Sonbahara Özel İçimizi Isıtacak 10 Çikolatalı ve Kakaolu İçecek Tarifi

3 Kasım 2021 • Çikolata Kütüphanesi, Çikolatalı Tarifler, GenelSonbahara Özel İçimizi Isıtacak 10 Çikolatalı ve Kakaolu İçecek Tarifi için yorumlar kapalı3314

Kara kış henüz kapımızı çalmasa da sonbaharın tatlı esintisine eşlik eden yağmurlar, bize usul usul kış mevsiminin geldiğini müjdeliyor. İnsanın içini ısıtan, mutluluk veren, enerji depolayan içeceklerin başında ise elbette kakao ve çikolatalı içecekler geliyor.

Sonbahar ve kış mevsimlerinin vazgeçilmezi olan çikolatalı spesiyalleri yapmak için tek ihtiyacınız olan şey doğru malzemeleri kullanarak lezzetli mi lezzetli kombinasyonlara imza atmak. Gelin detayları birlikte inceleyelim…

1-Kakaolu Latte

Malzemeler: 2 tatlı kaşığı espresso, 2 su bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı Mabel kakao.

Hazırlanışı: Kahvenizi hazırlayıp üzerine önce Mabel kakao ardından köpürtülmüş sütü ilave edin ve sıcak servis etmeye özen gösterin.

2-Sıcak Çikolata

Malzemeler: 2 su bardağı süt,1 paket Mabel bitter çikolata, 1.5 yemek kaşığı Mabel kakao ve 1 yemek kaşığı toz şeker.

Hazırlanışı: Çikolatayı benmari usulü eritin. Daha sonra çikolatayı en üste ekleyerek servis edin.

3-Kakaolu Türk Kahvesi

Malzemeler: 2 kaşık Türk kahvesi, 2 çay kaşığı Mabel kakao, 1 çay kaşığı şeker ve 2 fincan su.

Hazırlanışı: Soğuk suyun içerisine kahve ve şekeri ekleyip karıştırın. Ardından Mabel kakaoyu ekleyin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve üzerindeki köpüğü paylaştırın. Tekrar kaynadıktan sonra kalan kahveyi ekleyin.

4-Kakaolu Kakule

Malzemeler: 2 su bardağı süt, 2 tatlı kaşığı Mabel kakao,1 yemek kaşığı toz şeker ve 2 adet kakule

Hazırlanışı: Sütü tencereye alıp üzerine kakao, şeker ve kakule ekleyin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın. Kakuleyi süzüp, bardaklara aktarın.

5-Kakaolu Sahlep

Malzemeler: 2 su bardağı süt, 1 su bardağı su, 4 tatlı kaşığı salep tozu, 2 yemek kaşığı şeker, 2 tatlı kaşığı Mabel kakao.

Hazırlanışı: Tüm malzemeyi geniş bir tencerenin içerisinde kaynatın. Ardından kupalara alıp servis edin.

6- Kakaolu Sıcak Badem Sütü

Malzemeler: 2 su bardağı badem sütü, 1 çay kaşığı vanilya, 2 çay kaşığı Mabel kakao ve 1 minik paket Mabel çikolata

Hazırlanışı: Sütü tencereye alıp üzerine kakao, vanilya ve çikolatanın yarısını ekleyin. İyice karıştırın ve kaynadıktan sonra ocaktan alın. Kalan çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Servis bardaklarının ağız kısmını önce çikolataya ardından şekerlemelere bulayın. Daha sonra kaynayan badem sütünü ilave ederek servis edin.

7-Kakaolu Boza

Malzemeler: 1 litre su, 1 su bardağı un, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı boza ve 1 çorba kaşığı Mabel kakao.

Hazırlanışı: Su ve şekeri kaynatıp, ayrı bir tencerede su ile unu karıştırın. Ardından kaynayan su şeker karışımına ekleyin. Daha sonra kakaoyu ekleyip, ocaktan alın. Biraz soğuduktan sonra bozayı ekleyin. 3 gün kapalı olarak bekletin. 3 gün sonra tekrar ısıtarak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz.

8-Akçaağaç Şuruplu Kakaolu Sıcak Hindistan Cevizi Sütü

Malzemeler: 2 su bardağı Hindistan cevizi sütü, 1 tatlı kaşığı Mabel kakao,

tatlı kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı akçaağaç şurubu.

Hazırlanışı: Tüm malzemeyi geniş bir tencereye alın ve kısık ateşte  karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Bardakların ağız kısımlarını Hindistan cevizine bulayıp içerisine karışımı aktarın.

9- Çikolatalı Horchata

Malzemeler: 2 su bardağı su, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı baldo pirinç, 1 tatlı kaşığı Mabel kakao, 2 adet çubuk tarçın, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 çay kaşığı vanilya

Hazırlanışı: Pirin ve tarçını yumuşayana kadar pişirin. Ardından şeker, kakao ve vanilyayı ekleyin. Daha sonra çubuk tarçınları tencereden alıp, robottan geçirin.  Yoğunluğuna göre süt ile incelterek servis edin.

10-Balkabaklı ve Kakaolu Sıcak Çikolata

Malzemeler: 2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı bal ezmesi, 1 paket çikolata, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı Mabel kakao.

Hazırlanışı: Süt, tarçın ve toz şekeri alıp çırpın. Karıştırarak 5 dakika pişirin. Süt, kaynama noktasına gelince içine çikolatayı ve bal kabağını ekleyerek iyice karıştırın. Kakao serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.

Benzer İçerikler

Comments are closed.