İstanbul’un Az Bilinenlerine Yolculuk

15 Mart 2017 • Kültür ve Sanat, Şehirler ve Hikayeleriİstanbul’un Az Bilinenlerine Yolculuk için yorumlar kapalı3962

Öyle bir şehirdir ki İstanbul, her yaşta, her şekilde keşfedilmeye açıktır. Ya turist olarak gelip çok bilinen yerleri ziyaret etmişsinizdir ya da bir şekilde gezmeyi ertelemişsinizdir. Uzun süredir yaşıyor olsanız bile asla tam olarak gezememişsinizdir belki de.  Bu yazı hali hazırda gidip gördüklerimizi listelemek yerine nispeten daha az bildiğimiz yerleri keşfediyor. Hazır mısınız?

Ayın Biri Kilisesi (Meryem Ana Kilisesi)

Unkapanı’nda yer alan Meryem Ana Kilisesi, halk tarafından daha çok Ayın Biri Kilisesi ismiyle biliniyor. Bunun nedeni ise oldukça heyecan verici çünkü her ayın 1’inde tutulan dileklerin kabul olduğuna inanılıyor. Her ayın 1. gününde hem Hristiyan hem de Müslüman halk tarafından dilek tutmak toplanılan kilisenin ritüeline göre kiliseden anahtar alarak dua ediyorsunuz ve mum dikiyorsunuz. Fakat unutmamak gereken bir şey var: dileğiniz kabul olduğu zaman anahtarı tekrar kiliseye götürmek. Umarım anahtarlarınızı tekrar kiliseye götürebileceğiniz bir deneyim olur.

Alman Çeşmesi

Yanından geçip gittiğimiz bir güzellik Alman Çeşmesi, hepimizin en az bir kere ziyaret ettiği Sultanahmet Meydanı’nda Sultan I. Ahmed Türbesi’nin karşısında yer alıyor. Detayları ise çeşmeyi asıl ilginç kılan şey aslında. Mozaik ve altın detaylarla kaplı sekizgen bir yapıya sahip olan Alman Çeşmesi, 1901 yılında Almanya’da yapılmış ve İmparator II. Wilhelm’in, Sultan ve İstanbul’a hediyesi olarak günümüzdeki yerine monte edilmiş.

Baltalimanı Japon Bahçesi

Şehrin gürültüsünün tam ortasında sessiz sakin ve huzurlu bir yer hayal edin. 2003 yılında ‘Türkiye’de Japon Yılı’ vesilesiyle yaptırılan Baltalimanı Japon Bahçesi, Japon kültürünü yansıtan motifleri,  ülkenin sembolü haline gelen kiraz ağaçları (Sakura) göller, şelaleler ve yeşilliklerle çevrili bir bahçe. Haftanın her günü ücretsiz ziyaret edilebilen bahçe, şehrin gürültüsünden bunalanlara bir parça huzur sunuyor.

Sardala Koyu

İstanbul’da İstanbul’dan uzaklaşmış hissi yaşayabileceğiniz üstelik denizi, sahili ve manzarası ile sizi büyüleyebilecek ender bir güzellik Sardala Koyu. Hem günübirlik hem de kamp ziyaretleri için tercih edilebiliyor. Hafta içi ve Cumartesi günü nispeten daha az olan ziyaretçi sayısı Pazar günü biraz artıyor. Deniz, güneş ve manzaranın tadına doyacağınız bir gün için ilk olarak Ağva’ya ulaşmanız gerekiyor. Gelirken yanınızda yiyecek ve içeceğinizi beraberinizde getirmeniz tavsiye ediliyor.

Sabri Artam Vakfı Otomobil Müzesi

1998 yılında açılan Sabri Artam Vakfı Otomobil Müzesi tarihi otomobiller üzerinden anlatıyor ziyaretçilerine. Beş katlı müzede çoğu yurtdışından gelen, önemli kişi ve olaylara tanıklık eden yüzün üzerinde antika değere sahip otomobil sergileniyor. Her otomobilin farklı bir hikaye anlattığı müzede geziniz esnasında Dünya’da bir tane üretilen Fiat ya da Türkiye’nin ilk Formula arabası Hupmobile’i görebilir, her biri kendi ülkesinin özelliklerini yansıtan otomobilleri yakından inceleme fırsatı bulabilirsiniz. Ataşehir’de yer alan müzeyi Çarşamba’dan Pazar’a kadar saat 10.00 – 19.00 saatleri arası ziyaret edebilirsiniz.

Benzer İçerikler

Comments are closed.