İşte kitap kurtları için en güzel kitabevleri! – I

12 Mart 2020 • Genel, Kültür ve Sanatİşte kitap kurtları için en güzel kitabevleri! – I için yorumlar kapalı4751

Kitap kokusunu, reyonlar arasında dolaşırken okunabilecek binlerce kitap olmasının verdiği heyecanı, kitabınıza eşlik eden kahveyi ve bir de o keyifli, sıcak atmosferi sevenleri bu içeriğimize alalım 🙂 Rahat bir mola verebileceğimiz en güzel kitabevlerini siz Mabel okurları için derledik…

  • Kitap Koala, Şişli’nin en büyük kitabevi oldu

Teşvikiye’de 14 Şubat Dünya Öykü Günü’nde, elde edilen gelirin sokak hayvanlarının tedavisi için kullanılmasıyla bir ilki başlatan, yeni bir kitabevi açıldı: Kitap Koala. Kitap alanlarının yanında kafe, okuma odası, çocuklar için etkinlik alanı, toplantı salonu ve 40 kişilik seminer salonuna sahip olan Kitap Koala, kurulduğu 600 metrekarelik alan ve 30 binin üzerinde kitap çeşidi ile Şişli’nin en büyük kitabevi oldu. Merkez, çocuk ve yetişkinlere özel düzenlediği etkinliklerle ziyaretçilerinin kısa sürede ilgi odağı haline geldi.  

Adres: Şakayık Sok. No:40 Teşvikiye Şişli İstanbul

  • Patika Kitabevi kitap alışverişinin önde gelen noktalarından

Türkçe-İngilizce kitaplar, süreli yayınlar ve hediyelik eşyalar satan çağdaş kitapçılardan biri olan Patika Kitabevi, Milli Reasürans Çarşısı’nın alt katında bulunan dükkanıyla okurların beğenisini kazandı. Kitabevi, yurtdışı kaynaklı bağımsız dergiler, sanatsal ve tarihi kitaplar, referans kitaplar, yerli ve yabancı edebiyat klasikleri ile kitap alışverişinin önde gelen adreslerinden biri.

Adres: Abdi İpekçi Caddesi, Milli Reasürans Çarşısı 43-57 G Blok, D:39 Teşvikiye, 34365 Şişli/İstanbul

  • Pandora Kitabevi, ilk kitap sitesi olmasıyla ünlü

1991 yılında Beyoğlu’nda açılan daha sonra ise bu mağazasını kapatan Pandora, bölgenin en eski kitapçılarından biri olmakla beraber, Türkiye’de internet ortamında kitap sitesi kuran ilk kitabevi olarak da biliniyor. Nişantaşı’ndaki Valikonağı Caddesi’ne bakan geniş, ferah ve aydınlık bir dükkanda konumlanan şubesinde alt katta yeni çıkan kitapları, üst katta farklı ilgi alanlarına hitap eden yabancı kitapları bulabilirsiniz.

Adres: Halaskargazi, Vali Konağı Caddesi, No:5, 34371 Şişli/İstanbul

  • İnkılap Kitabevi’nin 93 yıllık geçmişi var

93 yıllık geçmişi ile Türkiye’nin en köklü yayınevlerinden olan İnkılap, farklı şehirlerdeki pek çok şubesiyle hizmet veriyor. Özellikle medeniyetler tarihi, Türk ve dünya edebiyatı, felsefe gibi alanlarda kitapların öne çıktığı kitabevi online alışverişlerde de en sık tercih edilen isimlerden biri. Bünyesinde bulunan Mandolin Yayınları, 0-18 yaş arası çocuklara yönelik kitaplarıyla bu alanda da önemli bir boşluğu dolduruyor.

Adres: İskenderpaşa Mahallesi, Adnan Menderes Vatan Bulv. Historia Alışveriş Merkezi 2/4 D:308, 34080 Fatih/İstanbul

  • Moda ve tasarım meraklılarının gözdesi Kohen Kitabevi 

Beyoğlu’nun en eskilerinden olan Kohen Kitabevi’nin yolculuğu 1918 yılında başlıyor. 1918’de İstiklâl Caddesi 491 no’lu dükkânda Kohen Hemşireler Kütüphanesi adı ile, Mazalto Cohen ve Eliza Cohen adlarında iki kız kardeş tarafından kurulmuş. Yıllar boyu birçok yer değiştiren kitabevi, 1964 yılından beri şu anki yeri olan Tünel Pasajı No:13’te bulunuyor. Özellikle moda ve tasarım konularında sayısız kaynağa ulaşabileceğiniz Kitap Evi, 1970’li yıllara kadar sadece yabancı dilde yayınları satmasıyla fark yaratmış.

