Mabel’e Dair

Yüreğinizin en kuytu köşelerinde sakladığınız sevgiyi, aşkı, özlemi sığdırabilir misiniz bir kutuya? Bir kurdele çözebilir mi tüm kırgınlıkları?

Ruhunuzun en derininden gelen sesi dillendirmek için 70 yıl önce çıktığımız sevgi ve tutkuyla harmanlanan çikolata yolculuğumuza hoş geldiniz… 

Mabel’in temelleri 1947 yılında  Mihail Payotis ve Haralambos Küçük Anastasiadi tarafından İstanbul Karaköy’de mütevazi bir imalathanede atıldı. Markanın büyük dönüşüm hikayesi ise Ahmet Tatlıcı tarafından 1981 yılında satın alınmasıyla yaşandı.

Ailesinden devraldığı tatlı ve pastacılık sektöründeki tecrübesini İngiltere’de aldığı eğitimle güçlendiren Tatlıcı, kuşaktan kuşağa süregelen çikolata öyküsünün temellerini yıllar içinde sağlam atılımlarla güçlendirdi.

Mabel çikolatalarının bugünkü lezzetine ulaşması için 10 yıllık bir hazırlık süreci yaşandı. Önce teknoloji ve ambalaj alanındaki küresel gelişmeler Mabel’e entegre edildi. 1992 yılına gelindiğinde ise Mabel; ağırlıklı olarak Belçika ve İsviçre tatlarıyla harmanlanan özel çikolata reçetesine kavuşarak çikolatada lezzet devrimine imza attı.

Bugün kalite ve çeşitte yükseltilen çıta ile ürün gamını 500’e çıkaran Mabel; geleneksel çikolata anlayışını son teknolojiyle üretimini yaptığı bantlardan büyük küçük herkesin evlerine, sıcak gülüşlerine, kısaca hayata taşıdı.

Tüketicisinin nezdinde, ”çikolata gibi çikolata” olarak tanınmanın gururunu yaşayan Mabel, içindekilere dair hiçbir endişe yaşatmadan çikolata hazzını vermeyi ve hayal gücünüzün sınırlarını zorlayan tatlar sunmayı önemsiyor.

Gerçek kakao yağı ve kitlesi kullanılarak katkısız olarak üretilen ve 48 saatlik yoğun bir konçlama sonrasında ortaya çıkan Mabel çikolataları; kalite konusundaki prensipleriyle “bitter” gibi sert, tüketicisine yaklaşımında ise “sütlü” çikolata gibi sevgi dolu..

Geçmişte olduğu gibi gelecekte de takdir edilen leziz çikolatalarla anılarak, daha iyiyi yapmanın arayışı, heyecanı ve tutkusuyla nice seneler çikolata yapmayı diliyor.

Mabel Ailesi olarak kuruluşumuzdan bugüne bize güç katan takdir ve tercihleriniz için teşekkür ediyor ve sizi zengin çikolata dünyamıza bekliyoruz.

Comments are closed.