Sanat Otelleri Dosyası

16 Eylül 2022 • Kültür ve SanatSanat Otelleri Dosyası için yorumlar kapalı287

Sanat Aşkınızı Arşa Çıkaracak En Havalı Sanat Otelleri

Sanat otelleri, sanat ve seyahatin kusursuz bir şekilde harmanlandığı en yeni alanlardan biri. İlhamını sanatın yüksek hazzından ve görsel ihtişamından alan bu konsept, seyahatiniz süresince insanlara sanatla iç içe bir konaklama deneyimi yaşatıyor. Sanat ve seyahati bir araya getiren bu akımı en çok benimseyenler ise kuşkusuz sanat ve konfor gustosu yüksek gezginler. Sanat, artık tüm görkemi ile otel kapılarından içeri giriyor ve tüm şaşaasıyla görenleri büyülüyor. Kaldığınız otelin lobisinde Warhol’a karşı kahvenizi yudumlamak ya da restoranda yüzyıllar öncesinde yapılan heykellere karşı farklı lezzetler denemek sizin de kulağınıza hoş geliyorsa bu hayali gerçeğe dönüştürmek için seçenekleriniz bir hayli fazla!

Sanatla İç İçe Bir Deneyim: Sanat Otelleri

Yüksek sanat anlayışıyla yoğrulmuş detayları konaklama deneyimine ekleyen oteller dünya genelinde artmaya devam ediyor. Amerika’dan Avrupa’ya uzanan geniş bir coğrafyaya yayılan otellerin bazıları müzeleri bile gölgede bırakacak nitelikte koleksiyonlara sahip. Ülkemizde de hayli rağbet görmeye başlayan bu fikri hayata geçiren oteller ise ardı ardına kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Dünyayı gezmek ve görebildiği kadar sanat eseri görmek isteyenler, sanat galerileri ve müzeler arasında mekik dokumak yerine artık sanat otellerinde konaklamayı tercih ediyor. Bu sayede lobilerden yatak odalarına uzanan binlerce değerli sanat eseri ile aynı havayı solumak mümkün oluyor. Sadece birbirinden nadide sanatsal detaylarla değil, aynı zamanda lüks unsurlarla da donatılan oteller her anınızı görsel bir şölene dönüştürüyor. Gelin hep birlikte sanatın zirveye çıktığı otelleri birlikte keşfedelim.

Museum Hotel – Kapadokya

Binlerce yıllık geçmişe sahip Kapadokya’da nefes kesen bir alanda konumlanan Museum Hotel, eşsiz müze konsepti ve paha biçilemeyen antika eşyalarıyla büyüleyici bir deneyime kapı aralıyor. 2002 yılından beri hizmet veren otel, pek çok bölümünden Kapadokya’nın harikulade manzarasını gözler önüne seriyor. Binlerce yıllık taş ev ve mağaralardan oluşan özel bir bölgede yer alan Museum Hotel, bölgenin mistik atmosferini sonuna kadar yaşamak için oldukça ideal. Museum Hotel projesinin fikir babası olan Ömer Tosun; Osmanlı, Roma ve Hitit dönemine ait zengin bir antika koleksiyonuna sahip. Otelin tüm ortak alanları ve odaları eşine rastlanmayan sanat eserleriyle dolu. Otelde gezinirken yıllar öncesine doğru büyülü bir yolculuğa çıkarak Kapadokya’nın kendine has ambiyansını gerçek anlamda yaşayabilirsiniz. Şunu da belirtmekte fayda var: Otelde gördüğünüz tüm sanat eserleri Nevşehir Müzesi’ne kayıtlı. Museum Hotel, bu yönüyle tarihi eserlerin korunmasına da katkı sunmayı amaçlıyor.

Casa dell’Arte – Bodrum

Latincede “sanatın evi” anlamına gelen Casa dell’arte, sanat otel konseptine öncülük eden ilk otel olma özelliğine sahip. Büyükkuşoğlu ailesinin aynı adlı sanat galerisinden ilhamla yaratılan bu otel, ailenin yüksek sanat zevkini ve tutkusunu gözler önüne seriyor. Otel duvarlarında ünlü Türk ressamlar Hikmet Mualla, Nuri İyem ve Hamit Görele gibi isimlerin eserlerini yakından görebilir, yaz sezonu boyunca pek çok sanatçının çalışmalarına da otelde rastlayabilirsiniz. Bodrum’un en gözde koylarından biri olan Torba’da yer alan Casa dell’Arte, 2007 yılından beri çağdaş ressam ve heykeltıraşlara eşsiz bir sanat platformu sunuyor. 12 odalı residence ve 37 odalı family suit odalara sahip otel, her metrekaresinde sanata ve lükse doyacağınız detaylarla dolu. Otelde kısa bir tura çıktığınızda sanat galerisinde dönemsel olarak sergilenen fotoğraf, çağdaş sanat ve etnik kültür içerikli sergilerle sanat aşkınızı tatmin edebilir, her köşede yer alan orijinal eserleri büyük bir zevkle seyre dalabilirsiniz.

Roma Cavalieri – İtalya

Rönesans’ın doğuşuna tanıklık eden İtalya’da sanatla iç içe otellere sıkça rastlamak mümkün. Bunlardan biri de İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan Roma Cavalieri. Dünyanın en iyi sanat otellerinden biri olarak kabul edilen bu otelde, her adımda sanata doyacağınız türde eserler mevcut. 16. yüzyıl ressamlarının yağlı boya tablolarını göz alıcı bir ambiyans içerisinde keşfedebilirsiniz. Otelin giriş kısmında 1725 yılında Giambattista Tiepolo tarafından yapılan üç büyük tuval bulunuyor. Odysseus, Achilles ve Herkül gibi tarihi isimlerin resmedildiği eserler tam bir baş yapıt olarak kabul ediliyor. Barok ve klasik dönem konseptindeki alanlarda ayrıca Beauvais duvar halıları da en çok ilgi gören eserlerden. Oteldeki sanat eserleri sadece bunlarla sınırlı değil. Andy Warhol ve Robert Indiana gibi isimler başta olmak üzere pek çok pop-art sanatçısının eserlerini de inceleme şansına sahipsiniz. Yüzlerce yıllık dev bir sanat koleksiyonuna sahip otel, adeta sanat meraklılarının mabedi olarak kabul ediliyor.

Art Louise Kunsthotel – Almanya

Almanya’nın başkenti Berlin’e yolunuz düşerse sanat aşkınızı arşa taşıyacak Art Louise Kunsthotel’de konaklayabilirsiniz. Yaratıcılığın ve sanatın şehrin her noktasına yayıldığı Berlin’de kurulan bu otel, bir nevi sanat odaklı sığınak olarak tanımlanıyor ve kentsel göçebeleri ağırlıyor. 1825 yılında neoklasik tarzda inşa edilen ve her detayıyla tamamen sanata adanmış olan otelde felsefi sözler, heykeller ve sanatsal motiflerle baş döndürücü bir deneyime hazır olun. Kurulduğu günden bu yana adım adım sanat eserleriyle doldurulan Art Louise Kunsthotel, estetik mirası ile sizi Berlin ve Almanya’nın sanat tarihinde adeta bir yolculuğa çıkarıyor. Otel olmadan önce sanatçılar için bir fikir alışverişi noktası olan, sonraları ise otele dönüşen bina, bugün herkese açık etkileyici bir sanat oteli olarak faaliyetlerine devam ediyor. Sanatın her metrekarede başrolde olduğu Art Louise Kunsthotel, sanat tutkunları için keyfine doyulmaz bir deneyim sunuyor.

Benzer İçerikler

Comments are closed.