İstanbul Sergi Takvimi: Kışa Özel Yeni Sezon Sergiler

11 Ocak 2023 • Kültür ve Sanatİstanbul Sergi Takvimi: Kışa Özel Yeni Sezon Sergiler için yorumlar kapalı1199

Sıcak yaz mevsimi geride kalırken kışın gelmesiyle birlikte hava koşulları sadece insanın ruh halini etkilemez, aynı zamanda hayat temposu ve aktivitelerine de sirayet eder. Yazın kıpır kıpır havası ile daha hareketli bir yaşamdan, kışın soğuğu ile birlikte inziva haline geçilebilir. Açık hava ve güneşin keyfi yerini kapalı alanlarda sıcak çay veya kahve eşliğinde arkadaş buluşmalarına, avm alışverişine, sinema seyrine veya sergi salonlarına bırakır. Hem sanatsal aktivitelerden hoşlanıyor hem de ufuk açıcı etkinlikleri tercih ediyorsanız kışın yapılması en iyi faaliyetlerden birisi sergileri gezmektir. Kışa özel yeni sezon sergiler için İstanbul sergi takvimine gelin birlikte bakalım.

Sanat ve Sergiler

Yeni yılın gelmesiyle birlikte 2023 yılında sanat galerileri de etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. İstanbul’daki galeriler yine sanatseverleri ağırlamaya hazır. 2023 yılında sanat dolu hareketli günler yaşamanız için birçok müze ve galeride sergiler sizi bekliyor. Resim, heykel, fotoğraf gibi farklı sanat dallarına ait sergileri ilgi alanınıza göre ziyaret edebilirsiniz.

Logarithmic Growth

Bir minyatür sergisi olan Logarithmic Growth 5 Ocak 2023 tarihinde açılıyor. Sergi 18 Şubat’a kadar ziyaretçilere açık olacak. Murat Palta tarafından açılan sergi, x-ist sanat galerisinde yapılıyor.

Murat Palta’nın dördüncü kişisel sergisi olan Logarithmic Growth’da popüler kültür ile minyatür sanatını bir araya getirdi. Dışarıdan bir göz olarak dünyanın betimlemesini minyatür ile tasvir eden sanatçı sergi başlığını bakteriler üzerine yapılan bir deneyden yola çıkarak oluşturdu.

Bir Avuç Güzel İnsan

Kasım 2022’de açılan Bir Avuç Güzel İnsan sergisi 2023 Mayıs ayına kadar açık. Pazartesi günleri hariç her gün Bir Avuç Güzel İnsan sergisini ziyaret edebilirsiniz. Ara Güler Müzesi’nde gerçekleştirilen sergide ünlü fotoğrafçının edebiyatçı dostları ile ilişkilerini yansıtan fotoğraflar, mektuplar, birçok belge yer alıyor. Ara Güler’in kendi çektiği fotoğraflardan, Sabahattin Eyüboğlu, Fikret Adil, Arthur Miller, James Baldwin gibi yerli ve yabancı birçok edebiyatçının objektiflere yansıyan karelerine kadar pek çok görüntü sergide mevcut.

Yaşayan Piramit

Eylül ayında açılan Yaşayan Piramit sergisi, 29 Ocak 2023’e kadar açık olacak. Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleştirilen sergide ekolojik yaşam vurgusu amaçlanıyor. 1960’lardan itibaren ekolojik yaşam üzerine çalışmalar yapan Agnes Denes’in Yaşayan Piramit eseri sergide ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor. Yaşayan Piramit’in yanı sıra Agnes Denes’e ait 1969 yılında kaleme alınan Manifesto’da sergilenenler arasında. Sanatçı ekolojik yaşama, sanatı ile dikkat çekmek, toplumsal kaygılar konusunda farkındalık ve bilincin altını çizmek, düşünmeye bağlı insanları eyleme teşvik etmek gibi amaçlara sahip.

Sahnede 90’lar

Sanatçı Ceylan Öztürk’e ait olan Sahnede 90’lar, zamanda kısa bir yolculuk yapmak, eski hatıraları anmak isteyenlere özel bir sergi. Eylül ayında açılan Sahnede 90’lar 12 Şubat 2023 kadar ziyaretçilere açık olacak. SALT Galata ve SALT Beyoğlu’nda kurulan sergi 1990’lar Türkiye’sinin kültürel ortamını yansıtmayı amaçlıyor. Dönemin sanatsal üretimleri ve performanslarına odaklanarak eğlence, sanat ve kültür tarihine geniş perspektiften bakmak hedefleniyor. Sanat ve performans kavramlarının kesişiminde 1990’lı yıllara ait sanatsal çalışmalardan; fotoğraf, eskiz, maket ve objeler sergide yer alıyor. Sergiyi ziyaret edenlerin kısa bir nostalji eşliğinde dönemin kültürüne vakıf olmaları isteniyor.

Kışın Vazgeçilmez Aktivitelerinde Yerinizi Alın

Birbirinden farklı fotoğraf, obje, resim, heykel sergilerini İstanbul sergi takvimini inceleyerek ziyaret etme imkanına erişebilirsiniz. İstanbul sergi takviminde kış sezonuna özel birçok sergi yer alır. Logarithmic Growth, Yaşayan Piramit, Bir Avuç Güzel İnsan, Sahnede 90’lar 2023 yılında gerçekleştirilen sergilerden bazılarıdır. Kış soğuğunda içinizi ısıtacak, ufkunuzu açacak sergilerden ilgi alanınıza göre birkaçını seçerek sevdiklerinizle gidebilirsiniz. Kışın vazgeçilmez aktivitelerinden birisi olan sergilerde siz de yerinizi alın.

Benzer İçerikler

Comments are closed.