İstanbul’un Festival Havası…

14 Mart 2019 • Şehirler ve Hikayeleriİstanbul’un Festival Havası… için yorumlar kapalı1568

Hem iyi vakit geçirmek hem yeni şeyler keşfetmek hem de farklı kültürleri tanımak için pek çok kişi için festivaller vazgeçilmez etkinlikler arasında yer alıyor. Farklı kültürlerin bir arada yaşadığı İstanbul’da da son yıllarda özellikle yeme-içme ile ilgili festivallerin sayısı ve çeşidinde önemli bir artış söz konusu oldu. Siz de yeni tatları ve farklı yemek kültürlerini yakından takip etmek isteyenlerdenseniz, ajandanıza yeni tarihler eklemeye başlayabilirsiniz. Sizler için derlediğimiz yakın zamanlı İstanbul yeme-içme festivallerini gelin birlikte inceleyelim

İstanbul Bira-Midye Festivali // 13-15 Nisan – Sanat Fermormans Beyoğlu
Baharın yüzünü gösterdiği Nisan ayında, Nevizade’nin tarihi dokusunda onlarca bira ve midye çeşidini bir arada tatma imkânı sağlayan bu eğlenceli festival, meraklılarını bekliyor. Pratik bir atıştırmalık olan bira ve midyeyi sokakta keyifle yemeyi özlediyseniz 13-15 Nisan’ı ajandanıza not etmeyi unutmayın.

2.Uluslararası Çikolata Festivali// 20-23 Nisan – Sirkeci Garı

Aşk ile çikolata kelimeleri yan ayna geldiğinde ortaya çıkan uyum, onu tadanların hissettikleri duyguda buluşuyor. Bu mutluluğun bin bir çeşidini ise İstanbulluların merakla beklediği ve bu sene ikincisi düzenlenecek olan bu festivalde bulabilirsiniz. Üç gün sürecek bu etkinlikte, çeşitli çikolata zanaatkarları ve şefler, çikolataya olan aşklarını katılımcılarla paylaşacak. Sirkeci Garı’ndaki festivalin ziyaretçileri ise hem workshoplara katılabilir hem de çikolata ile yapılabilecek yeni tatları keşfedebilirler. Bizce kesinlikle kaçırılmayacak bir festival

2.Uluslararası İstanbul Çay Festivali // 5-6 Mayıs – Eyüp

Türk yeme – içme kültürünün vazgeçilmez simgelerinden biri olan çay, hemen herkesin gün boyu keyifle tükettiği içecekler arasında yer alır. Kendimize özgü demleme usulümüz, ince belli cam bardaklar, kıtlama çay gibi farklı tekniklerle içtiğimiz çay, sabah kahvaltısından gecenin geç saatlerine kadar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası durumunda. Bunun en iyi göstergesi de bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Çay Festivali. 5-6 Mayıs’ta Eyüp’te yapılacak festivalde, hem farklı ülkelerden gelen çaylarla tanışma imkanı bulabilir hem de çay tadımı yaparak özel demleme tekniklerini öğrenebilirsiniz. Workshop çalışmaları, atölyeler, konserler ve eğlenceli aktivitelerle dolu bir gün geçirmek istiyorsanız 2. Uluslararası Çay Festivalini takviminize almayı unutmayın..

Organik Ürünler Festivali // 24-26 Mayıs – Orta Sahne UNİQ

Organik ürünleri hayatımızda daha çok tüketmek ve bunu alışkanlık haline getirmek hemen herkesin sağlıklı beslenmek için başvurduğu bir yöntem. Türkiye’nin doğal ve tarımsal zenginliği sayesinde yöresinden en taze ürünlere erişmek ise artık daha kolay. Organik ürün üreticileri aracılığı ile Türkiye’nin 7 bölgesinden gelen 1001 çeşit ürünü, üreticinin kendisinden belgeli ve sertifikalı olarak ziyaretçilerle bir araya getirmesi açısından oldukça önemli olan bu festivale daha sağlıklı bir yaşam için mutlaka uğrayın deriz.

Benzer İçerikler

Comments are closed.