Hafta Sonu Şehirden Uzaklaşmak İsteyenler İçin: İstanbul’a Yakın Kamp Rotaları

13 Haziran 2022 • Genel, Kültür ve Sanat, Şehirler ve HikayeleriHafta Sonu Şehirden Uzaklaşmak İsteyenler İçin: İstanbul’a Yakın Kamp Rotaları için yorumlar kapalı742

Yaz kendini göstermeye başladı! Hazır havalar ısınmışken, şehrin gürültüsü ve yorucu temposundan uzaklaşarak doğa ile iç içe bir hafta sonu geçirmenin tam zamanı. Hem izole bir ortamda hem de eşsiz manzaralar eşliğinde bir tatil yapmak istiyorsanız, kamp programı sizin için iyi bir seçim olabilir. Orman, göl, deniz, şelale gibi doğa harikalarının tadını çıkarmak için çok uzaklara gitmenize gerek yok. Bu yazımızda, tabiatın güzellikleri ile dolu İstanbul’a yakın kamp alanlarından bazılarını sizler için derledik.

Ballıkayalar Tabiat Parkı – Gebze

Ballıkayallar Tabiat Parkı, İstanbul’a sadece 1 saat, Gebze merkeze ise 8 km uzaklıkta Tavşanlı köyü sınırları içinde bulunuyor. Şehre bu kadar yakın olmasına rağmen ormanın içinde saklı kalmış bir hazine gibi karşınıza çıkıyor. İstanbul’dan Gebze tabelalarını takip ederek yola çıktıktan sonra, Gebze sanayi merkezinin hemen bitiminde bu doğa harikası parkın başlangıcına varmış oluyorsunuz. Genellikle insanların hafta sonu pikniği için adeta akın ettiği bu bölge, kamp yapmak için de bir o kadar elverişli. Ballıkayalar, kendini doğanın dinginliğine bırakmak yerine spor yapmaktan zevk alanları da oldukça mutlu edecek bir seçenek. İsterseniz kaya tırmanışı, isterseniz de yeşil tonlarının size eşlik ettiği patikalarda doğa yürüyüşü yaparak zamanınızı değerlendirebilirsiniz. Bu bölgede kamp yapmak için; aracınız ile geldiyseniz ve çadırınız yoksa, park ve çadır ücreti ödemeniz gerekiyor.

Erikli Yaylası- Çınarcık

Erikli Yaylası, Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı olan Teşvikiye köyünde bulunuyor. Feribot ile ulaşım sağlayabileceğiniz bölge, İstanbul’dan ortalama 1 saat 45 dakika sürmektedir. Denizden 600 metre yükseklikte bulunan bu yaylaya; kestane, karaağaç, ıhlamur, köknar ve elma ağaçlarının bulunduğu patikalardan geçerek varıyorsunuz. Erikli Yaylası’nın enfes manzarasına karşı içtiğiniz bir bardak çay adeta ruhunuzu dinlendirebilir. Buraya kadar gelmişken görmeden gitmemeniz gereken yerlerden bazıları; Çifte Şelaleler, Dipsiz Göl, Karlık Yaylası ve Delmece Yaylası…

Gökçetepe Tabiat Parkı – Keşan

Gökçetepe Tabiat Parkı, Saros Körfezinde bulunuyor ve İstanbul’a sadece 2 saatlik bir mesafede. İstanbul ile arası 200 km olan bu körfezin en önemli özelliği ise; dünyada kendi kendini temizleyerek her zaman temiz ve berrak kalan 5 körfezden bir tanesi olması. Kamp için Saros’u tercih ederseniz sizi, mest olacağınız kadar güzel bir deniz bekliyor. Konumu dolayısıyla oksijen oranı çok yüksek olan Saros, sadece ruhsal olarak sizi iyileştirmekle kalmıyor sağlığınıza da iyi geliyor. Kamp konaklaması için çadır başına ücret alınan bu park; duş, tuvalet ve elektrik gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilmenize olanak sağlıyor. Ayrıca yiyecek sağlayabileceğiniz bir kafeteryası da bulunmakta. Bazı kamp alanlarına göre daha az izole olsa da, yarattığı olanaklarla kampı konforlu hale getirmeyi başarıyor.

Ağva

İstanbul ile arası 120 km olan Ağva’da şehir merkezine çok yakın kamp alanları sizi bekliyor. Temiz denizi ve el değmemiş koylarıyla kamp severlerin yoğun ilgi gösterdiği yerler arasında. İstanbul’dan çok uzaklaşmadan hafta sonu tatili yapmak için biçilmiş kaftan. Ağva’da ücretli ve ücretsiz kamp alanları bulunuyor. Ücretli kamp alanlarını tercih ederseniz, mini market ve restoran hizmetlerinden yararlanma imkânı bulunuyor. Yürüyüş parkurları, piknik alanları, koyları ve şelaleleri ile kamp severler için alternatif gezi rotaları sunuyor. Eğer tercihiniz Ağva’dan yana olursa, mavi ve yeşilin en güzel tonları sizi bekliyor.

Uçmakdere Köyü

Uçmakdere, doğanın kalbinde bulunan kamp alanları ile İstanbul’a 2 saat kadar kısa bir mesafede. Tertemiz havası ile şehrin temposunu tamamen geride bırakıp, huzur içinde dinenirken bir yandan da eğlenceli vakit geçirebilmenizi mümkün kılıyor. Kahvaltı hizmeti sunulan kamp alanlarında konaklamayı tercih ederseniz, taptaze köy lezzetlerini de deneyimleyebilirsiniz. İsterseniz kendi ekipmanınızı götürebilir, isterseniz de belirli bir ücret karşılığında ihtiyacınız olan her şeyi orada temin edebilirsiniz. Asla sıkılmayacağınız, kuş cıvıltılarıyla güne uyanacağınız bir hafta sonu tatili Uçmakdere’de sizi bekliyor. Kamp aktivitenizi daha da heyecanlı bir hale getirmek isterseniz eğer, Uçmakdere’de yamaç paraşütü yapma imkânı bulunuyor. Hatta isterseniz eğitimlere katılarak evinize sertifika ile dönebilmeniz de mümkün. Tüm bu fırsatları ve güzellikleriyle İstanbul’a yakın kamp alanları sizi bekliyor.

Benzer İçerikler

Comments are closed.