Çikolatalı Tatları Keşfe Devam!

5 Mayıs 2018 • Çikolatalı TariflerÇikolatalı Tatları Keşfe Devam! için yorumlar kapalı3493

Çikolata, söz konusu tatlı olunca şüphesiz ki akla gelen ilk lezzet. Koskoca bir lezzet deryasını önümüze seren çikolatayla yaratabileceğiniz tatlar ise sadece sizin hayal gücünüzle sınırlı. Havalar tam ısınmaya başlamış, bahar sokakları çocuk kahkahaları ile doldurmuş, ağaç dalları yeşilin her tonuyla rengarenk dans ederken gelin birbirinden renkli ve lezzetli, bahara heyecan katan birkaç çikolatalı tarife göz atalım.

Damla Çikolatalı Cookie

Dışı kıtır içi yumuşacık bir lezzet damla çikolatalı cookie, özellikle Amerikalılıarın asla vazgeçemediği bir lezzet.

240 gr. Margarin veya tereyağ
1.5 bardak beyaz toz şeker
2 yumurta
2 paket vanilla
2 bardak un
2/3 bardak Mabel kakao
1 paket kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
2 bardak Mabel damla çikolata
1/2 bardak kırılmış ceviz içi (isteğe bağlı)
1/2 bardak pirinç patlağı (isteğe bağlı)

Un, kakao, tuz ve kabartma tozunu bir kapta iyice karıştırın. Ayrı bir kapta ise tereyağ, şeker, vanilin ve yumurtaları mikserle iyice karışana kadar çırpın ve içine unlu karışımı ilave edin. Mikserin düşük hızı veya bir çırpıcı yardımı ile iyice bütünleşene kadar karıştırın. Daha sonra Mabel çikolata damlalarını koyun ve kaşıkla karıştırın.
Yağlı kağıda karışımı dökün ve üzerini düzeltin, yağlı kağıtla üzerini kapatın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dinlenen hamuru baklava büyüklüğünde kare kare kesin ve yuvarlayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. İçinin daha ıslak kalmasını istiyorsak esmer şeker kullanabilirsiniz.
Önceden ısıttığınız 170 derece fırına vererek 8-10 dakika pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra tepside 5-10 dakika soğutun. Afiyet olsun.

Çikolatalı Pankek

Kahvaltıda farklı bir lezzet arayanların vazgeçemeyeceği bir lezzet olan pankeki bir de çikolatalı denemeye ne dersiniz?

2 su bardağı süt

1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu

Yarım su bardağı şeker

2 yemek kaşığı Mabel kakao

2 su bardağı un

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı vanilya

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Önce sütün içine sirkeyi karıştırıp 5 dakika bekletin. Karıştırma kabına diğer malzemeleri alıp karıştırın ve sirkeli sütü ilave edin. Tel çırpıcıyla iyice çırpın. Geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın, çok az margarin veya tereyağı sürüp pankek hamurundan bir su bardağı kadar tavaya dökün. İki taraflı pişirin. Pankekleri istenilen malzemelerle servis edin. (meyve dilimleri, tereyağı, çikolata sosu, krema vs). Afiyet olsun.

Frozen Çikolata

Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi olacak olan frozen çikolata özellikle yazlıkta kendinize bir çırpıda hazırlayabileceğiniz bağımlılık yapabilecek bir lezzet.

1/3 su bardağı şeker
1/3 su bardağı yağsız süttozu
4 çorba kaşığı Mabel kakao
1 tutam tuz
1 su bardağı süt
3 su bardağı buz

Üzeri için;
Çırpılmış krema
Rendelenmiş çikolata

Kuru malzemeleri karıştırıp içine süt ve buz ekleyin. Blenderda bütün malzemeler pürüzsüz olana kadar karıştırın. Üzerini çırpılmış krema ve çikolata rendesi ile süsleyin.

 

 

 

Benzer İçerikler

Comments are closed.