İsviçre’deki Küçük İtalya: Bohem Carouge

12 Şubat 2024 • Genelİsviçre’deki Küçük İtalya: Bohem Carouge için yorumlar kapalı827

İsviçre Cenevre’deki küçük İtalya olarak tanımlanan Carouge, kendine özgü mimarisi, kültürel zenginliği ve tarihi ile önemli turistik destinasyonlardan biridir. Bohem atmosferinin yaydığı dinlendirici ambiyansı ile görülmesi gereken bir yerdir. Carouge, 18. yüzyılda İtalyanlar tarafından kurulmuş ve yerleşim sağlanmıştır. Şehrin planlamasında İtalyan şehircilik gelenekleri göze çarpar. Bundan dolayı da Carouge için küçük İtalya benzetmesi yapılır. Renkli evleri ve sokaklarında adeta Akdeniz esintileri hissedilir. Gezmeyi sevenlerin ve kültürel zenginlikleri keşfetme arayışında olanların uğrak noktalarından olan bohem Carouge, fotoğraf tutkunlarını da memnun edecek pek çok tarihi detaya sahiptir.

Carouge Tarihi

Carouge, 18. yüzyılda Sardunya Krallığı tarafından İsviçre’nin Cenevre şehrinde kurulmuş bir yerleşim yeridir. Carouge’un bulunduğu bölge, Orta Çağ’da Cenevre’ye bağlı bir köydü. 18. yüzyılda Sardunya Kralı III. Vittorio Amedeo’nun Carouge’u yeni bir şehir olarak inşa etmek istemesi sonucunda günümüz görüntüsünü ve özelliklerini kazandı.

Şehrin planlamasında İtalya’dan esintiler göze çarpar. İtalya’nın meşhur çeşmeleri, dar sokakları, renkli evleri Carouge’da en dikkat çeken detaylardır.

Günümüzde Carouge, Cenevre’nin kültürel ve sanatsal merkezi durumundadır. İçinde barındırdığı tiyatrolar, müzeler, sanat galerileri bölgenin kültürel zenginliğini yansıtır. Canlı gece hayatı ile de dikkat çeken Carouge, turistlerin tatillerinde keyifli vakit geçirmesini sağlar.

Carouge Mimarisi

İtalya’dan esintilerin fazlasıyla göze çarptığı Carouge mimarisi, görenleri kendine hayran bırakan bir atmosfere sahiptir. Carouge dendiğinde mimari özellik olarak üç ana unsur göze çarpar. Bunlar dar sokakları, İtalya’ya özgü şık çeşmeleri ve renkli evleridir. İsviçre gezilecek yerler dendiğinde akla ilk gelen bohem Carouge Akdeniz şehir özellikleri ile dikkat çeken bir adrestir.

Carouge’un mimarisi, şehri İsviçre’nin en özgün ve çekici şehirlerinden biri haline getiren önemli özelliklerdendir. En çok dikkat çekenlerin başında da çeşmeler gelir. İtalyan barok mimarisinden izler taşıyan çeşmeler genellikle şehrin meydanında yer alır. Estetik bir anlayışla inşa edilen çeşmeler, mimari şıklığın en güzel yansımalarıdır. Dar sokaklar ise tarihi dokunun korunması ve yansıtılması açısından oldukça önemlidir. Dolambaçlı olan sokaklar genellikle yayalara özeldir. İtalya kasabalarında dolaşıyormuş izlenimi veren dar sokaklar, şehirde sevilen detaylar arasında yer alır. Renkli evler ise şehrin simgelerindendir. Pastel renklerin hakim olduğu evlerin her biri farklı tasarımlara sahiptir. Renkleri itibarıyla bu evler şehre enerjik bir yapı kazandırır. Tüm bu özellikleriyle İsviçre gezi rehberi içinde Carouge, önemli bir yer kaplar.

Carouge Yemek Kültürü

Carouge zengin yemek kültürü ile de mutfağında farklı ülkelere ait izler barındırır. Dünya mutfağının en lezzetli örneklerinin yer aldığı Carouge mutfağında özellikle Fransız, İtalya ve İsviçre’ye ait izler görülür. Şehrin özgünlüğünün mutfağında da yer alması çeşitlilik bakımından dikkat çeken detaylardandır. Sokak lezzetlerinin yanı sıra şık restoranları ile de sevilen destinasyonlardan olması turistler açısından memnun edici özelliklerdendir. Carouge’un İtalya’dan izler taşıması mutfağına da yansımıştır. Pizza, patates, makarna, fondue bölgede özellikle tadılması gereken lezzetlerdir.

Kahveleri ile de şehre hoş bir koku yayan Carouge’da kırmızı şarap en gözde içecekler arasında yer alır. İsviçre’nin en ünlü yemeği olan Raclette için şehirde restoranlar bulunur. Peki ya İsviçre’nin meşhur çikolataları? Carouge’da özellikle kahve ve çikolata dükkanları oldukça yaygındır. İsviçre’nin en iyi çikolatalarının yapıldığı Carouge’da satın alınacak en iyi hediyelik ve atıştırmalık hiç kuşkusuz çikolatadır.

Carouge, yepyeni deneyimler ile sonuçlanacak bir gezi alternatifidir. Kendine hayran bırakan atmosferi ile bohem Carouge İsviçre’deki küçük İtalya olarak ziyaretçilerini ağırlar.

Benzer İçerikler

Comments are closed.