Türkiye’de Alternatif Kış Tatil Rotaları

10 Ocak 2017 • Kültür ve Sanat, Şehirler ve HikayeleriTürkiye’de Alternatif Kış Tatil Rotaları için yorumlar kapalı2919

Kapadokya:

Burası insanın hayatında en az bir kere mutlaka görmesi gereken yerlerden biri. Kapadokya’da Güvercinlik, Ihlara vadileri ve balon turu mutlaka yapılması gerekenlerin başında yer alıyor.

Çok erken kalmayı gerektirdiği için balon turu biraz meşakatli olsa da günün ilk ışıklarıyla göğe yükselerek bu eşsiz anı ölümsüzleştirebilirsiniz.

Bununla birlikte Göreme Milli Parkı, Ihlara Vadisi, Göreme Açık Hava Müzesi, Paşabağları, Güllüdere Vadisi, yeraltı mağaraları ve birçok kültür ve dinin yüzyıllardır bu mağaralarda yatan mirasları görülmeye değer.

Ayder Yaylası:

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinin güneydoğusunda yeralan 1350 m rakımda ladin ve kayın ormanlarıyla kaplı bir yayla olan Ayder, 1300’lü yıllarda Halalılar tarafından kurulmuştur.

Son zamanlarda daha da popülerleşen ve doğa turizminin en gözde yerleri arasında sıralanan Ayder Yaylası, olağanüstü doğası ve manzarası nedeniyle 1994’te Milli Park unvanını almış. 12 ay boyunca rahatlıkla ziyaret edilebilen ve birçok otel ve kaplıcanın bulunduğu bu bölgeye daha önce gitmediyseniz muhakkak  görmenizi öneririz.

Yedigöller:

Yurdumuzun en etkileyici ve nefes kesici güzelliklerinden biri olan Yedigöller, Bolu şehir merkezinin kuzeyinde, Mengen İlçesine ise 53 km. mesafededir. Dağcılık, bitki, kuş gözlemciliği, kamp ve doğa yürüyüşü için çok uygun olan bu park, 1965 yılından itibaren “Milli Park” olarak koruma altına alınmıştır.

Eşsiz manzaraları, zengin flora ve faunasıyla yıl boyunca doğa hayranlarını büyüleyen Yedigöller, trekking yapmak isteyenler için muhteşem yürüme yollarına sahip. Şehrin telaşından uzaklaşmak ve huzur bulmak istiyorsanız mutlaka gitmenizi tavsiye ederiz.

Kartepe:

Kış aylarında istanbul’a yakın olması nedeniyle oldukça rağbet gören Kartepe, haftasonunuzu değerlendirebileceğiniz ya da günü birlik gidebileceğiniz çok iyi bir alternatif. Dağda sucuk ekmek yiyip manzaranın tadını da çıkarabilirsiniz, tüm gün pistlerde kayak keyfine de varabilirsiniz.

Giderken  Maşukiye’ye uğrayıp güzel bir kahvaltı yapmayı sakın unutmayın:)

Kartalkaya:

Türkiye’de kayak denilince ilk akla gelen yerlerden biri olan Kartalkaya’da sezon Aralık ayında başlar ve Mart sonuna kadar devam eder. Üç metreye kadar kar görülen pistte Alp disiplinde kayak ve tur kayağı yapmak için uygun koşullar bulunuyor. İstanbul’a 3, Ankara’ya ise 2 saat mesafede bulunan bu merkez şehirlere olan yakınlığı nedeniyle oldukça ilgi görüyor.

Uludağ:

Kışın kayak, yazın ise dağ havası için tercih edilen Uludağ; Türkiye’nin en popüler yerlerden biridir. Özellikle diğer yerlere nazaran hareketliliği ve kış festivalleriyle meşhurdur. Gerek çalışan beyaz  yakalıların, gerekse üniversite gençliğinin tercih ettiği kayak ve gece hayatıyla bilinen Uludağ, hem tatil yapmak hem de eğlenmek isteyenler için ideal bir destinasyon.

Tuba Tatlıcı

Mabel Çikolata Kurumsal İletişim Yöneticisi

Benzer İçerikler

Comments are closed.