2023’ün 5 Trend Destinasyonu

17 Mart 2023 • Kültür ve Sanat2023’ün 5 Trend Destinasyonu için yorumlar kapalı737

Seyahatler, günlük rutinler ve yoğun iş hayatı arasında nefes alma molaları olarak tanımlanabilir. Yeni yerler görmek, ülkeler keşfetmek, farklı kültürler tanımak hem dinlendiren ve eğlendiren hem de genel kültürü arttıran ve dünyaya bakış açınızı değiştiren bir aktivitedir. Farklı ülkeleri keşif için yola çıkmak hem kültür tatili hem eğlence tatili olarak ifade edilebilir. Bu nedenle vakit buldukça farklı ülkeleri, bölgeleri gezmek, görmek önemlidir. Seyahate çıkmaya karar verdik, peki nereye gitmeli? 2023 yılında gezilebilecek birçok farklı destinasyon bulunuyor. Seyahat edebileceğiniz en popüler mekanlara, doğal güzellikleriyle ilginizi çekebilecek şehirlere gelin birlikte göz atalım.

Sicilya, İtalya

Sicilya, İtalya’nın en popüler tatil mekanlarındandır. Her yıl birçok turist tarafından ziyaret edilen bölge Akdeniz’in en büyük adası olarak kabul edilir, fakat Roma, Venedik kadar ön plana çıkmış bir bölge değildir. Sakinlik, huzur arayanlar için mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerdendir. Malta’ya oldukça yakın konumdadır. Ünlü yazar Goethe Sicilya’yı şu şekilde tanımlıyor: ‘Sicilya’yı görmeden İtalya’yı anlamak mümkün değil’. Dolayısıyla Sicilya’nın tarih kokan sokaklarını, Orta Çağa ait yapılarını keşfetmek, kültürünü ve yerel lezzetlerini tanımak unutulmaz bir seyahatin kapısını aralar.

Sicilya konum olarak İtalya’nın güneyinde yer alır. İtalya’da Messina Boğazı ile ayrılır. Sicilya’ya İtalya’nın Milano, Venedik veya Roma kentinden trenle gitmeniz mümkündür. Sicilya Akdeniz iklim bölgesinde yer aldığı için yaz aylarında oldukça sıcaktır. Bu yüzden, ilkbahar ve sonbahar ayları eğlenceli bir gezi için harika bir zaman olacaktır. Adada en popüler gezi mekanları Messina, Palermo, Katanya,Taormina olarak sayılabilir. Özellikle Palermo’da yer alan Corleone’yi mutlaka ziyaret etmelisiniz. Norman Sarayı, Duomo Meydanı, Astronomik Saati yerinde görmelisiniz.

Riviera Maya, Meksika

Riviera Maya Meksika’nın önemli tatil ve turizm beldesidir. Cancun şehrinin güneyinde yer alan bölge, tatil köyü ve butik otelleri ile oldukça meşhurdur. Meksika seyahati yapmak isteyenlerin görmesi gereken yerlerdendir. Yucatan Yarımadasında denize nazır kumsalları ve plajları ile öne çıkan bir mekandır.

Riviera Maya’ya ulaşmak için Cancun Uluslararası Havalimanı’na seyahat etmeniz yeterlidir. Bölge havalimanına yakın konumda yer alır. Özellikle yaz aylarında Riviera Maya’ya seyahat etmek bölgede denizin tadını çıkarmak için iyi bir seçenek olacaktır. Burada konaklamak için Cancun, Tulum veya Yutacan Yarımadasındaki tatil köylerini tercih edebilirsiniz. Riviera Maya’da arkeolojik kalıntıları ile öne çıkan Chichen Itza, doğal güzelliği ile dikkat çeken Kantun Chi Ekopark,Tulum Maya Harabeleri, Coba Harabeleri, Rio Secreto Mağarası, Akumal Plajını ziyaret edebilirsiniz.

Kahire, Mısır

Kahire, Mısır’ın başkentidir. Mısır’ın hem kültürel hem de ekonomik olarak en önemli şehri kabul edilir. Köklü tarihi ile aynı zamanda önemli bir turist beldesidir. Kahire’nin hemen yanı başındaki Giza Platosu ve Piramitleri ise dünyanın en ilgi çekici noktalarındandır. Yüzyıllar önce yapılan piramitlerin mimarisi ise hala merak konusudur.

Kahire, Mısır’ın liman kenti İskenderiye ve Süveyş Kanalı’na da oldukça yakın konumda yer alır. Nil Nehri’nin kenarında kurulan şehrin tarih boyunca birçok farklı medeniyete ev sahipliği yaptığı bilinir. Kahire’de Gize, Maadi, Agouza, Dokki, Gezira, Heliopolis, Zamalek gibi doğal güzellikleri ile ünlü yerleri gezebilirsiniz.

Tokyo, Japonya

Tokyo, Japonya’nın başkenti ve bölgenin en önemli destinasyonlarındandır. Kalabalık nüfusu ile dünyanın en büyük şehirleri arasındadır. Türkiye’den Tokyo’ya her gün yapılan uçuşlarla 14 saatlik bir yolculuk ile şehre varabilirsiniz. Tokyo’ya subtropikal iklimi nedeniyle ilkbahar ve sonbahar seyahat için daha ideal mevsimlerdir. İlkbahar mevsiminde Tokyo’da, meşhur sakura çiçeklerini görebilirsiniz.

Tokyo modern şehir yapısıyla öne çıksada tarihi yerleri, geleneksel pagoda mimarisi ile oldukça ilgi çekicidir. Tokyo’da Ueno Park, Yoyogi Park, Meiji Tapınağı, Shinjuku gibi yerleri gezip görebilirsiniz.

Melides, Portekiz

Melides, Portekiz’in geniş plajları ve beyaz kumsalı ile öne çıkan yerlerindendir. Popüler bir tatil mekanı olmaktan ziyade sakin, huzurlu ortamı ile dikkat çeker. Lizbon’a yakın konumda bulunan Melides, Atlas Okyanusu’na bakan plajlara sahiptir. Çam ormanları ve pirinç tarlaları bölgeye eşsiz bir manzara kazandırır. Melides’i ilkbahar aylarında ziyaret ederek sakin, huzurlu ve minimal yaşamın izlerini sürebilirsiniz.

2023’te nereye gitmeli diye düşünüyorsanız popüler tatil yerlerinden birini seyahat destinasyonları listenize eklemelisiniz. Yeni yerler görüp farklı kültürlerle tanıştıkça seyahatiniz daha keyifli hale gelecektir.

Benzer İçerikler

Comments are closed.