En Sevimli ve Popüler Evcil Hayvan Cinsleri

20 Haziran 2023 • GenelEn Sevimli ve Popüler Evcil Hayvan Cinsleri için yorumlar kapalı829

Hayatımızı paylaştığımız sevimli evcil dostlarımızın her birinin ayrı dünyaları ve karakterleri var. Aynı dili konuşmasalar da bizimle güçlü bir iletişim halindeler. Kimi zaman derdimizi kimi zaman da sevincimizi paylaşabildiğimiz ve verdikleri tepkilerle bizleri şaşırtan biricik dostlarımıza hayran olmamak elde değil. Onlarla birlikte keyifle zaman geçirmenin hem yetişkinler hem de çocuklar üzerinde olumlu etkilerinin olduğu bilimsel araştırmalarla da onaylanıyor. Ruh sağlığımıza iyi gelen evcil hayvanlarla olan ilişkilerimizi güçlü tutmanın yolu, her ilişkide olduğu gibi onları yakinen tanımak ve bazı sorumlulukları yerine getirebilmekten geçiyor. Onunla evinizi paylaşmaya karar verdiğiniz an, sağlıkta ve hastalıkta birlikte olacağınızın sözünü verdiğinizi unutmamanız gerekiyor.

Kaşif Kediler

Sarmanlar, tekirler ve kara kediler. Renkleri, cinsleri ve huyları farklılık gösterse de kediler, dünyanın en meraklı canlıları olma ününe sahiptir. Bu meraklılık hali, onların çok iyi bir gözlemci olmasını sağlar ve böylece kolay öğrenirler. Ev, onların uyum sağladığı ve benimsedikleri güvenli bir alandır. Her ne kadar tüm gün tüylerini temizleyerek ve çoğunlukla uyuyarak vakit geçirdikleri düşünülse de kediler, atalarından miras kalan mükemmel avcılık yeteneğiyle doğarlar. Bu da onları oyuncu ve enerjik kılar. Kediniz bazen sizinle birlikte bazen de kendince keşfettiği oyunlardan sonra kucağınıza hopyayıp keyif veren pati masajıyla size teşekkür edebilir. Kolay kolay kimseciklere güvenmezken size sevgiyle sokulması, içten gelen bir armağandır.

Kediler, onlara nasıl seslenildiğini öğreniler ve isimlerine alışırlar. Kedi dostunuzun sizinle birlikte uzun yıllar keyifli bir hayat sürmesi için bazı rutinlere ihtiyacı vardır. Taze su, temiz bir kum ve kendine ait bir mama kabı. Prensiplerine sıkı sıkıya bağlı canlılar olan kedilerin bazı konularda hassas kırmızı çizgileri olduğunu da belirtmek gerekir. Kediler genel anlamda suya girmeyi sevmezler ve onları hem sıcak hem de soğuktan koruyan tüyleri onlar için çok kıymetlidir. Dolayısıyla mecburi durumlar haricinde onları yıkamak veya tüylerini tıraş ettirmek, psikolojilerini olumsuz etkiler.

Yürüyüşe Çıkmaya Bayılan Köpekler

Kafasını sağa sola yatırarak o şaşkın bakışıyla ne demek istediğiniz anlamaya çalışan köpekler, hassas ve duygusal canlılar. Bir o kadar da dünyayı yeni keşfeden bir çocuk kadar meraklılar. Tüm bunlar, onların insanlarla ilişkilerini güçlü arkadaşlıklara dönüştürüyor. Bu tüylü dostlarımız hem sahibini koruyan, hasta insanlara refakat edebilen hatta iyi insanları tanıyabilecek kadar gelişmiş yeteneklere sahip. En erken evcilleşen canlılar oldukları için insanları daha iyi anlarlar ve sevdikleri insanları ailesi olarak kabul ederler. Onların bazen gülümsediğini düşünmemiz de akıllı bir taklitçi olmalarından kaynaklı. Çünkü köpekler, sevdiği insanların mutlu anlarında gülümsediğinin farkında ve bunu taklit ederken bizi mutlu etmeye çalışıyorlar.

