Dünyanın Önde Gelen Çikolata Festivalleri

13 Nisan 2018 • Kültür ve Sanat, Şehirler ve HikayeleriDünyanın Önde Gelen Çikolata Festivalleri için yorumlar kapalı5009

Chocolate… Tskolate… Le Chocolat… Cioccolato… Choklad… Çikolata… Hangi dilde söylenirse söylensin; kakao çekirdeklerinin harmanlanarak bir lezzet deryasına dönüştüğü bu vazgeçilmez tat, herkes için ortak bir heyecanı simgeliyor. Öyle ki bu tutku, dünyanın dört bir yanındaki  çikolata severlerin festivaller düzenleyerek bu bağı evrensel bir heyecana dönüştürmesine neden oluyor.

Çikolatayla ilgili bir çok etkinliğe ev sahipliği yapan dünyanın önde gelen çikolata festivallerini gelin hep birlikte tanıyalım.

Choco-Late Festivali, Brugge, Belçika

Dünyanın en özel çikolatalarının yapıldığı ve gurmelerin gözde rotası olan Brugge, her yıl Mayıs ayında kıtanın en lezzetli festivaline ev sahipliği yapıyor. Choco-Story Çikolata Müzesi koordinatörlüğünde düzenlenen festivalden bu küçük Avrupa kentine yayılan keskin kakao kokuları Brugge’u bir haftalığına çikolata cennetine çeviriyor.

Çikolata müzesinden sokaklara taşınan heykeller, atölyeler ve çikolata tadımları ile ziyaretçilerini karşılayan bu lezzet dolu festivale binlerce kişi katılıyor.

Paris Chocolate Show, Paris, Fransa

Sayısı 200’ü aşan çikolata standlarını gezmek ve birbirinden ünlü yüzlerce çikolata şefiyle tanışmak için Paris Parc Des Expositions Versailles’da çikolataseverlerle buluşan Paris Chocolate Show her yıl onbinlerce ziyaretçiye kapılarını açıyor. Fransa, Belçika, Avusturya, Brezilya, Kolombiya, Meksika, Portekiz gibi dünyanın farklı yerlerinden gelen çikolata, pasta ve şekerleme zanaatkârlarıyla buluşan ziyaretçiler, genellikle 5 gün süren bu fuarda bir çok etkinliğe de katılma fırsatı buluyor. Yemek tadımlarından, pasta gösterilerine, Cacao Show’dan, konferanslar tadımlar ve eğitimlerle dolu etkinlik serilerine (chocosphere), çocuklar için atölye çalışmalarından moda defilelerine bir çok etkinlikle adından bolca bahsettiren festival, geçtiğimiz yıl Avrupa Birliği tarafından da Birliğin en değerli etkinlikleri arasında gösterildiği için bu yıl Ekim ayında yüz bini aşan ziyaretçiyi ağırlamayı bekliyor.

Eurochocolate, Umbria, İtalya

1994 yılından beri gerçekleşen ve dünyanın en büyük çikolata festivali olarak gösterilen Eurochocolate, her yıl Ekim ayında 500.000’den fazla kişiye kapılarını açıyor. Festival sırasında gerçekleşen yemek kurslarından çikolata tadımlarına ve canlı mutfak gösterilerine kadar birçok performansa ev sahipliği yapan festival, özellikle Avrupa’daki profesyonel çikolatacıların yakından takip ettiği önemli bir etkinlik haline dönüşmüş durumda. Bu gözde festivale katılan ve çikolatayı en yaratıcı şekilde kullanan ustalara ise Eurochocolate Ödülü veriliyor.

Çikolata Gösterisi, New York, ABD

Dünyanın en çok turist ağırlayan kentlerinden biri olan New York, her ne kadar Broadway Show’larıyla gösteri dünyasında adından söz ettirse de, her yıl Kasım ayında düzenlenen Chocolate Show (Çikolata Gösterisi)  dört gözle beklenen  etkinlikler arasında yer alıyor. Çikolatanın hammadde olarak kullanıldığı festivalde modadan mimariye, resim sanatından heykele çikolatanın her formu ziyaretçilerle buluşuyor. Ünlü çikolata şefleriyle buluşabileceğiniz atölyelerin ve özel mutfak gösterilerinin yer aldığı pavyonlar ise Chocolate Show ziyaretçilerinin en çok rağbet ettiği alanların başında geliyor.

Çikolata Festivali: St. Stephen, New Brunswick, Kanada

20 yılı aşkın süredir Çikolata Festivali’ne ev sahipliği yapan St. Stephen, tüm Kanadalıların olduğu gibi çikolataseverlerin de bu lezzetli atıştırmalıktan bahsedince akla gelen ilk şehirler arasında yer alıyor. Her yıl yaz aylarında düzenlenen ve çikolata temalı sanat eserlerini merkezine alan St. Stephen Çikolata Festivali, kurgusuyla hem çocukların hem de yetişkinlerin çikolata dolu bir hafta geçirmesi için akla gelen her şeyi bulabileceğiniz bir festival. Sabahın ilk saatlerinde çikolata temalı brunch servisiyle başlayan etkinlik, hazine avı ve mutfakta yaratıcılık gibi keyifli yarışmalarla devam ediyor ve katılımcıların gözdesi olan Çikolata Geçit Töreni ile son buluyor. Birbirinden ilginç ve lezzetli tatlar arasında kendinizi kaybedeceğiniz Festival’de, bu eşsiz lezzet dünyasında kariyer yapmak isteyenler içinse özel seminerlerin düzenlendiği oturumlar gerçekleşiyor. 

Çikolata Rush Festivali: Melbourne, Avustralya

Avustralya’nın en büyük şehirlerinden biri olan Melbourne, her yıl Ağustos ayında bölgenin en büyük çikolata festivaline ev sahipliği yapıyor. Yoğun olarak çikolata tadımı ve sergilerle geçen festivalde ziyaretçiler, çikolatanın büyülü dünyasını aralarken; kendi tatlarını yaratma, çikolata heykellerini yapma ve isterlerse derslere katılıp çikolatacılık tarihi hakkında geniş bir bilgiye erişme şansı elde ediyor. Yetişkinler kadar çocukların da atölyelere katılabildiği Festival, Melbourne’un dünya genelinde sahip olduğu ünün mimarlarından biri olarak biliniyor.

 

Benzer İçerikler

Comments are closed.