Takip Edilesi Çikolata Bloggerları

Çikolata Bloggerları

Hepimizin hayatında önem verdiği mutlaka bir şeyler vardır. Onlarınki ise çikolata! Bizim ağzımızı tatlandıran, yüzümüzü güldüren çikolata bazı maharetli ellerde her gün tutkuyla icra edilen bir sanat aslında. Gelin hep beraber hem ülkemizde hem de dünyada kalplerini çikolataya adamış çikolata bloggerları ile tanışalım. Hazırsanız heyecanla başlıyoruz!

TR- Çikolata Kavanozum http://kakaolupasta.blogspot.com.tr

Çikolatayla ilgili olan her şeyden kısaca bahseden Çikolata Kavanoz’um tam bir tatlı severler diyarı. Neden blog kurduğu ile ilgili sorulara: “Yazmayı, fotoğraf çekmeyi ve çikolatanın bulaştığı her şeyi sevdiğim için “ diye cevap veren Gökçe Coşkun tarafından 2008 yılında kurulmuş olan bu keyifli platformada; bol bol çikolatalı kek, cupcake, pasta ve kurabiyeler hakkında tarifler bulabilirsiniz. Çikolata Kavanozum  mutfaktan çıkmak istemeyeceğiniz kadar güzel fotoğraf ve tariflerle dolu.

 TR- Bir Dilim Keyif- https://birdilimkeyif.wordpress.com/

Çikolatayı birbirinden farklı tariflerde kullanırken bir yandan yaratıcılığınızın sınırlarını zorlayabilir bir yandan da mutlulukla tüketilecek güzel tatlar ortaya çıkarabilirsiniz.

Mutfağı herkesin olmak isteyeceği bir yer olarak tarif eden Bir Dilim Keyif’i ziyaret ettiğinizde birbirinden leziz çikolatalı tarifle karşılaşacak ve adeta büyüleneceksiniz.

TR-Damla Çikolata- http://damlacikolata.blogspot.com.tr

Çikolatayla yaratılan harika lezzetlere hem de kolay hazırlanan tariflerle merhaba demeye hazır mısınız? Mutfakta geçen renkli ve tatlı birçok püf noktasını okuyucularına sunan Damla Çikolata, hem sıcak ve samimi dili hem de bir anne titizliğinde paylaştığı tarifleriyle mutfakta harikalar yaratmak isteyen okuyucularına yeni lezzetler sunuyor.

TR-Çikolata Durağı- www.instagram.com/cikolataduragi/

Instagram’da kendini  “Türkiye’nin en büyük çikolata sayfası” olarak tanımlayan Çikolata Durağı; paylaştığı göz alıcı video ve fotoğraflar ile sıradan bir günü neşelendirmeye yetecek kadar içeriğe sahip. Öyle ki 68.000’i aşan takipçisine sadece çikolata değil cupcakelerden, çikolatalı pastalara kadar geniş bir yelpazede tarifler ve videolar sunarken, gün ortasında aniden gelen tatlı krizlerinizin baş sorumlusu da olabilir.

TR-Lezzetli Mutfak Online – www.instagram.com/lezzetlimutfakonline/

Zeynep Akdemir’in yönetiminde yayın hayatına devam eden Lezzetli Mutfak Online, 70.000’e yaklaşan takipçisi ile kek, çikolata ve pasta üzerine her türlü video ve fotoğraf içeriğinin bulunduğu bir Instagram sayfası.

Waffle’lardan, marshmellow’lara, pankek’lerden pasta süsleme sanatına kadar birçok konuda ilgi çekici içeriklere ulaşabilirsiniz. Hala takip etmeyen çikolata tutkunlarına duyurulur.

TR-Yiyelim Güzelleşelim https://www.instagram.com/yiyelimguzelleselim/

Ahmet Faik Karanis’in kuratörlüğünü yaptığı ve birbirinden enfes sofraları 100.000’e yakın takipçiyle buluşturan Yiyelim Güzelleşelim; çikolatayla hazırlanan lezzetlere ek olarak iştah kabartan görsellerle yeni neslin yakından takip ettiği yemek ve seyahat üzerine yoğunlaşmış bir Instagram hesabı. Anadolu’nun tüm yörelerinden lezzetlerin en güzel halini bulabileceğiniz Yiyelim Güzelleşelim, özellikle kısa tatillerinizi planlarken incelemk isteyebileceğiniz bir kaynak niteliğini de taşıyor.

TR- Tat Dedektifi https://www.instagram.com/tatdedektifi/

İnstagram’ı birbirinden leziz görsellerle zenginleştiren bir başka gurme hesap ise Tat Dedektifi. Sinan Hamamsarılar’ın objektifinden yansıyan kareler, kendisinin de instagram hesabında bahsettiği gibi bir gurme titizliğinde yorumlanarak 100.000’i aşkın  İnstagram takipçisinin beğenisine sunuluyor.

TR-Cem Karakuş https://www.instagram.com/c_karakus/

İçerikleriyle İnstagram’a zenginlik getiren bir başka İnstagrammer ise Cem Karakuş. Hem yeme-içme hem de lifestyle içeriklerle takipçilerinin beğenisini toplayan ve okurken keyif veren yorumlarıyla tam bir görsel şölen sunan Karakuş, kendi hayatından kareler ile mutluluğu ve lezzeti ekranlarınıza taşıyor.

UK- ChocoBlog  http://www.chocablog.com/

ChocoBlog 30.000’den fazla takipçisi ile yaklaşık on senedir çikolataya gönül vermiş bir blog. Birbirinden farklı birçok ülkeden çikolata ustasının deneyimlerini paylaştığı ve takipçilerine en lezzetli çikolata tarifleri vermekle kalmayıp, tattıkları değişik çikolatalar hakkında yorumlara da yer veriyorlar. 2006 yılında Dom Ramsey tarafından açılan blog, dünyanın her yerinde yapılan muhteşem çikolatalara, işini tutkuyla yapan çikolatacılar ve kakao üreticilerinin hikâyelerini bizlere taşıyor.

İngiltere’nin en fazla takip edilen çikolata bloğu olan ChocoBlog’ta tarifler, yorumlar, videolar ve çikolata etkinlikleri hakkında birçok bilgiye yer veriliyor.

USA-Chocolate in Context  http://www.chocolateincontext.com/

Gezgin bir çikolata blogger’ı olan Emily Stone tarafından kurulan Chocolate in Context çikolata üzerine çokça fikir sahibi olunacak bir blog. Çikolatanın seyahat, tarifler, toplum ve mutlulukla harmanlandığı bu blogta dünya çikolatalarının tatlı tariflerle nasıl yeniden hayat bulduğunu fotoğraflarla görmek hem çikolataya hem de seyahate olan iştahınızı bir hayli kabartacak bizden söylemesi!

Çikolatalı tariflerin yanında Stone’un bloğunda gezip gördüğü yerlerde öğrendiği birçok otantik yemek tarifi ve seyahat güncesi de yer alıyor.

Comments are closed.