Dünyanın En İyi Buz Otelleri

21 Şubat 2024 • GenelDünyanın En İyi Buz Otelleri için yorumlar kapalı112

Kışı ve soğuğu sevenlerin son yıllarda tatillerinde en çok tercih ettikleri alternatifler buz otellerdir. Buzdan oteller büyüleyici masalsı atmosferi ile içeriye adım atar atmaz tamamen farklı bir dünyanın kapılarını konuklarına açar. Her bir detayının buzdan yapılmış olması bu otelleri oldukça farklı kılar. Günümüzde dünyanın pek çok ülkesinde buz konseptli otellere rastlamak mümkündür. Buz otelleri, tatiline farklılık katmak ve farklı bir deneyim ile konaklamak isteyenlerin en çok tercih ettiği konaklama adresleridir.

Bu oteller genellikle İskandinavya ve Kuzey Amerika’da bulunur. Farklı bir konaklama alternatifi sunan konsept oteller oldukça lüks bir dekorasyona sahiptir. Konforun ön planda tutulduğu bu otellerin odalarında sıcak su bulunur ve uyku tulumu da mevcuttur. Konaklamaya farklılık katmayı seven kış turizmi meraklılarının yoğun ilgi gösterdiği buzdan otellerin en ünlülerine gelin hep birlikte göz atalım.

Kirkenes Snow Hotel, Bjørnevatn, Norveç

Dünyanın en iyi buz otelleri dendiğinde akla ilk gelen adres Kirkenes Snow Hotel’dir. Dünyanın ilk buz oteli olma özelliği göstermesinin yanında yılın her günü hizmet verir. Lüksü, ihtişamı, konforu ile dikkat çeken otel her yılın Ekim ayında yeniden inşa edilir ve inşa sırasında 250 ton buz kullanılır. Kirkenes Snow Hotel’de 50’den fazla buzdan oda bulunur. Otel içinde kullanılan her eşyada olduğu gibi odalarda da yataklar, masalar, sandalyeler, lavabolar tamamen buzdan hazırlanan bir şıklığa sahiptir.

Kirkenes Snow Hotel’i diğer otellerden ayıran belirleyici özellikler bulunur. Bu özellikler dünyanın ilk buz oteli olmasının yanında içinde buzdan kütüphane ve kilise de bulunmasıdır. Kütüphane ve kilise de yine tamamen buzdan oluşur. Konumu itibarıyla dikkat çeken otel, meşhur Kuzey Işıkları’nı da görme imkanı sunması nedeniyle turistlerin konsept otel arayışında ilk sırada yer alır. Her yıl binlerce ziyaretçi ağırlayan otel en ihtişamlı buz otelleri arasındadır.

Ice Hotel, İsveç

Ice Hotel, dünyanın en büyük buz otellerinden biridir. İsveç’te yer alan otel Kutup dairesine yakın olması nedeniyle konum olarak dikkat çeker. Dünyanın en uç noktasına yakınlığı pek çok ziyaretçinin en çok merak ettiği mekanlar arasında yer almasını sağlar. Ice Hotel’i diğer buz otellerinden ayıran en önemli özelliği her yıl farklı bir tema ile yeniden inşa edilmesidir. Otelin inşasına Ekim ayında başlanır ve inşada 30.000 ton kar ve buz kullanılır.

Otelde 60’dan fazla buzdan oda mevcuttur ve odalar içindeki her eşya da otelin tamamında olduğu gibi buzdandır. Ice Hotel’e gelen konuklar havaalanından otele kızaklar yardımıyla ulaşır. Hem kızak yolculuğu hem konsepti ile buz otelleri arasında Ice Hotel konuklara farklı bir deneyim sunar.

Snow Village Hotel, Finlandiya

Finlandiya’da bulunan Snow Village Hotel kutuplara yakın olması nedeniyle öncelikli tercihler yer alır. Kış için otel rehberi dendiğinde farklılık arayışında olanların favorisi otelde 150’den fazla oda bulunur. Otelin inşasına Ekim ayında başlanır ve inşada 20.000 ton buz kullanılır. Otelin sunmuş olduğu en iyi özellikler arasında Kuzey Işıkları’nı izleme fırsatı bulunur. Hatta otelde bu ışıkları en iyi şekilde izlemek için özel bir gözlem güvertesi vardır.

Buz otelleri dendiğinde akla ilk gelenlerden olan Snow Village yalnızca konaklamaktan ziyade barında oturup hoş anlar geçirmek için de tercih edilen bir adrestir. Oteli ziyaret etmek ve restoranın barında oturup keyifli bir şekilde vakit geçirmek mümkündür. Dekorasyonu, teması, objeleri ile Snow Village dünyanın en önemli buz otelleri arasındadır.

Tatiline farklılık katmayı düşleyenlerin unutulmayacak bir deneyim yaşayacağı buz otelleri, keyifli tatil ve konaklama alternatifleri içinde en akılda kalanı olacaktır.

Benzer İçerikler

Comments are closed.