İstanbul’un En İyi Brunch Mekanları

15 Ocak 2024 • Genelİstanbul’un En İyi Brunch Mekanları için yorumlar kapalı191

Hafta sonu uzun sohbetler veya hafta içi iş molası kaçamakları için brunch buluşmasından daha iyisi düşünülemez. Her ne kadar son zamanlarda #hashtag ve etiketlerle ünlü olsa da günümüzün favori sosyalleşme ve eğlence aktivitelerinden biri olan brunch’ların geçmişi aslında çok eskilere dayanıyor. Peki bugünün brunch’ı nasıl bu hale geldi ve daha önce nasıldı? Bu yazıda brunch kültürüne göz attıktan sonra, günümüzün favori brunch mekanları ile bu harika aktivitenin tadını çıkarabileceğiniz önerileri bulabilirsiniz.

Brunch Kültürü ve Tarihi

Kelime olarak İngilizce “breakfast” ve “lunch” kelimeleri olan kahvaltı ve öğle yemeğinin akronimininden oluşan brunch, evrensel anlamda dile yerleşmiş bir terimdir. Her ikisini de kapsadığı için brunch genellikle bu iki ayrı öğünün yerine yenir. Özellikle sabahın geç saatlerinden öğleden sonraya kadar servis edilir. Brunch tarihi ile ilgili pek çok varsayımdan bahsedilse de ilk olarak 1895 yılında “kahvaltı” ve “öğle yemeği” kelimelerini bir araya getiren ve “brunch” kelimesini ilk kullanan Guy Beringer’dir. Guy Beringer Hunter’s Weekly adlı yayındaki yazısında kilise sonrasındaki pazar yemeklerinin ağır proteinlerle dolu olması yerine geç bir kahvaltının daha uygun olduğunu belirterek brunch kültürünün resmileşmesini sağlamıştır.

1930’lu yıllara gelindiğinde brunch orta sınıf tarafından benimsenen bir kültüre dönüşmüştür. 1980’ler, bugün bile menüleri etkilemeye devam eden ve durmadan yükselen bir brunch kültürüne tanıklık etmiştir. Aile veya arkadaşlarla rahatlatıcı bir sabahın tadını çıkarmanın yolu olan brunch menülerinde geleneksel anlamda hem tatlı hem de tuzlular yer alır. Özellikle “eggs Benedict”, “bagel”, kruvasan ve taze meyveler brunch menülerinin klasik lezzetleridir. Popüler kültürünün bir parçası olmasıyla her mekan kendine özgü ve özel brunch menüleri oluşturmaya başlamıştır.

En İyi Brunch Mekanları

Günümüz brunchları, hâlâ fazlasıyla popüler ve ilgi gören bir öğün olarak modern dünyanın bir parçasıdır. Her geçen gün yeni brunch mekan önerileri çerçevesinde farklı deneyimlere sahne olan brunch randevuları sizleri bekler. Bu listede İstanbul mekan önerileri çerçevesinde en iyi brunch deneyimlerine yelken açmaya hazır olun.

The Peninsula Hotel

İstanbul brunch mekan önerileri söz konusu olunca hem klas hem de son derece konforlu bir ambiyansa sahip olan The Peninsula Hotel akla ilk gelen seçenekler arasında yer alır. Geleneksel pazar brunch kültürünün bir parçası olabileceğiniz ve nefes kesici Boğaz manzarasına tanıklık edeceğiniz ortam, Executive Şef Alessandro Santi önderliğinde sizleri bekler. Pasta Şefi Malte Rohmann ve onun mutfaktaki birbirinden yetenekli ekibi hem damaklarınıza hem de duygularınıza hitap eden eşsiz bir menü sunar. Zengin tat ve lezzetlerin tadını çıkarırken aynı zamanda eşlik eden canlı müzikle brunch buluşmanız tam bir ziyafete dönüşebilir.

Madera

Pazar brunch’ı söz konusu olunca lokal tatları fine-dine gastronomik seviyede sunan Madera da listenizde yer alması gerekenler arasında. Nişantaşı’nda yer alan Madera, Executive Chef Nihat Doğutürk ile uluslararası standartlarda bir brunch ziyafeti sunar. Pazar günleri 11 ile 16 saatleri arasında servis edilen brunch menüsünde her defasında lokal ve mevsiminde seçilmiş malzemelerle oluşturulmuş yiyecekler servis edilir. Bu şık mekanda ailenizle veya arkadaşlarınızla hoş bir brunch buluşması gerçekleştirerek tüm gün zengin lezzetlerin ve ambiyansın tadını çıkarabilirsiniz.

The Grand Tarabya Hotel

Hem ruhun hem de bedenin doyması için Jazz Brunch adı altında bir konsept sunan The Grand Tarabya Hotel mutlaka deneyimlemeniz gereken mekanların başında gelir. Pazar günleri 12:00 ile 15:00 arasında gerçekleşen brunch etkinliğinde şehrin en değerli Jazz müzisyenleri zengin bir menüye eşlik eder. Muhteşem manzarasına eşlik eden geleneksel brunch menüsünde leziz yerel ve uluslararası kahvaltılıklara ek olarak makarna veya sushi gibi tatlar da yer alır. Tarihin en eski sayfiye manzaralarından birine eşlik ederken muhteşem lezzetlerin ve harika bir müzik şöleninin keyfini çıkarabilirsiniz.

Siz de kendi brunch davetinizi oluşturmak veya sonrasında tatlı bir deneyim yaşamak için Mabel Çikolata lezzetleri ile menünüzü zenginleştirebilirsiniz!

Benzer İçerikler

Comments are closed.