Bayramı Bayram Gibi Yaşamak…

9 Ağustos 2019 • GenelComments (1)3523

İslam aleminin en önemli iki bayramından birisi olan ve her evde coşku ve heyecanla karşılanan Kurban Bayramı’nı diğerlerinden farklı kılan en önemli özellik paylaşma duygusunun toplumun her kesiminde hissedilmesine vesile olmasında yatar. Kesilen kurbanlar, öncelikle ihtiyacı olanlara ulaştırılırken, komşuluk ilişkilerinin de gelişmesine katkı sağlar.

Her bayram çocuklara gelir elbette ama belki de uzaktaki çocuklarını, torunlarını, akrabalarını görmeyi ve ellerini öptürmeyi bekleyen büyükler içindir asıl bayramlar.  Son yıllarda her ne kadar tatil olarak algılanmaya başlansa da, bütün aile bireylerinin birlikte olmaya can attığı, büyüklerin ise onları sevinçle karşılamaya hazırlandığı samimi, odağında sadece sevgi olan anlardır..

Bayramın arifesinde büyükanneler her bir torunu için sevdiği yemekleri, tatlıları, çörekleri, dedeler ise hediyeleri, harçlıkları hazırlama telaşına düşer… Sabahında ise el öpme sırasında yerini alır çocuklar ve torunlar…

Bayramlar, kimi zaman ihmal ettiğiniz eş, dost ve yakınları ziyaret etme, onlarla haberleşme, dertleşme, birkaç günlüğüne de olsa hayatın telaşından sıyrılıp, duygusal ve manevi bir nefes alma imkanı sunar insana.

Dargınlıkların son bulduğu, küslerin barıştığı bayramlar; sevgi, saygı, hoşgörü, paylaşma ve dayanışma duygularının en üst sevide yaşandığı zamanlar…

Sözün özü; güçlü bir toplumsal yapı oluşturmak, millî ve manevî değerleri nesillere aktarmak, güzel ahlaklı olmayı ilke edinen erdemli kuşaklar yetiştirmek için bayram geleneklerinin yaşatıldığı ve herkesin üzerine düşen görevi yerine getirdiği nice bayramlar diliyoruz.

Kurban Bayramınız kutlu olsun.

Benzer İçerikler

One Response to Bayramı Bayram Gibi Yaşamak…

  1. Gul dedi ki:

    Selamlar
    Ne guzel dile getirmissiniz ellerinize saglik
    Tskler