İstanbul’a Yakın En Keyifli Yılbaşı Rotaları

8 Aralık 2021 • Genel, Kültür ve Sanat, Şehirler ve Hikayeleriİstanbul’a Yakın En Keyifli Yılbaşı Rotaları için yorumlar kapalı1658

Pandemi nedeniyle son iki yıldır zorlu bir süreçten geçsek de aşılama çalışmalarının hızlanmasıyla normal hayata dönebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yılın belki de en güzel ayındayız. Birbirinden farklı umutların, sevinçlerin ve hayallerin yeşereceği mucizelerle dolu yeni yıl için geri sayım başladı. Yılbaşını, İstanbul’dan çok da uzaklaşmadan değişik bir ambiyansta kutlamak ve yepyeni dileklerde bulunmak isteyenler için en keyifli rotaları araştırdık. İhtiyacınız olan tek şey; sevdikleriniz ve hayalleriniz…

Sapanca Gölü’nde Sakinliğin Tadını Çıkarmak İsteyenlere

İstanbul’a 138 km uzaklıkta bulunan Sapanca’ya araçla 1 saat 40 dakika içerisinde ulaşabilir, yeşilin binbir tonu ve Sapanca Gölü ile bütünleşebilirsiniz. Geldiğinizde göl etrafında mutlaka keyifli bir yürüyüş yapın. Sabah erken saatlerde geldiyseniz, göle ilk girdiğiniz yerde birbirinden sevimli restoranlar bulunuyor. Yılbaşı organizasyonundan önce güne güzel bir kahvaltıyla başlayabilirsiniz. Göl kenarındaki restoranlarda kahvenizi yudumlarken kitabınızı okuyabilir ve yeni yıl dileklerinizi gözden geçirebilirsiniz. Buradaki restoranlarda yemek yemek istemezseniz, Sapanca’ya girdiğinizde yolun solunda kalan dağ yoluna saparak civar tesisleri deneyebilirsiniz. Sapanca’da konaklamak için en keyifli oteller ise Elite World Sapanca, NG Sapanca Wellness & Convention, Richmound Nua Wellness & Spa, Sapanca Alfa Suit & Spa, Lale Butik Otel ve Şenler Butik Otel.

Dört Mevsim Yaşayan Bolu-Abant

İstanbul’a 264 km uzaklıktaki bulunan Bolu’ya 3 saatlik bir araba yolculuğuyla ulaştıktan sonra, temiz havayı içinize çekerek yılbaşı tatiline hazırlanabilirsiniz.

Doğası, yemekleri, tarihi, gezilecek yerleri ve sıcakkanlı insanlarıyla Bolu, dört mevsim gidilecek yerlerden biri… Şehrin içinde yer alan ve bölgenin arkeolojik eserlerinin sergilendiği Bolu Müzesi ve Yıldırım Bayezit Camisi, şehirde görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Bolu’nun Pamukkale’si Akkaya Travertenler’i, tarihi Seben Kaya Evleri, Gölcük’ü, Yedigöller’i, Abant’ı, Göynük’ü, Mengen’i, Sülüklü Göl’ü, Kartalkaya Kayak Merkezi ve Mudurnu gibi birbirinden özel destinasyonları ziyaret etmeyi de ihmal etmeyin. Abant Gölü ve çevresini gezmek ise size çok daha farklı bir enerji aşılayacak. Konaklama için Abant çevresindeki otelleri tercih etmenizde fayda var. Vonresort Abant, Bolu Koru Hotels Spa Convention, Abant Köşk Oteli, Büyük Abant Otel, Abant Palace Hotel, Abant Aden Boutiqe Hotel Spa ve Abant Kartal Yuvası Otel gibi çeşitli seçenekler bulunuyor.

