Yılbaşı Sofranızı Renklendirecek Çikolatalı Tatlar

28 Aralık 2018 • GenelYılbaşı Sofranızı Renklendirecek Çikolatalı Tatlar için yorumlar kapalı2097

Yeni yıla geri sayım başlamışken,  sevdiklerimizle paylaşacağımız yılbaşı sofrası için de planlar çoktan yapılmaya başladı.

31 Aralık akşamını kimileri ışıklarla süslü mekanlarda kutlamaya hazırlanırken, kimileri ise umutlarını kalabalıktan uzak ve dost sohbetiyle ısınan evlerinde, birbirinden farklı lezzetleri keşfederek ve yılbaşı menüsünün keyfini çıkararak karşılamayı planlıyor.

‘Yeni yıla nasıl girersem tüm yılım öyle geçer’ diyenlerdenseniz, sizler için hazırladığımız çikolatalı yılbaşı tatları listemize hem gecenizi hem de 2019’u tatlandırması adına muhakkak göz atın..

Kozalak pasta

Yılbaşı deyince herkesin aklına çam ağacı, çam ağacı deyince ise kozalaklar gelir. Çocuklarınızla mutfakta hazırlayabileceğiniz en pratik ve yapması en keyifli çikolatalı tatlardan biri olan kozalak pasta ise yılbaşı sofralarına hem lezzet hem de şık bir dokunuş getirecek. Geleneksel pastalardan farklı olarak ne un ne de kek içeren kozalak pasta, özellikle ağır bir yılbaşı ziyafeti planlıyorsanız, sizin için en doğru alternatif olacak.

Malzemeler

250 gram pirinç patlağı

4 yemek kaşığı bal

80 gram Mabel Bitter Çikolata

50 Gram margarin

½ su bardağı susam

1yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı

Büyük boy bir tencerenin içinde margarin, bal ve bitter çikolatayı kısık ateşte eritin; daha sonra pirinç patlaklarını ve başka bir tencerede önceden kavurmuş olduğunuz susamları tamamen erimiş olan malzemelerin içine ekleyin. Altını kapattığınız karışımı, karışım dokunabileceğiniz soğukluğa erişene kadar bekletin. Şekil vermek adına, limon sıkacağının arkasını çevirerek streç film ile kaplayarak kendi kalıbınızı oluşturun. Karışım ılıkken hazırladığınız kalıbın içine çikolatalı karışımı iyice sıkıştırarak yerleştirin. Limon sıkacağını ters çevirerek veya streç filmi çekerek karışımı kalıptan çıkarın. Kozalak şeklini almış olan karışımın üzerine pudra şekeri serpiştirerek buz dolabında soğumaya bırakın. Servis yaparken arzu ederseniz tabağı çam yaprakları ve gerçek kozalaklarla da süsleyebilirsiniz.

Kestaneli Tart

Yılbaşı denildiğinde akla gelen bir başka lezzet ise özellikle soğuk havalarda sokakta gördüğümüzde içimizi ısıtan kestane. Hazırlayacağınız bu tart ile yılbaşı sofranıza çok yakışacağına inandığımız kestane ve çikolata yeni bir yorum getirecek.

 

Malzemeler

2 su bardağı un

100 gram tereyağı

3 yemek kaşığı pudra şekeri

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı su

2 yemek kaşığı Mabel kakao

300 gram kestane

½ su bardağı şekersiz çiğ krema

100 gram Mabel sütlü çikolata

Hazırlanışı

Daha önce elediğiniz unu kakao ile karıştırıp derin bir karıştırma kabına alın. Un ve kakao karışımının orta kısmını açıp oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını, yumurtayı, pudra şekerini ve suyu ekleyin. Kaptaki tüm malzemeleri karıştırarak tart hamurunu kıvam alıncaya kadar yoğurun. Daha sonra ayıkladığınız kestaneleri bir bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırın ve hamura ekleyin. Bir kez daha birbirine karıştırdığınız hamur ve kestane karışımını 6 parçaya ayırarak tart kalıplarına yayın. Kenar kısımlarını hafifçe bastırıp kalıbın şeklini almasını sağlayın. Bir çatal yardımıyla hamurların üzerine küçük delikler açın. Tartları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, yaklaşık 25 dakika hafif bir renk alana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız tartlar oda sıcaklığına eriştiğinde üstüne çiğ kremayı yayın ve benmari usulü eritmiş olduğunuz çikolatayı dökün.

Şimdiden herkese tadı damağınızda kalacak bir yıl diliyoruz.

Benzer İçerikler

Comments are closed.