TÜRKİYE’NİN EN SERİN PLAJLARI

3 Ağustos 2022 • Genel, Kültür ve SanatTÜRKİYE’NİN EN SERİN PLAJLARI için yorumlar kapalı529

Kavurucu yaz sıcakları kapımızı çaldı! Hali hazırda deniz, kum, güneş hayalleri kurmaya başlandı. Ülkemizde bulunan her zevke hitap eden plajlar ile serinleme konusunda oldukça şanslıyız. Peki siz de buz gibi suları olan denizleri seviyor musunuz? Cevabınız evet ise tam aradığınız bilgiler bu yazımızda! Hadi gelin Türkiye’nin en serin plajlarına beraber bakalım.

Ayazma Plajı / Bozcaada- Çanakkale

Adanın güney ucundaki Ayazma Plajı denizin içindeki soğuk tatlı su kaynakları ve kuzeyden esen rüzgârlarla buz gibi serinleten bir suya sahip. Altın renkli kumu, turkuaz denizi ve soğuk sularıyla ihtiyacınız olan her şeyi size sunuyor. Sulubahçe Koyu, Habbele Plajı, Beylik Koyu ve Akvaryum Koyu da Bozcaada’nın diğer serinletici sularına sahip noktaları arasında bulunuyor. Serinletici sularının yanında eşsiz tarihi de bulunan Çanakkale merkezi gezmeden oradan ayrılmamanızı öneririz. Hem mükemmel bir tatil imkânı hem de tarihi bir gezi isteyenler için tam bir biçilmiş kaftan!

Büyük Çakıl Plajı / Kaş- Antalya

Antalya doğal güzellikleri, denizi, tarihi yapıları ve pek çok özelliği ile yıllardır yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline geldi. Özellikle plajları ile dikkat çeken Kaş ilçesi deniz ve doğa severlerin tam olmak istedikleri bir yer. Antalya denilince denizinin sıcak ya da ılık olmasını bekliyorsanız yanılıyorsunuz. Kaş ilçesinde bulunan Büyük Çakıl Plajı temizliği ile insanı hayrete düşüren bir denize sahip. Bu plajın en büyük özelliği denizin içerisinde bulunan soğuk su kaynağı. Bu sayede kavurucu Antalya sıcağında bile deniz hep serin. Eğer Antalya’nın sıcağında bunaldıysanız gezi planınıza Büyük Çakıl Plajı’nı eklemeyi unutmayın.

Akçay- Balıkesir

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı olan Akçay beldesi için tek bir plajı size önermek çok büyük haksızlık olur. Ege denizine kıyısı olan beldenin, sahil bandı boyunca birbirinden güzel her zevke ve kesime hitap eden plajları bulunuyor. Temiz, berrak ve serin suları ile hem sakin bir tatil yapmak isteyenlerin hem de denizin keyfini doyasıya çıkarmak isteyenlerin ortak noktası haline geldi. Altınkum Plajı, Saka Çim Plajı, Pat Kamp Plajı, Sarıkız Plajı gidebileceğiniz plajlar arasında yer alıyor. Fakat dediğimiz gibi o kadar fazla seçenek var ki kendi zevkinize hitap eden plajı bulacağınızdan şüphemiz yok.

Altınkum / Çeşme- İzmir

Çeşme merkeze sadece 10 dakika uzaklıkta bulunan Altınkum plajı sizleri bekliyor! Her yıl büyük ilgi gören plaj adını altın rengi kumundan alıyor. Altın rengi kumu, tertemiz suları ile üzerinizdeki bütün yorgunluğu bu plajda atabilirsiniz. Altınkum Plajı’nın en büyük özelliklerinden biri deniz suyunun oldukça temiz, berrak ve serin olması. Öyle ki deniz girdiğinizde içerisinde bulunan balıkları ve kumu oldukça rahat görebilirsiniz. Deniz serinliği ise adeta “diş titreten” cinsten.

Azmak / Akyaka- Muğla

Eşsiz bir deneyimin kapılarını açan Azmak Nehri, mutlaka gidilip görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Deniz ile nehrin muhteşem birlikteliğine şahit olacağınız bu yerde berrak suyu ile akan nehrin buz gibi sularına hayran kalacaksınız. Tertemiz suyu sayesinde içerisinde bulunan bitkileri ve balıkları görebilirsiniz. Bu da size adeta bir akvaryumun içerisindeymiş hissi veriyor. Serin suların içerisine konulan masalarda yemek yemeden sakın dönmeyin!

Benzer İçerikler

Comments are closed.