezzetleri keşfetmeye meraklı İstanbulluların en büyük tutkularından biri haline dönüşerek, uzun ve yorucu bir günü sonlandırmalarına yardımcı oluyor.

Geleneksel kahve tariflerini baharatlar, kurutulmuş meyveler ve kuruyemişlerin yanı sıra kahvenin en iyi dostu olarak bilinen çikolatayla harmanlayarak olağanüstü lezzetler ortaya çıkartan baristalar gibi siz de hazırladığınız kahvelere lezzetli dokunuşlar yapmak isterseniz, gelin Mabel Çikolata ürünleriyle nasıl tatlar yaratabileceğinize hep birlikte göz atalım.

Mabel Kuvertür kahveyle buluşunca…

Çikolata yapımı ve pastacılık ile ilgilenenlerin yakından tanıdığı kuvertür çikolata yeni lezzetler yaratmak için en güçlü silahlarından biri. Kahveseverlerin en çok tercih ettiği kahvelerin başında gelen latte ve macchiato gibi süt köpüğü bulunan tarifleri ,se bitter çikolata tadıyla birleştirmek mümkün. Mabel kuvertür kalıbını rendeleyerek fincanları süslemenin yanı sıra küçük parçalar şeklinde servis ederek şeker kullananlara çok daha sağlıklı bir alternatif olarak sunabilirsiniz.

Kahve tariflerinde özellikle sert çekirdekleri kullanıyorsanız , Mabel kuvertür ile doğal ganajlar hazırlayarak, kahvenin yoğun tadını çikolatanın yumuşak ve süt kremasıyla harmanlayabilirsiniz.

Kahvenizde Gerçek Çikolata Kullanın

Yeni nesil baristaların kahvelerini süslerken endüstriyel çikolata şuruplarından kaçındığı bir gerçek. Tüm tariflerde kullanabileceğiniz katkı bulunmayan doğal Mabel Parça Çikolata, bu noktada ise endüstriyel şuruba güçlü bir alternatif oluşturuyor. Siz de evinizde çikolata şurubu yerine çikolatanızı eriterek daha sağlıklı mocha’lar yapabilirsiniz.

Çakıl Taşı Çikolatayla kahve sunumuzu renklendirin

Sadece tariflerini değil sunumlarını da renklendirmek isteyen baristalar olarak, küçük ve çakıl taşına benzer Mabel Çakıl Taşı çikolatalarla eğlenceli sunumlar yaratabilirsiniz. Bu eğlenceli şekildeki çikolatalar, misafirlerinize sunduğunuz ev yapımı ve farklı kahve tariflerinin yanına rengarenk seçenekleri ve değişik meyve aromalarıyla çok yakışacak.

 

Benzer İçerikler

Comments are closed.