Çikolatanın Sağlığa Faydaları

21 Nisan 2017 • Çikolata ve Sağlıklı YaşamÇikolatanın Sağlığa Faydaları için yorumlar kapalı3136

İyi kalitede bir çikolatanın sağlık için bir çok faydası bulunuyor. Çikolatanın insana mutluluk verdiği ise şüphesiz bir gerçek!

Aşk kimyasalı olarak da bilinen çikolatayı yediğinizde aşık bir insanın beyin kimyasını taklit edersiniz. Bir başka deyişle aşık olduğunuzda salgılanan benzer kimyasallar salgılanır.

Araştırmalara gore vücutta fenilatamin miktarı arttıkça depresyon belirtileri azalıyor.

Gelelim saymakla bitmeyen faydalarına; çikolata antioksidan etkilidir. DNA’mızı hasarlara karşı korurken yaşlanmayı geciktirir. Kakao ve çikolatadaki bazı polifenollerin kırmızı şaraptan daha fazla etkilerinin olduğu da belirlenmiştir.

Kalp ve beyin dostu olan çikolatanın damar sertliği, kalp rahatsızlıkları ve dolaşım sorunlarına karşı koruyucu etkileri olduğu da bilinir.

Gelelim her kadının korkusu olan kilo problemine. Bilinenin aksine çikolatayı kiloyla bağdaştırmak oldukça yanlıştır. Herşeyin aşırısının zararlı olduğu gerçeğinden yola çıkarak çikolatanın da fazla miktarda tüketilmesi zararlıdır. Bununla birlikte diyette isek kendimizi çikolatadan mahrum bırakmak zorunda değiliz pek tabiki. Kakao oranı yüksek, şeker oranı düşük bitter ürünleri keyifle tüketebiliriz.

 

Tuba Tatlıcı

Kurumsal İletişim Yöneticisi

Benzer İçerikler

Comments are closed.