İlkbahar- Yaz şıklığının yeni kodları

26 Mayıs 2021 • Genel, Kültür ve Sanatİlkbahar- Yaz şıklığının yeni kodları için yorumlar kapalı1266

2021 ilkbahar-yaz sezonunda korunaklı siluetlere, güven veren ekolojik kumaşlara ve sportif giysilere yönelirken; diğer yandan umudu kaybetmeyen, özgürlüğü çağrıştıran, yaşamı kutsayan tasarımlara odaklanacağız. Kendimizi daha iyi, konforlu ve rahat hissettirecek yenilikçi, cesur tasarımlar ve doğal kumaşlar yeni sezonun ana karakterini oluşturuyor.

Sarı ve gri tonlarından vazgeçmeyin

Her yıl aralık ayında bir sonraki yılın renklerini belirleyen global renk otoritesi Pantone, 2021’i alışılmışın aksine birbirinden bağımsız iki ton seçerek karşıladı. İlki dayanıklılığı temsil eden ‘ultimate gri’, diğeri ise umudu vurgulayan, ‘illuminating’ olarak adlandırılan güneş sarısı… Zıt ama bir arada kullanıldığında mükemmel bir uyum yakalayan bu iki rengin, 2021’de güç ve umut mesajı yayması amaçlanıyor. Ünlü moda markaları, 2021 ilkbahar-yaz koleksiyonlarıyla çok daha renkli bir dünyanın kapılarını aralıyor. Transparan elbiselerde renkli tüller, ebru desenler, ekoseler ve dokulu kumaşlar dikkat çekiyor. Ev terlikleri, eşarplar, çok büyük ve çok küçük çantalar, beyaz uzun çizmeler, sarı ve mavi renkteki tamamlayıcı parçalar, son olarak ise geçen sezon başlayan altın zincir detayları, ilkbahar-yaz sezonda en çok göreceğimiz aksesuarlar arasında yer alacak. İlkbahar-yaz sezonunda; uzunlu-kısalı elbiseler, gömlekler, ‘boyfriend’ ceketler, trençkotlar, gömlek yakalı yaratıcı tunikler, vücudu saran ince trikolar, şık eşofmanlar, ince deriler ve denim başrolde olacak.

Mini rüzgarı

Son birkaç yıldır moda sahnelerinde hakimiyetini sürdüren midi etek ve elbiseler, bu yıl yerini mini etek ve şortlara bırakıyor. 1960’ların estetiğini yansıtan A formda kesimler ve süper miniler ön plana çıkıyor. Louis Vuitton, Chloe, Jacquemus, Miu Miu gibi markalar, koleksiyonlarına mini etek ve elbiselerini eklemeye başladı bile…

Hacim alanı genişliyor

2020’de moda sahnelerini ele geçiren hacimli parçalar, 2021 itibariyle etki alanını genişletmeye hazırlanıyor. Erkek arkadaşınızdan ödünç alınmış gibi duran kocaman gömlekler, keskin, vatkalı ya da pofuduk omuzlu parçalar, bol denim pantolonlar, birkaç beden büyük görünen blazer ceket ve kabanlar gardıroplarımızdaki yerini sağlamlaştırıyor.

Satrançtan ilhamla

Grafik desenlerin cazibesine bu yıl, satranç tahtasından ilham alan desenler ekleniyor. Chanel ve Dolce & Gabbana gibi lüks markaların defilelerinde eteklerden elbiselere, trençkotlardan pantolonlara kadar farklı parçalarda karşımıza çıkan bu desen, monokrom sevenleri cezbedecek.  

Kısa ceket ve bolerolar

Ekstra large görünümlü yağmurluk, ceket ve gömlek akımı devam ederken, diğer taraftan ceketlerin gittikçe kısaldığına da şahitlik ediyoruz. Hatta bazı koleksiyonlarda rengarenk bolerolar öne çıkmaya başladı. Tercihinizi bolluktan mı yoksa minimalistlikten yana mı kullanacağınız ise tamamen size kalmış. Kısa ceket ve bolerolarda yükselen trendleri Chanel, Isabel Marant, Louis Vuitton ve Paco Rabanne markalarının koleksiyonlarından takip edebilirsiniz.

Siyah-beyaz kombinler

Yıllar geçse de sezonlar değişse de moda dünyasında hayatımızdan çıkmayacak en önemli renk kombinasyonu her zaman siyah-beyaz olacak. Şıklığın ve asaletin simgesi olan beyaz-siyah ikilisi, 2021 ilkbahar-yaz sezonuna damgasını vuracak. Bu konuda Armani, Gabriela Hearst, Dolce & Gabbana, Carolina Herrera Alexander McQueen, Prada, Christian Siriano gibi markalar adeta şıklık yarışına girmiş durumda.

Transparan şıklık

Bu sezon en dikkat çeken şıklık kodlarından biri de file, tül ve danteller… Moda haftalarında balık ağına benzeyen tasarımlar, farklı materyallerle sergilenirken hayli iddialı ve dikkat çekici olduklarını belirtmeden geçmeyelim…

File, tül ve dantel detaylı elbiseleri giymek cesaret istese de farkındalık yaratacağınız aşikâr. Bu konuda daha farklı bir aksiyon alıp çanta, bandana, fular gibi aksesuarlarınızda file şıklığından yararlanmaya yönelik inovatif adımlar da atabilirsiniz. Bu sezon Balenciaga, Burberry, Fendi ve Hermes markalarının dikkat çekici koleksiyonları, transparan şıklığı açıkça gözler önüne seriyor.

Etnik esintiler

Pantolon üzerine uzun bir tunik ve bazı koleksiyonlarda tunik üstüne ceket… Christian Dior ile Armani gibi markaların etnik tarzda sunduğu bu trend, Hermes ve Prada tarafından daha çok şehir tarzında önerildi. Folklorik, çiçekli ya da batik desenli, ilhamını doğa ve denizden alan canlı, rengârenk giysiler 2021’e damga vurmak için geliyor. Klasik ve düz renklerdeki tasarımların pabucunu dama atacak, içinizdeki enerjiyi açığa çıkaracak ve iyi hissettirecek desen ve renkler, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında gardıropları ele geçirecek gibi gözüküyor. 

Kimonosuz olmaz

2021 ilkbaharında şıklığımızı kimonolarla tamamlayacağız. Bu konu hakkında fikir sahibi olmak için Etro, Giorgio Armani ve Christian Dior’un yeni koleksiyonlarına göz atmanızda fayda var. Kimonoları; uzun etek, şalvar, tayt, mini etek ya da kotlarla kombine edebilirsiniz. Etnik, klasik, uzun, kısa, renkli, ya da düz renk fark etmez… Bu sezon tüm kimono modelleri önemli bir yükseliş trendi sergiliyor.

Benzer İçerikler

Comments are closed.