Kurban Bayramı’na Özel Mabel Çikolatalı Spesiyaller

16 Temmuz 2021 • Çikolatalı Tarifler, GenelKurban Bayramı’na Özel Mabel Çikolatalı Spesiyaller için yorumlar kapalı1574

Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Geçmiş bayramların kalabalık aile sofralarını, şen kahkahaları, tadına doyum olmayan spesiyalleri ve her şeyden önemlisi sevdiklerimizle birlikte olmanın keyfini ne kadar özledik değil mi? Pandemi sürecinin 4’üncü bayramında herkes biraz daha umutlu. Aşılama süreçleri tüm hızıyla devam ediyor. Mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ederek sevdiklerimizle bir araya gelmeye özen gösteriyoruz. Bundan sonraki bayramlarda, aile bireylerimizle gönlümüzden geldiği gibi vakit geçirebileceğimiz günleri görebilmek ise hepimizin en büyük dileği…

7’den 70’e Herkesi Mutlu Edebilirsiniz

Büyüklerimizin de belirttiği gibi “Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım” diyerek Kurban Bayramı sofralarını sabah kahvaltısından, beş çayına ve akşam yemeği sonrasına kadar birbirinden lezzetli çikolatalı spesiyallerle taçlandırmak isteyenlere özel seçenekler hazırladık. Bu tariflerle 7’de 70’e tüm aile bireylerini ve sevdiklerinizi mutlu edebilmek elinizde… Kurban Bayramı’nız şimdiden kutlu ve mutlu olsun, tüm küsler barışsın, aile sofralarımız neşe, huzur ve mutlulukla çınlasın…

Kahvaltı İçin Mabel Çikolatalı Pancake

Malzemeler: 100 ml krema, ¾ bardak doğranmış Mabel Çikolata, 1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı şeker, 1 bardak süt, ¼ bardak eritilmiş Hindistan cevizi yağı, 1 bardak una ek olarak 5 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı Mabel kakao, 1 paket hamur kabartma tozu, ¼ bardak Mabel damla çikolata ve 1 bardak ahududu.

Hazırlanışı: Kremayı kaynama noktasına getirin, köpürmeye başladığı anda ateşten alın ve içine ufak ufak doğradığınız Mabel çikolatayı ekleyerek karıştırın. Ardından yumurta ve şekeri çırpın. Homojen bir karışıma ulaşınca, sütü de ilave ederek biraz daha çırpın. Hindistan cevizi yağını ekleyin.  Un, Mabel kakao ve kabartma tozunu ayrı bir kasede harmanlayın. Son olarak Mabel damla çikolataları ilave edip karıştırın. Hazırladığınız hamurdan birer kepçe alıp Hindistan cevizi yağı ile yağladığınız tavada önlü arkalı pişirin. Pişen pancakeleri üst üste alın. Mabel çikolatalı ganaj ve frambuaz ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun…

5 Çayı İçin Mabel Çikolatalı Pofuduk Muffin

Malzemeler: 2 bardak un, 1 bardak Mabel kakao, ½ paket hamur kabartma tozu, 1 çay kaşığı karbonat, 3 adet yumurta, 1 bardak toz şeker, 300 ml krema, 50 ml süt, 100 ml sıvı yağ, 1 bardak doğranmış Mabel çikolata ve ¼ bardak fındık.

Hazırlanışı: Un, Mabel kakao,hamur kabartma tozu ve karbonatı bir kaseye alın. Yumurtaları şekerle çırpın, kremayı ekleyin ve yeniden karıştırın. Ardından bu karışıma süt ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Kuru malzemeleri de ekleyip tekrar karıştırın. En son Mabel çikolatayı da ekledikten sonra karışımı muffin kalıplarına bölüştürün. Üzerini fındıkla süsleyip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında, 35-40 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Akşam Yemeği İçin Mabel Çikolatalı Sufle

Malzemeler: 150 gram doğranmış Mabel çikolata, 2 adet yumurta, 2 yemek kaşığı şeker, 1.5 yemek kaşığı tereyağı, ½ yemek kaşığı kakao, 5 gram tuz, 100 ml krema ve 4 yemek kaşığı pudra şekeri.

Hazırlanışı: Mabel çikolata ve bir yemek kaşığı tereyağını benmari usulü eritin. Sufle kaplarını tereyağı ile yağladıktan sonra toz şeker ile kaplayın. Yumurta sarılarını, şekeri ve kakaoyu 3 dakika çırpın. Eriyen Mabel çikolataya ekleyin ve spatula ile karıştırarak birbirine yedirin. Yumurta beyazlarını çeyrek çay kaşığı tuz ile birlikte, katı bir kıvama gelene kadar çırpın. Yumurta beyazlarını Mabel çikolatalı karışıma yavaş yavaş ekleyerek bir spatula yardımıyla yedirin. Sufle karışımını, sufle kaplarına dökün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 13 dakika pişirin. Hiç bekletmeden krema ve pudra şekeri ile servis edin. Afiyet olsun.

Benzer İçerikler

Comments are closed.