Adres: Asmalı Mescit, Tünel Geçiti, 2/A, 34430 Beyoğlu/İstanbul

  • Kadıköy Moda’da kitap kokulu dükkan: 6:45

Kadıköy’de en bilinen yayınevlerinden bir tanesi olan ‘6:45 Dükkan’, Moda’daki dükkanında; deneme, felsefe, fantastik kurgu ve bilim kurgu tarzı kitaplara yer veriyor. Burada yerli ve yabancı edebiyatın arka sokaklarında tatlı bir gezintiye çıkabilirsiniz.

Adres: Caferağa, Dr. Esat Işık Caddesi, No:40, 34710 Kadıköy/İstanbul

  • Ödüllü kitabevi: Kırmızı Kedi Yayınevi

Önde gelen kitabevlerinden biri olan Kırmızı Kedi Yayınevi’nin 2012 Dünya Kitap Yılın Yayınevi Ödülü, 2015 Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülü ve 2017 85. Dil Bayramı Onur Ödülü gibi pek alanda aldığı ödülleri bulunuyor. İstanbul’un birçok noktasında şubesi bulunan Kırmızı Kedi’nin, Tünel Meydanı’nda bulunan şubesinde dünya ve Türk edebiyatına dair aradığınız her şeyi bulabilirsiniz.

Formun Altı

Adres: Tünel Meydanı Sokak, No:2, Beyoğlu / İstanbul

  • Bağdat Caddesi’nde butik bir kitabevi, Gergedan…

Butik bir kitabevi olarak 1991 yılından bu yana hizmet veren Gergedan, Bağdat Caddesi üzerinde bulunan, küçük ve sevimli bir kitabevi… Gergedan ismini ise Enis Batur’un yayın yönetmenliğini yaptığı Gergedan dergisinden almış.

Adres: Caddebostan, Bağdat Caddesi, 268/A, 34738, Kadıköy/İstanbul

  • Robinson Crusoe 389 Galatasaray’da faaliyetini sürdürüyor

Adını aldığı İstiklal Caddesi – 389 numaradan çıkmak zorunda kalarak Salt Galata’ya taşınan Robinson Crusoe Kitabevi’ne bu şubenin yanı sıra Galatasaray Yeni Çarşı Caddesi’nde de faaliyetini sürdürüyor. Salt Beyoğlu’nda kapıdan girdiğiniz andan itibaren tavana kadar uzanan kitaplıklar ile kendinizi gayet güzel dizayn edilmiş bir kütüphanede hissediyorsunuz. İleriye doğru ilerledikçe kitaplarla kaplanmış ufak odacıklar ve bu odacıkların içerisinde rahatça kitap okumanız için yerleştirilmiş tekli koltuklar ile karşılaşıyorsunuz. 

Adres: SALT Beyoğlu, İstiklal Caddesi, 136/1, 34433 Beyoğlu/İstanbul

  • Denizler Kitabevi’nde eski haritalar ve antik eserler de var

1993 yılından beri Beyoğlu’nda hizmet veren Denizler Kitabevi sadece kitaplar üzerine yoğunlaşmıyor. Burada eski haritalar ve nadir kitaplar gibi kıymetli antik eserleri de bulmak mümkün. Özellikle tarih ve denizcilik konuları üzerine yoğunlaşan bu yeri mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Adres: İstiklal Caddesi, No: 199/A, Beyoğlu / İstanbul

  • Okurların Kuzguncuk’taki gözdesi Nail Kitabevi

Kuzguncuk sokaklarında fotoğraf çekerek, deniz havasını soluyarak geçireceğiniz keyif dolu bir günün sıcak molasını Nail Kitabevi Kafe’de verebilirsiniz. İki katlı bir binada yer alan bu mekanın her iki katında da oturup kahve ya da çayınızı içebileceğiniz masaların etrafını kitap rafları çevrelemiş durumda. Merkezin üst katındaki koltuklar ve köşeler de özellikle çalışmak isteyenlere hitap ediyor.

Adres: Kuzguncuk Mahallesi, İcadiye Caddesi, No: 32, Üsküdar/İstanbul

  • Homer Kitabevi arkeoloji ve tarih üzerine yoğunlaşıyor

1995 yılından itibaren Galatasaray Yeni Çarşı Caddesi’nde hizmet vermeye başlayan Homer Kitabevi hem İngilizce hem de Türkçe yayınlar sunuyor. Homer özellikle arkeoloji ve tarih konusu üzerine yoğunlaşıyor. Arkeoloji, tarih, felsefe, fotoğrafçılık ve çocuk kitapları yayınlayan bir yayınevi de olan Homer Kitabevi, akademik geçmişine uygun olarak Sabancı Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi kampüslerindeki şubeleriyle de dikkat çekiyor, ayrıca Borusan Contemporary’de karşımıza çıkıyor.

Adres: Tomtom, Yeni Çarşı Caddesi, No:52, 34433, Beyoğlu/ İstanbul

Benzer İçerikler

Comments are closed.