Çikolata Sözlüğü

Kuvertür Çikolata

Çikolata yapımı ve pastacılık ile ilgilenenlerin yakından tanıdığı kuvertür çikolataprofesyonel çikolata üreticilerinin ve pastacılık erbaplarının kullandığı gibi; evde tariflerinizde de kullanabileceğiniz yüksek kakao oranına sahip, blok çikolataya verilen addır. Eğer siz de evde çikolatalı tatlar yaratmaya meraklı iseniz ya da pasta-kek ve pastacılık özel ilgi alanınız ise Mabel mağazalarından kuvertür çikolata temin edebilir ve gerçek çikolatayla lezzetli tarifler yaratabilirsiniz.

Kakao yağı ve kakao çekirdeği kullanılan kuvertür çikolatanın beyaz, sütlü, frambuazlı veya bitter gibi çeşitleri bulunur.

Damla Çikolata

Adını küçük su damlalarına benzerliğinden alan damla çikolata kek, pasta ve kurabiye gibi fırında yaratacağınız lezzetli tatlar için başvurabileceğiniz küçük çikolata parçalarıdır. Yüksek sıcaklıkta yanmasını engellemek için saf çikolataya oranla daha yüksek oranda yağ içeren damla çikolata farklı boyutlarda Mabel mağazalarından tedarik edilebilir.

Kakao Tozu

Ayıklanmış, kabuğu soyulmuş ve kavrulmuş kakao çekirdeğinin toz haline getirilmesi ile elde edilen ve kakao yağı içeren kakao tozu, tariflerinizde çikolata yerine kullanabileceğiniz alternatif bir üründür.  Mabel mağazalarından kakao yağı oranı yüksek kakao tozu bulabilirsiniz.

Pralin

Pralin, şeker ve kakao kullanarak yapılan, lezzetiniözenle seçilerek tarifine eklenen fındıktan alan, genellikle pasta sektöründe profesyoneller tarafından kullanılan bir çikolata türüdür.

Konfiseri

Pasta ve keklerin kaplanmasında kullanılan, kuvertürde olduğu gibi kalıplar halinde satılan bir pastacılık sanatı ürünüdür. Hemen donması sebebiyle genellikle pasta dekorlarında kullanılan bu ürünün kuvertürde olduğu gibi bitter, sütlü, franbuaz veya beyaz gibi çeşitleri bulunmaktadır.

Parça çikolata

Kek, pasta veya kurabiye gibi mutfakta yaratacağınız çikolatalı tatlarda kakao yerine kullanabileceğiniz, küçük parçalar halinde paketlenen ve doğrudan tariflerinize ekleyebileceğiniz çikolataya verilen addır.