Dünyanın En Ünlü Yemek Festivalleri ve Deneyimlemeniz Gereken Tatlar

18 Ekim 2024 • GenelDünyanın En Ünlü Yemek Festivalleri ve Deneyimlemeniz Gereken Tatlar için yorumlar kapalı5

Gastronomi tutkunlarını bir araya getiren ve birbirinden özel lezzetlerin bir arada olduğu dünyaca ünlü yemek festivalleri hem farklı kültürleri hem yerel lezzetleri tanımak isteyenler için pek çok fırsat sunar. Turizm sektörünün en önemli kollarından biri olan yemek festivalleri dünyanın çeşitli noktalarında yer alır. İşte onlardan bazıları!

Sidney Uluslararası Yemek Festivali

Her yıl ekim ayının tamamında kutlanan Sidney Uluslararası Yemek Festivali, en uzun etkinliklerden biri olma özelliği taşır. Yerel isimlerin yanı sıra dünyaca ünlü şeflerin de katılımıyla gerçekleşir. Farklı kültürlerin bir arada olduğu Avustralya dolayısıyla farklı mutfak kültürlerine de sahiptir. Bu sebeple yerel lezzetler bakımından oldukça zengindir. Her yıl düzenli olarak kutlanan Sidney Uluslararası Yemek Festivali’nde Avustralya’ya özgün lezzetleri deneyimleme fırsatı yakalarken bir yandan gıda sektörüne bağlı gelişmeleri ve önemli konular hakkında bilgi sahibi olmayı sağlar. Dünyanın birçok mutfak kültürüne yer veren Sidney Uluslararası Yemek Festivali bulunduğu konumun manzarasıyla da oldukça dikkat çekicidir.

İspanya Deniz Ürünleri Festivali

Akdeniz mutfağının öncü isimlerinden biri olan İspanya, 1963 yılından günümüze dek ulaşan dünyaca ünlü bir yemek festivaline sahip. İspanya Deniz Ürünleri Festivali ya da O Grove Deniz Ürünleri Festivali olarak adlandırılan bu etkinlikte, adından da anlaşılacağı üzere İspanya’nın çeşitli deniz mahsullerinden elde edilen yiyecekler ön planda. Midye, ahtapot, karides, yengeç, istiridye ve daha pek çok deniz ürününe rastlanan festivalde şeflerin pişirme teknikleri, benzersiz tarifleri ve sergileri yer alır. Deniz ürünleri sevenlerin mutlaka katılması gereken festivallerden biri olan İspanya Deniz Ürünleri Festivali her yıl ekim ayında ve Galicia bölgesinde düzenlenir. Uluslararası yemek festivalleri denince akla ilk gelenlerden biri olan bu özel deniz ürünleri festivali İspanya kıyılarının zengin ekosisteminden doğar. İspanya’nın deniz ürünleri odaklı mutfağını ve kültürünü tanımak isteyenler için İspanya Deniz Ürünleri Festivali en önemli fırsatlardan biri.

Salon du Chocolat

1922 yılından bugüne dek Fransa’nın başkenti Paris’te her yıl düzenli olarak kim ayında kutlanan ve dünyaca ünlü olan Salon du Chocolat, en önemli çikolata festivalinden biridir. Benzersiz ve kaliteli çikolata çeşitlerinin yer aldığı Salon du Chocolat sadece Fransa geneline ait değil dünyanın birçok noktasından çikolata çeşitlerine yer verir. Çikolata çeşitlerinin birbirleri ile yarıştığı bu en tatlı festivalde çikolata kitapları, çikolata workshopları ve çeşitli gösterilere de yer verilir. Festival katılımcılarına benzersiz ve tatlı bir atmosfer sunan Salon du Chocolat sadece saf çikolata lezzetleriyl değil çikolata ve kakao odaklı farklı tatlılarıyla da ön plana çıkar.

Tayland Vejetaryen Festivali

Ekim ayında düzenlenen dünyaca ünlü yemek festivallerinden biri olan Tayland Vejetaryen Festivali’nin pek çok önemli özelliği ile öne çıkar. Adından da anlaşılacağı üzere Vejetaryen lezzetlerle öne çıkan bu festival yalnızca 9 gün sürer. Uygulama ise Çin ay takviminin 9. ayı ve 9. günü olarak sürdürülür. Sebebi ise Taylandlıların 9 ayrı imparatoru onurlandırıldığına inanmasıdır. Tayland’ın başkenti Bangkok’ta gerçekleşen festivalde et, süt ve yumurta gibi hayvansal ürünler hiçbir şekilde yer almaz. Öte yandan keskin kokuları sebebiyle soğan ya da sarımsak gibi ürünlere de yer verilmez. Çin tapınaklarının çevrelerinde sıralanan standlarda sergilenen vejetaryen yemekler katılımcılar ile buluşturulur. Festivalin bir diğer özelliği ise şef ve aşçıların kullandıkları malzemeleri gerçek et görünümünde sunmasıdır. Bu festivalde sadece yemek göserileri değil aynı zamanda çeşitli müzik dinletileri, dini ritüeller ve gösteriler de yer alır. Söz konusu festival hem Tayland’a özgü vejetaryen lezzetler deneyimlemek hem Tayland kültürünü keşfetmek isteyen gastronomi tutkunları için benzersiz bir fırsat olabilir.

Benzer İçerikler

Comments are closed.