Asmalımescit: Unutulmaz Rotada Yine, Yeniden, Eskisi Gibi

30 Kasım 2022 • GenelAsmalımescit: Unutulmaz Rotada Yine, Yeniden, Eskisi Gibi için yorumlar kapalı619

Asmalımescit Her Zaman Olduğu Gibi Revaçta

İstanbul’un kalbi Beyoğlu, her geçen gün değişim ve dönüşüm geçirse de bölgenin en meşhur lokasyonları arasında yer alan Asmalımescit, her zaman ilgi görmeye devam ediyor. Hem tarihi öyküleri ve yapıları hem de günümüzdeki yaşam kültürü açısından önemi ile İstanbul’un sevilen rotaları arasında yer alan Asmalımescit, İstanbulluların yanı sıra farklı şehir ve ülkelerden insanları da cezbediyor. Kültür gezileri ve yeme içme mekanlarının yanı sıra eğlence ve kültür sanat yaşamı için de büyük öneme sahip olan Asmalımescit, tarihi nitelikteki binaları ve sokakları ile dikkat çekiyor. Kendine has özelliklere sahip olan ve ziyaretçilerinin damak tadını şenlendiren semt, meşhur lezzetleri ile şehrin önemli bölgelerinden biri. Eğer siz de İstanbul’un en önemli ilçelerinden Beyoğlu’nda güzelce vakit geçirmek istiyorsanız Asmalımescit’i bütün bu ayrıntıları ile yakından tanımanızda yarar var.

Asmalımescit Tarihi ve Sokakları

Beyoğlu’nun yüz ölçümü olarak küçük ama taşıdığı değerler bakımından zengin mahallelerinden olan Asmalımescit, şehrin tarihinde farklı milletlerden ve kültürlerden çok sayıda insanı ağırlamıştır. Yaşanmışlıklarla ve kültürel birikimlerle dolu olan bu semt, Tepebaşı ve Şişhane ile İstiklal Caddesi’nin arasında konumlanır. Tarihte ilginç profilde insanlara ev sahipliği yapmışlığı ile bilinen bölgede Fransız, İtalyan ve Amerikalı insanlar, İstanbullular ile ortak bir yaşam kültürünü paylaşmıştır. Eğlencenin ve gece kültürünün şehirdeki merkezlerinden olan Asmalımescit’te hayat adeta 24 saat yaşanır ve günün her saatinde farklı bir lezzet vardır. Nostaljik tramvay ile Galatasaray istasyonundan Tünel’e doğru giderken sağınızda kalan bölge olarak tanımlanan Asmalımescit’in önemli yapıları arasında Palazzo Donizetti, Pera Müzesi, Salt Beyoğlu ve Hazzopulo Pasajı yer alır. Mahallenin birçok işlek cadde ve sokağında ise farklı türlerde restoran, bar ve kafeler bulunur. Asmalımescit’te çok sevilen sokaklar ve mekanlar arasında ön plana çıkanlar:

  • Kallavi Sokak
  • Suriye Pasajı
  • Tünel Geçidi
  • Atlas Apartmanı
  • Kohen Kitabevi
  • Narmanlı Han
  • Botter Apartmanı
  • Jurnal Sokak

Asmalımescit’in Kendine Has Özellikleri

Asmalımescit, İstanbul’un tam merkezinde yer alan ama bir anlamda kendi başına ayrı bir atmosfere sahip olan bir mahalledir. Asmalımescit’in en özgün özelliği; sanat ve eğlence dünyası ile kurduğu güçlü bağdır. Birçok edebi eserde ve sanat yapıtında adından söz edilen bu harika mahalle, izlediğiniz pek çok dizi ve film ile okuduğunuz kitaplarda sıklıkla karşınıza çıkabilir. Bununla birlikte pek çok sanat galerisine ev sahipliği yaptığı için şehrin önemli kültür etkinlikleri de Asmalımescit’te gerçekleştirilir.

Asmalımescit’in Meşhur Lezzetleri

Kendine has yaşam kültürünü ve geleneklerden beslenen güzel alışkanlıkları korumayı başaran Asmalımescit’te, hem modern hem de geleneksel lezzetler sunan pek çok mekan yer alır. Eğer Asmalımescit’e yolunuz düşerse bölgedeki restoranları ve lokantaları deneyimlemenizi tavsiye ederiz. Asmalımescit bölgesinde ön plana çıkan yeme içme mekanları şunlardır:

  • Pizzeria Pera:İtalyan restoranı ve pizzacı olarak hizmet sunan mekan, Asmalımescit bölgesinde en sevilen duraklardan biri. Arkadaş ortamı ile keyifli bir akşam yemeğini tercih edenler için ideal bir mekan.
  • Fıccın: Asmalımescit’in en sevilen geleneksel restoranlarından olan Fıccın, Kafkas Mutfağı ve Geleneksel Türk Mutfağı ile hizmet sunması ile meşhurdur. Özellikle Çerkes Mantısı ve Fesleğenli Mezgit yemekleri ile sevilen mekân, keyifli bir öğün için tercih edilebilir.
  • Şahin Esnaf Lokantası: Günümüzde esnaf lokantalarının sayısı azalırken hizmet kalitesi ve lezzeti ile eşsiz bir deneyim sunan lokanta, lezzetli yemekleri ile bölgenin en sevilen mekanlarından biri olarak öne çıkıyor.
  • Terrace de Grand Hotel de Londres: Büyük Londra Oteli’nin terası, İstanbul’un eşsiz güzelliğini seyretmek ve elit bir mekânda vakit geçirmek isteyenler için ideal tercihlerden biri. Tarihi bir otelin ambiyansı ile Haliç’in eşsiz manzarasının tadını çıkarmak, bölgedeki en iyi alternatifler arasında

Asmalımescit’te yemek keyfinden sonra tatlı ya da kahve tercih ederseniz J’adore Chocolatier & Patisserie’in eşsiz tatlılarını deneyebilir; Noir Pit’te filtre kahve veya Meşhur Mandabatmaz’da Türk kahvesi içebilirsiniz.

Benzer İçerikler

Comments are closed.