Minimal, özgün ve konforlu: 2021 Ev Dekorasyon Trendleri

3 Haziran 2021 • GenelMinimal, özgün ve konforlu: 2021 Ev Dekorasyon Trendleri için yorumlar kapalı1372

Yaşam alanlarımız artık her zamankinden daha büyük öneme sahip. Çünkü vaktimizin önemli bir kısmını evlerimizde geçiriyoruz. Peki minik dokunuşlarla evlerinizi çok daha özgün, ruhunuza iyi gelecek ve hayatınıza konfor katacak bir biçimde tasarlamaya ne dersiniz? İşte size 2021 ev dekorasyon trendlerinin en önemli ipuçları…

Pandeminin etkisiyle artık evlerimizde daha çok zaman geçiyoruz. Bu nedenle yaşam alanlarında konforlu olmak herkesin öncelikli amacı haline geldi. Umut veren canlı renkler, ihtiyaca göre kimi zaman minimal kimi zaman ise fonksiyonellik vaat eden dekoratif öğe ve tasarımlarla hayatımıza renk ve dinamizm katma ihtiyacı içerisindeyiz. Bu noktadan yola çıkarak 2021 yılının en popüler dekorasyon trendlerini araştırdık.

Sürdürülebilir tasarım kodları

Dekorasyon markalarının üretim şekillerinde radikal değişiklikler yaratan sürdürülebilirlik kavramı, iç dekorasyon trendlerinde de ağırlığını hissettiriyor. Tasarımcılar, ürünlerini şekillendirirken kullandıkları malzemeleri yeniden gözden geçiriyor ve karbon salınımı düşük üretim tekniklerini tercih ediyor. Biyoplastik, geri dönüşüm veya üst dönüşüm malzemeler, dekorasyon devlerinin yeni koleksiyonlarında varlığını hissettiriyor. Bu noktada Tom Dixon, Philippe Strack gibi markaların tasarımlarını yakından takip etmekte fayda var.

Organik formların yükselişi

2020’de mobilya tasarımlarına kıvrımları ve boğum boğum sevimli formlarıyla insanda iyi duygular uyandıran renkler ve tasarımlar hakimdi. 2021 yılında da popülaritesini koruyan bu organik formlar; kanepelerden top gibi koltuklara, yuvarlatılmış hatlarıyla aydınlatmalara kadar dekorasyonun her alanında karşımıza çıkıyor. Küçücük bir aksesuar dahi yaşam alanlarımıza çok daha farklı bir çekicilik katabilir. Bu nedenle dekorasyon süreçlerinde organik formlara daha çok yer verilmesi, son derece akıllıca bir tercih.

70’ler yeniden popüler

Tasarım dünyasının tanınmış markalarının, son koleksiyonlarında 1970’lerin renkli ve eğlenceli stiline yeniden hayat verdikleri dikkat çekiyor. Mobilyalarda yuvarlatılmış hatlar, kalem bacaklar, canlı tonların başını çektiği bir renk paleti, psychedelic desenler ve retro çizgilerle evlerde disko çağına geri dönülüyor, daha iyi hissettiren ve pozitif enerji veren seçimler öne çıkıyor. Renk ve desenlerin özgür frekansları, evlerde 70’lerin funk ruhunu yeniden canlandırıyor.

Cocooning akımı

Rahatlık, samimiyet ve keyif… Bu üç değer; yaşam alanlarımızda cocooning felsefesinin hakimiyetini gün geçtikçe artırıyor. Covid-19 sonrası evlerde geçirdiğimiz uzun vakit, yaşadığımız mekanların değerini anlamamızı sağladı. Kişisel kozamıza çekildik, dış dünyadan soyutlandık ve içinde kendimizi iyi hissedeceğimiz bir alan kurgulamaya çabaladık. İşte cocooning akımı da tam buna işaret ediyor. Vücudumuzu sarmalayan bir kanepe-koltuk, kadife gibi yumuşak tekstiller ve ahşap dokular cocooning’in mihenk taşları arasında bulunuyor.

Arts & Craft zamanı

Günden güne el işçiliğinin değeri çok daha iyi anlaşılıyor ve bireyler yaşam alanlarına farklı bir dokunuş katmak için gelenekselin gücünden ilham alıyor. El dokuması kilimlere, hazeran ve hasır örgülü mobilyalara, seramik aksesuarlara ve üfleme cam aydınlatmalara evlerimizde yer açmanın tam zamanı… 19’uncu yüzyılın hızla endüstriyelleşen global dünyasına bir başkaldırı olarak doğan Arts & Craft akımı yeniden gündeme geliyor. Sanayileşmenin karşısında sanatsal bir eylem olarak doğan bu akım, dijital teknolojilerin şekillendirdiği yaşamlarımızda kendine yer buluyor.

Yaşam alanlarımız daha da yeşillenecek

2020, birçoğumuz için köklerimize döndüğümüz, basit yaşam prensiplerini yeniden benimsediğimiz bir yıl oldu. Kapalı mekanlarda geçirdiğimiz bu uzun süreç, dört duvar arasına sıkışmış bedenlerimizi evimize bitkiler alarak onlarla bağ kurmaya teşvik etti. Bir bitkinin yaşam döngüsünü gözlemlemenin büyüsünü, yeşilin sakinleştirici, huzur veren kimyasını yeniden keşfettik. 2021 ve sonrasında bitkilerle çok daha haşır neşir olacağımız özel bir döneme gireceğiz.

Benzer İçerikler

Comments are closed.