Masal gibi bir yılbaşı için Kartepe

Kocaeli’nin bir ilçesi olan Kartepe, adını ev sahipliği yaptığı kayak merkezi ile duyurdu. İstanbul’a 110 km mesafedeki Kartepe’ye arabayla 2 saatlik bir yolculuğun ardından ulaşabilirsiniz. Kartepe özellikle kış turizminde önemli bir yere sahip. Kartepe; sadece İstanbul’dan değil, Yalova ve Sakarya’dan da önemli bir yerli turist potansiyeline sahip. Kar sezonu başladığında kayak ve snowboard yapan sporcular, bahar ve yaz aylarında doğa yürüyüşleri yapabilir, ata binebilir, kuş gözlemciliği ve çadır kampı yapabilir. Yeni yılı karlar içinde geçirmek istiyorsanız; konaklama için; Doubletree By Hilton Kocaeli, The Green Park Kartepe, El Garden Hotel Residence, My Green Boutique Hotel, Kadifeli Konak Boutique Hotel, Cevizdibi Otel ya da Snow Hill House Apart Hotel’i tercih edebilirsiniz.

Tarih, Lezzet Ve Huzur Dolu Bir Yılbaşının Adresi; Safranbolu

Her tarafı tarihi konaklarla dolu Safranbolu, Karabük iline bağlı… Batı Karadeniz’in en meşhur turizm merkezi olarak bilinen Safranbolu; tarihi mekanları, lezzetleri ve evleriyle birçok turiste ev sahipliği yapıyor. Safranbolu’da ilk gitmeniz gereken yerler ise Yemeniciler Çarşısı Arastası ve Bakırcılar Çarşısı… Hıdırlık Tepesi’nden ilçeyi kuş bakışı görebilir ve muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz. Kaymakamlar Evi olarak bilinen Safranbolu Kent Tarihi Müzesi’nde tarihe şahitlik eden pek çok eser bulunuyor. Keyifli bir kahve molası vermek için Cinci Han ve Hamamı’nı tercih edebilirsiniz. Bu handan sevdiklerinize birbirinden orijinal yeni yıl hediyeleri alabilirsiniz. Doğayla iç içe olmak isteyenlerin yakın adresi olan Safranbolu’nun maketi olarak bilinen Yörük Köyü’ne  de mutlaka uğramalısınız. Yeni yılı Safranbolu’da geçirmek isteyenlerin favori konaklama adresleri ise Kardelen Konakları, Leyla Hanım Konağı, Park Hotel ve Amorium Park Hotel-Fin Evi olarak öne çıkıyor.

Yeni Yıla Şile’de Romantik Bir Dokunuş

Yılbaşında İstanbul’un hızlı temposundan biraz uzaklaşıp hem tarih hem de doğayla kucaklaşan yakın bir yere yol almaya ne dersiniz? İstabul’a 1.5 saat mesafede bulunan Şile’de yeni yılı geçirmek, size farklı anılar kazandıracak. Şile Feneri’ne 600 metre mesafedeki Ağlayan Kayalar’ın çok hazin bir hikayesi var. Zengin kız Eftalya ile fakir çoban Mehmet’in 1730’lu yıllarda yarım kalan aşklarına ağladığına inanılan kayalar, mavi bayraklı tertemiz bir koyda bulunuyor. İlçedeki 4 eski kaleden biri olan Şile Kalesi’nin 2 bin yıl önce Cenevizliler zamanında yapıldığı, Bizanslılar ve Osmanlıların da bu kaleyi gözetleme amacıyla kullandığı biliniyor. Neredeyse 150 yıl önce yapılmış tarihi Şile evlerinin bir kısmı restore edilerek koruma altına alınmış. Ocaklı Ada Mağarası, İnkese Mağarası, Gürlek Mağarası, Tersane Mağarası, Soğuksu Mağarası gibi mağaralar da dalış meraklılarının yakın markajında… Yeni yıla Şile’de girecekseniz; gezi rotasına Ağva’yı ve Ağva’daki otelleri de eklemelisiniz. “Hill River Hotel, The Sign Şile Hotel Spa, Grand Şile Hotel By Gönen, Ağva Greenline Guesthouse, Şile Resort, Casa De El Rio, Doğa Club ve Park Mandalin Ağva gibi birbirinden keyifli konaklama seçenekleri arasından seçim yapabilirsiniz.

Benzer İçerikler

Comments are closed.