Çikolata hayatımızın hemen hemen her anında karşı koyamadığımız bir lezzet. Kimi zaman bir fincan kahvenin yanında, kimi zaman günlük hayatın koşuşturmacasında, kimi zaman evde sevdiklerimizle geçirdiğimiz keyifli akşamlarda… Peki çikolata dolu bir kahvaltıya ne dersiniz? Mutlu bir pazar sabahına çikolataya bulanmış lezzetlerle başlamak isterseniz, basit ve lezzet dolu çikolatalı krep pasta tarifine göz atabilirsiniz.
İncecik kreplerin çikolatayla bir araya gelip meyvelerle taçlandığı bu kahvaltılık lezzet için ihtiyacınız olan malzemeler ise;
Krep harcı için:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 7 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1/4 çay kaşığı tuz
Sos için:
- 200 gram Mabel bitter çikolata
- 100 gram krema
- 100 gram Mabel beyaz çikolata
- 1 su bardağı dondurulmuş frambuaz
- 1/2 çay bardağı antep fıstığı
Tarifin temel malzemesi olacak olan krepleri hazırlamak için; yumurta, süt, un, ayçiçek yağı ve tuzu derin bir karıştırma kabında birleştirip krep hamurunu hazırlayın. Daha sonra krep tavasını az bir miktar ayçiçek yağıyla yağlayıp, küçük bir kepçe ile aldığınız krep hamurunu tavaya aktarın ve hızlı bir şekilde tavayı hareket ettirip hamurun eşit olarak yayılmasını sağlayın. Krepi ters yüz ederek her iki tarafını da 1’er dakika kadar pişirin. Aynı işlemi tüm krepler için uygulayın. Pişen krepleri geniş bir servis tabağına alın ve soğumamaları için üzerlerini bir kapakla kapatın.
Çikolata sosu için; küçük parçalara ayırdıktan sonra cam bir kaseye aldığınız bitter ve beyaz çikolatayı, kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü ile ayrı ayrı eritin. Kreplerin arasına erimiş çikolatayı ve kremayı arzu ettiğiniz miktarlarda sürerek krepleri üst üste dizin. Son olarak, frambuaz ve Antep fıstığı parçalarıyla süsledikten sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.
Afiyet olsun!
Dünyanın Önde Gelen Çikolata Festivalleri Bir Sonraki:
İstanbul’un Az Bilinenlerine Yolculuk – Üsküdar Özel