Hayatınızı patili bir dostla paylaşmaya başlamadan önce bilmeniz gerekenlerin başında köpeklerin günlük olarak yürüyüş yapmalarının şart olduğu gelir. Yaşı ve ırkı farketmeksizin her köpeğin gün içinde mutlaka yürüyüşe ve çeşitli egzersizlere ihtiyacı var. Bunlar, fiziksel sağlığını desteklemenin yanında psikolojik olarak da ona fayda sağlar. Eğer hava dışarı çıkılamayacak kadar kötüyse evde yapılacak birçok aktivite de birlikte eğlenmeniz ve köpeğinizin sağlığı için önemli. Köpeklerin ırklarına göre bakım ihtiyaçları farklılaşsa da genel olarak her birinin düzenli olarak yıkanması, tüy ve tırnak bakımlarının yapılması konforlu bir hayat geçirmelerini sağlar.

En Tatlı Kemirgenler: Tavşanlar

İnsanlarla son derece yakın ilişkiler kurabilen tavşanlar, her an tetikte ve bir o kadar da sosyal canlılardır. Bu uzun kulaklı minikler, çok heyecanlıdırlar. Bazen duydukları küçücük bir ses bile onların ışık hızında koşmalarına sebep olabilir. Bir tavşanla birlikte yaşadığınızda size çabucak alıştığını, tanıdığını ve sizi gördüğünde yanınıza koştuğunu görebilirsiniz.

Aynı zamanda oldukça hassas olan tavşanlar, temizlik konusunda da titizdir. Tıpkı kediler gibi tüylerini yalarlar ve tırnak aralarını temizlerler. Bu da onların yıkanmak istemediklerinin göstergesidir. Hoplaya zıplaya dolaşan bu sevimli canlılar, elbette ki sadece havuç yemezler. Yumuşak tüylü küçük dostunuza çeşitli yeşillikler, meyveler de verebilirsiniz. Evinizi bir tavşanla paylaşmaya başlamadan önce bilmeniz gerekenlerin başında da onların serin ortamlarda daha rahat ve huzurlu oldukları gelir. Bu nedenle mutlaka uyuyabilecekleri bir alan ya da temiz bir kafes gerekir.

Süslü Balıklar

Akvaryumlarda süzülerek bizleri başka dünyalara götüren ve renkleriyle şölen yaşayan balıklar, sanılanın aksine gerçekten de duygusallar. Ayrıca hafızaları da sanılanın aksine bildiğimizden daha fazla çalışıyor.

Parlayan yüzgeçler, kıvrıla kıvrıla süzülen kuyruklar. Balıkların da akvaryumlarında konforlu bir hayat geçirebilmeleri için bazı temel gereksinimlere ihtiyaçları var. Akvaryumun bakımı ve rutin temizliğinin yanında kaliteli hava için uygun filtreler kullanmak ve balıkların diyetine göre yemler tercih etmek hayati öneme sahip. Unutmadan, her akvaryum balığı her balıkla bir arada yaşayamaz. Bazıları koca akvaryumda yalnızlığı sever, bazıları ise kalabalıktan hoşlanır.

Sohbet Canlısı Muhabbet Kuşları

Onlar akıllı ve insanlarla yakın ilişki kurmakta son derece başarılı sosyal kuşlar. Bir bakmışsınız sizinle aynı sofrada bir bakmışsınız dudağınıza öpücük konduruyor. Zaman geçtikçe konuşmalarınızı dinleyerek sesleri ezberleyen bu samimi canlılar, etraflarında olup bitenleri öğrenmek konusunda da oldukça yetenekli. Sizi tanıyor ve seviyorlar. Hangi sesin sizin olduğunun farkındalar.

Benzer İçerikler

Comments are closed.