Dünyanın En İyi 3 Müzesi

20 Ağustos 2024 • Kültür ve SanatDünyanın En İyi 3 Müzesi için yorumlar kapalı46

Dünyanın farklı noktalarında yer alan müzeler, önemli eserleriyle farklı dünyalara konuk olmanızı sağlar. Kamuya açık olan ve sanat severlerin ilgisini çeken müzeleri ziyaret ederek siz de kültürel bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Dokunmaya bile kıyamayacağınız çok önemli sanat eserlerini daha yakından görebilirsiniz. Dini, kültürel ve tarihi değerleri bir araya getiren müzeler dünyadaki herkese kapılarını açar. O kapıdan içeri girdiğinizde hem mimari hem de kültürel miraslar arasında kendinizi zaman yolculuğuna çıkmış gibi hissedebilirsiniz. Zengin sunuma sahip dünyanın en iyi 3 müzesi hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz yazının devamını okuyabilirsiniz. İşte dünyanın en iyi 3 müzesi…

Metropolitan Sanat Müzesi, New York

Metropolitan Sanat Müzesi, Amerika Birleşik Devletleri’nin en popüler şehir olan New York’da bulunur. Dünyanın en iyi müzeleri arasında bulunan Metropolitan Sanat Müzesi, farklı alanlarda birçok sanat eserine ev sahipliği yapar. Halk arasından kısaca ‘’the Met’’ olarak da bilinir. Müzeyi New York şehrine gitmeden de çevrim içi bilet satın alarak gezebilirsiniz. Metropolitan Sanat müzesi yaratıcılıkları, bilgileri, fikirleri birbirine bağlayabilir. Farklı zaman ve kültürlerden önemli eserleri görebileceğiniz bu müzede zamanın nasıl geçtiğinin farkına varamayabilirsiniz. Ziyaretçilerin birçoğu burada bulunan kültür sanat eserlerinin büyüsüne kapılır. 5000 yıl öncesinden günümüze kadar korunan ve sergilenen bu sanat eserlerinin iki milyondan fazla olduğunu söyleyebiliriz. Metropolitan Sanat Müzesi’ne gittiğinizde çok sayıda ziyaretçiye karşılaşabilirsiniz. Sabah erken saatlerde bile ziyaretçilerin yoğun talebini görebilirsiniz. Bu müzede bulunan her şeyi görmek için yaklaşık olarak bir haftanızı ayırmanız gerekebilir. İçeride video kaydı izni bulunmadığı için beğendiğiniz eserlerin flaşsız ve tripodsuz fotoğraflarını çekebilirsiniz.

British Müzesi, Londra

Londra’daki British Müzesi, özellikle arkeoloji ve etnografya alanında seçkin eserlere sahip kapsamlı bir ulusal müzedir. 1753 yılında kurulan müze iki milyon yıllık tarihi kapsayan çeşitli koleksiyonlara sahiptir. İnsan bilgisinin her biçimini sergileyen British Müzesi, dünyanın kendi türünde ilk halka açık müzesidir. Kültür turizmi yapmak isterseniz British Müzesi’ni de gezilecek lokasyonlarınıza ekleyebilirsiniz. Bazı bölümler dışında bu müzeyi ziyaret etmeniz ücretsiz olduğu için eşsiz sanat deneyimi yaşayabilirsiniz. Antik uygarlıkların kalıntılarından dünyaca ünlü önemli eserlere kadar birçok sanata ev sahipliği yapan bu müze, 2 milyon yıllık insanlık tarihini temsil eder. Bugün, sergi sayısı açısından Louvre’dan sonra dünyadaki en büyük ikinci müzedir. 4 km uzunluğundaki galerilerde resim ve heykel sanatının başyapıtları, eserler, eşsiz kitaplar ziyaretçilere sergilenir.

Louvre Müzesi, Paris

Dünyanın en büyük müzeleri arasında yer alan Louvre Müzesi, salı günleri ziyarete kapalı olsa da diğer günler eserleri inceleyebilirsiniz. Louvre sanat müzesi Seine Nehri’nin sağ yakasında yer alır. Tarih öncesinden 19. yüzyıla kadar 35.000’e yakın esere ev sahipliği yapar. Sanat dünyasının bir hazinesi olan Louvre Müzesi’nin aynı zamanda uzun ve dikkat çekici tarihi de var. Her ne kadar müze olarak bilinse de aynı zamanda tarihi bir anıttır. 12. yüzyılın sonlarında kale olarak inşa edilmiştir. II. Philip döneminde inşa edilen Louvre Sarayı’nda yer alır. Müzenin bodrum katında kalenin kalıntılarını görebilirsiniz. Louvre Müzesi’ne sesli rehber eşliğinde bilet rezervasyonu yaptırabilirsiniz. Müzede bulunan bütün eserleri gezmek için uzun zaman ayırmanız gerekebilir. Dolayısıyla ziyaret etmeden önce görmek istediğiniz eserlerin listesini hazırlayarak zaman kazanabilirsiniz. Dünyanın en önemli ressamlarına ait eserleri burada daha yakından inceleyebilirsiniz.

Farklı dünyalara konuk olurken Mabel Çikolata’nın eşsiz lezzetleri ile gezilerinize tat katabilirsiniz. Mabel Çikolata’nın enfes lezzetlerini atıştırmalık olarak yanınıza alabilir, kahvenizi tatlandırmak için tüketebilirsiniz.

Benzer İçerikler

Comments are closed.