Lezzet Peşinde Festivaller

26 Nisan 2019 • Kültür ve SanatLezzet Peşinde Festivaller için yorumlar kapalı1508

Birçok kişinin artık seyahat planlarını sadece gezip görmek değil gittikleri ülkelerin ilginç ve yeni tatlarını keşfetmek üzerine yaptığı bir dönemdeyiz. Bu planları dünyaca ünlü yeme-içme festivallerinin takvimine göre yapanların sayısı ise hiç de az değil.

Eğlenceli olduğu kadar damak zevkinizi de şenlendirecek, düzenlendikleri ülkelerde dünyanın dört bir yanından binlerce katılımcısıyla yoğun ilgi gören yeme-içme festivallerini sizler için derledik. Hazırsanız keşfe başlayalım

Taste Of Amsterdam – Amsterdam Lezzetleri Festivali // 02-05 Haziran 2019

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’ın dünyanın en çok kültürlü kentlerinden biri olduğunu ve kentte 180 farklı ülkeden insanın yaşadığını biliyor musunuz?

Bu renkli şehri bir de Amsterdam Lezzetleri Festivali sırasında ziyaret ettiğinizi hayal edin… Tam bir yemek cenneti olan Amsterdam’da 2 Haziran’da başlayan ve 3 gün süren festival boyunca, en iyi ulusal ve uluslararası şefler ve enfes lezzetleri bir araya geliyor. Siz bu lezzetlerin keyfini çıkarırken, sokaklarda yankılanan caz ve soul müzik dinletileri ise size eşlik ediyor. Kentin gözde restoranlarından ünlü aşçılar tarafından küçük porsiyonlar halinde yapılan yemek sunumlarını görmek ve birbirinden farklı lezzetleri denemek için harika bir fırsat.

La Tomatina – Domates Festivali – İspanya // 28 Ağustos 2019

Eminiz bu festivali duymayan, ortaya çıkan görüntüleri görmeyeniniz yoktur… Her yıl Ağustos ayının son Çarşamba günü Bunol şehrinde kutlanan “La Tomatina” diye adlandırılan Domates Festivali, İspanya’nın en önemli eğlence aktivitelerinden biri. 1945 yılından bu yana düzenlenen Domates Festivali’nin başlangıcı bir rivayete göre şehirde sevilmeyen bir belediye başkanını protesto etmek isteyen kişilerin başlattığı bir savaş. Diğer rivayet ise bunun gençler arasında yapılan eski bir eğlence aktivitesi olduğu yönünde. Her yıl en az 50 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen ve bir hafta süren festival boyunca geçit törenleri, eğlenceler, dans gösterileri ve konserler Valensiya yakınlarındaki Bunol kentini adeta ziyaretçi akınına uğratıyor. Seyahatinizi 28 Ağustos’a denk getirerek bu bahaneyle nefis Tapas ve Paella’ların tadına bakabilirsiniz.

Pizzafest, İtalya // Eylül 2019

Pizza deyince eminiz aklınıza ilk gelen ülke İtalya’dır… Birbirinden leziz pizzaların ana vatanı olan Napoli’de bir pizza festivali olmaması ise düşünülemez. İlk olarak 1995 yılında düzenlenen ve her yıl Eylül ayının ortasında, doğduğu yer Napoli’de, dünyanın en lezzetli atıştırmalıklarından biri olan pizzanın kutlandığı bu festival, bölgenin en büyük gurur kaynaklarından Napoli pizzasına övgü niteliğinde.Dört gün süren etkinlik boyunca aklınıza gelebilecek her bölgeden birbirinden farklı çeşit pizzayı tadabilir, pizza ustalarının havaya attığı hamurları keyifle izleyebilirsiniz.

Oktoberfest – Almanya //21 Eylül-6 Ekim 2019

Dünyanın en çok bilinen ve rağbet gören festivalleri arasında yer alan Oktoberfest, her yıl milyonlarca turist için bir eğlence kaynağı. Bavyeralıların tabiriyle ‘’Wiesn’’ ya da daha turistik adıyla Oktoberfest geleneği; 12 Ekim 1810’da Bavyera prensi 1. Ludwig ile Saksonya prensesi Therese’nin düğün kutlamaları olarak başlamış ve o tarihten bu yana büyük savaşlar ya da doğal afetler olmadığı sürece her yıl aynı dönemde kutlanmaya devam etmiş.15 gün süren festivali, her sene dünyanın dört bir yanından ortalama 6,5 milyon kişi ziyaret ediyor. Keyif tutkunlarının Alman lezzetleriyle karnını doyurup envayi çeşit birayı yudumlayabildiği Oktoberfest, biranın buz gibi soğuğuna karşın sıcacık bir kültür ortamı yaşamak isteyen herkesi bağrına basıyor.

Salon Du Chocolat, Paris // 31 Ekim-4 Kasım 2019

Hem tadı hem de kokusuyla karşı konulamaz bir lezzet olan çikolatanın festival halini merak ediyorsanız size müthiş bir önerimiz var. Çikolata ve kakaoya adanmış dünyanın en büyük etkinliği olma özelliğini taşıyan ve tüm çikolata dünyasını ve endüstrisini bir araya getiren Paris’teki Salon Du Chocolat festivali, çikolata sevenlerin asla kaçırmaması gereken bir etkinlik. Her yıl yaklaşık 60 ülkeden 1 milyona yakın ziyaretçi ağırlayan fuarda, en özel çikolata markaları, ünlü şefler ve pastaneler yer alıyor. Çikolatayla ilgili aklınıza gelebilecek hemen her şeyin yer aldığı bu fuarda ne yöne bakacağınıza ve hangi lezzeti tadacağınıza karar veremeyebilirsiniz. Çikolata ve pasta yapım atölyeleri, kitap imzaları, çikolata şovları gibi etkinliklerin yanı sıra çikolatadan heykel yarışması gibi artizan etkinlikler de oldukça ilgi çekiyor. İşte bu dünyanın en tatlı festivali olan Salon Du Chocolat tam bana göre diyorsanız; Ekim sonuna başka bir plan yapmayın deriz.

Benzer İçerikler

Comments are closed.