İstanbul’un Michelin Yıldızlı Restoranları

12 Aralık 2022 • Genelİstanbul’un Michelin Yıldızlı Restoranları için yorumlar kapalı1042

Her şefin hayalinde alanında en iyi olduğunu gösteren restoranına prestij kazandıracak Michelin Yıldızı’nı almak yatar. Michelin Yıldızı’nı almak için iyi bir uygulayıcı olmak gerekir. Yemek hazırlama sürecindeki malzeme kalitesi, sunumlardaki yaratıcılık, doğru pişirme teknikleri ve mekânın yemekleri ile özdeşleşen atmosferi bu prestijli ödülün alınmasının kriterleri arasında yer alır. Yüksek standartlarda denetim mekanizmasına sahip Michelin Yıldızı sahibi olmak için yemek yapma işini adeta sanata dönüştürmek ve sevenleri ile istikrarlı şekilde buluşturmak önemlidir. Dünyanın önde gelen gastronomi şehirlerinden olmaya aday İstanbul, Michelin rehberleri tarafından 38. destinasyon olarak belirlendi. Binlerce yıllık geçmişe sahip Türk mutfağını temsil eden İstanbul’daki 5 restoran da Michelin Yıldızı alarak hem Türk yemeklerinin hem de Türkiye’nin dünya üzerinde tanıtılmasına katkıda bulunur.

İki Michelin Yıldızlı Restoran: TURK Fatih Tutak

Şişli – Bomonti’de bulunan TURK, şef Fatih Tutak’ın yeteneklerini yemeğindeki ince işçilikle görebileceğiniz bir yer. Yerel ürün ve üreticiyi destekleyen restoran aynı zamanda kendi bahçesinde yetiştirdiği aromatik bitkilerle tabaklara son dokunuşu yapıyor. Geleneksel Türk yemeklerini özgün bir şekilde sunan şef onlarca baharat ve özel soslarla damaklarda unutulmaz bir etki bırakıyor. Dönemsel olarak değişen menüler ve sunumlar şefin yeteneğinin ve Türk mutfağına kazandırdığı değerin apaçık örnekleri arasında.

Gurmeleri Heyecanlandıracak Tek Yıldızlı: Araka

Şef Zeynep Pınar Taşdemir’in Yeniköy’de, menüsü gibi sakin bir yerdeki Araka’sı kişisel bir menü deneyimi sunuyor. Sebze ve çeşitli otların muhteşem baharatlarla buluştuğu mutfakta şef her mevsime uygun şekilde hazırlanmış değişik seçkiler sunuyor. İki katlı bir binada çağdaş Türk ve Akdeniz mutfağını lezzetseverlere sunan mekân dekorasyonunda dahi menüsündeki gibi sakinliği koruyor. Mekânın yalın ruhuyla özdeşleşen yemekler ve sunumlar güzel yiyeceklere heyecanlanan herkesi memnun edebilir.

Pera’da Tek Yıldızlı Bir Anadolu Deneyimi: Mikla

Mehmet Gürs’ün sürdürülebilir gıda anlayışı ile belirlediği menüler daha önce de ‘’Dünyanın En İyi 50 Restoranı’’ kapsamında değer gördü. Geçmişteki mutfak kültürünün gelecekte de halen anılmasını isteyen şef geleneksele kattığı taze bakış açısıyla yemeklerini dizayn ediyor. Restoranda Anadolu’da yaşayan farklı etnik kökenlere ait lezzetler yer alıyor. ‘’Yeni Anadolu Mutfağı’’ olarak kendi restoranını tanımlayan Mehmet Gürs; toprağı, denizi ve üreticiyi kendi yaratım süreçlerinde en temele koyuyor. Ekmeden, biçmeden bir gelecek olmadığını motto edinen restoran yerli ürünleri destekliyor.

Sürdürülebilir Gastronomi Anlayışına Sahip Bir Yıldızlı: Neolokal

Geri kazanım ve sıfır atık konusunda önemli girişimleri olan restoran sürdürülebilir gastronomi anlayışı sayesinde Yeşil Yıldız’la da ödüllendirildi. Galata’da yemek tarihine sahip çıkan şef Maksut Aşkar, imza yemekleriyle geleneksel mutfağı yaşatıyor. Geçmişin lezzetlerini bugüne ve geleceğe taşımayı amaçlayan restoran sunduğu geleneksel tabaklarla gurmelerden tam not almayı başarıyor. Yenilikçi bir bakışla tarihi reçeteleri yorumlayan şef ve ekibi gıdalara sahip çıkılması gerekliliğine inanarak bu mirasa sahip çıkıyor.

Türk Mutfağının Orta Doğu Lezzetleri ile Birleştirildiği Tek Yıldızlı: Nicole Restaurant

Beyoğlu Tomtom’da muhteşem bir ortam sunan restoran geleneksel Türk Mutfağı’na çağdaş bir dokunuş katıyor. Muhteşem manzarası, seçkin lezzetleri ve yemeklerdeki farklılık restoranı alanındaki en iyilerin arasına soktu. Şef Serkan Aksoy ve ekibinin özverili çalışmaları sonucunda Türk tariflerinde orta doğu baharatlarının en yakışanları kullanılıyor. Geleneksel Türk yemeklerine farklı lezzetler katan ekip mutfağında kullandığı taze yöresel malzemelerle en iyisini çıkarmayı hedefliyor. İstanbul manzarasına karşı unutulmaz bir lezzet deneyimi sunan restoran bilinen tatları farklı şekilde tecrübe etmek isteyenlerin gidebileceği en iyi örnekler arasında yerini aldı bile.

Benzer İçerikler

Comments are closed.