Çikolata ve dondurma aşkına…

12 Haziran 2019 • Çikolatalı TariflerComments (1)2172

Çikolatanın büyük küçük herkesi cezbeden ve vazgeçemeyeceği tatlardan biri olduğunu sanıyoruz ki tartışmaya bile gerek yok. Peki bu sıcak yaz günlerinde çikolata ve dondurmanın bir araya getirdiği o dayanılmaz lezzeti kendi mutfağınızda yapmanın keyfine varmaya ne dersiniz?

Sizin için evde kolayca yapabileceğiniz bir çikolatalı dondurma tarifi hazırladık. Bir de bu ev yapımı çikolatalı dondurmayla orman meyvelerini birleştiren muhteşem bir pasta tarifini sizlerle paylaşmak istedik.

Gelin bu harika tariflerin önce malzemelerine sonra da yapılışlarına birlikte göz atalım;

Çikolatalı dondurma malzemeleri

  • 2 su bardağı çiğ krema
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 su bardağı süt
  • 1 bardağa yakın toz şeker ya da bal
  • 1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü 1 paket toz vanilya

Çikolatalı dondurma nasıl yapılır?

Öncelikle çiğ kremanın yarısını (1 su bardağı) kakao ile birlikte karıştırarak orta boy bir tencerede ısıtın. Kaynama noktasına gelir gelmez ocağın altını kısın. 30 saniye kadar daha kaynadıktan sonra tencereyi ateşten hemen alın. Bir paket bitter çikolatayı ekleyin ve pürüzsüz olana dek karıştırın. Bu karışıma kremanın kalan yarısını da ekleyin.

Orta boy bir tencereye süt ve şekeri (ya da balı) koyun ve ısıtmaya başlayın. Bir süre ısındıktan sonra vanilya ve kremalı çikolatalı sosu da ekleyin. Daha sonra karışımı bir kabın içerisine boşaltın. Tamamen soğuduktan sonra bu karışımı bir kalıba döküp buzluğa kaldırın. Buzluktaki karışımı yarım saatte bir çıkartıp, çatal yardımıyla hızlıca karıştırarak daha iyi donmasını sağlayın. Bu işlemi yapmanız dondurmanın sönük kalmaması ve istenilen sonucu vermesi için oldukça önemli.

Dondurmanız istenilen kıvama geldiğinde kaselere alıp servis edebilirsiniz.

Ev yapımı çikolatalı dondurmanız hazır!

Meyvelerin çikolatalı dondurmayla dansı…

Hem görünüşü hem lezzeti hem de sağlıklı içeriğiyle kırmızı meyvelerin uyum sağlayamayacağı bir tarif düşünülemez. Hazırsanız bu pratik tarifin detaylarını birlikte inceleyelim:

  • 3 adet çikolatalı pandispanya
  • Bir kase ev yapımı çikolatalı dondurma
  • Bir kase kırmızı orman meyveleri

Önce çikolatalı pandispanyaların arasına ve üzerine erimiş çikolatalı dondurma koyun ve kırmızı meyveleri ekleyin. Daha sonra buzdolabında 1 gece dondurun.

Kendi yaptığınız çikolatalı dondurma ile hazırladığınız bu oldukça hafif pastanın tadına sevdiklerinizle birlikte bakın!

Afiyet olsun.

Benzer İçerikler

One Response to Çikolata ve dondurma aşkına…

  1. Çikolata Sever dedi ki:

    Muhteşem bir ikili, muhteşem bir görüntü…