Karaköy Rotası: Seslerin ve Görüntülerin İç İçe Geçtiği Dünya

29 Şubat 2024 • GenelKaraköy Rotası: Seslerin ve Görüntülerin İç İçe Geçtiği Dünya için yorumlar kapalı1794

Karaköy, İstanbul’un tarihi ve eski semtlerinden biridir. Haliç’in kıyısında bulunan semt, tarihi yarımada seyriyle kendine hayran bırakır. Son yıllarda en popüler ziyaret noktalarından olan Karaköy, yüzyıllar boyunca İstanbul’un en önemli ticaret ve kültür merkezi konumları arasında yer almıştır. Günümüzde farklı atmosferi, şık mekanları, canlı sesleri ile dikkat çeken semtte önemli tarihi binalar da göze çarpar.

Karaköy gezilecek yerler konusunda da misafirlerine farklılık sunan bir yerdir. Bizans ve Osmanlılardan kalan pek çok bina ve eserin burada bulunması semtin turistik açıdan da önemini artıran özellikler arasındadır. Başta İstanbul’un simgelerinden biri olan Galata Kulesi olmak üzere Karaköy Cami, Kılıç Ali Paşa Cami ve tarihi tünel bölgede mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Günümüzün en modern semtleri arasında bulunan Karaköy, kafeleri, restoranları, barları ve gece kulüpleri ile de kalabalık gruplara ev sahipliği yapar.

Özyer Hardal

Karaköy mekanları içinde en bilinenlerden ve eskilerden birisi Özyer’dir. Hardal dükkanı olan mekan Karaköy’ün sembollerinden Komando Merdivenlerinin yanında yer alır. 1930 yılından beri semtte faaliyet gösteren dükkanda hardal üretimi ve satışı yapılır. Özyer Hardal, Türkiye’nin önde gelen hardal üreticileri arasındadır.Taze hardal tohumları kullanılarak en doğal hardalların üretildiği dükkan, hardal severlerin uğrak noktalarından biridir. Semtin tarihi mekanları arasında yer alan Özyer’de hardalın tadına bakabilmek için ayrıca bir bölüm bulunur, ürünleri tadım yaparak satın almanız mümkündür.

Özyer Hardal’da tadım yaptıktan sonra dileyenler hardal hakkında da bilgi sahibi olabilir. Ürünü yakından tanımak için önemli bilgiler veren Özyer, birbirinden farklı paketleme seçenekleri ile hardal satın alınabilecek en iyi adreslerden biridir. Dükkanda yalnızca hardal satışı yapılır. Ürünler, toz, kavanoz, bidon, bardak, dökme hardal şeklinde beğeniye sunulur.

Mahkeme Lokantası

Karaköy’ün en eski mekanlarından birisi Mahkeme Lokantası’dır. Bu tarihi lokanta semtte 1970 yılından beri hizmet verir. Mahkeme Lokantası, 18. yüzyılda Fransız elçisi olarak görev yapan Saint-Priest tarafından Fransız tüccarlarının konaklaması için yapılmış bir yerdir. Tarihi atmosferi, ambiyansı ve dekorasyonu ile Karaköy’deki en sevilen yerlerden birisi olan lokanta, Akdeniz mutfağının en lezzetli sunumlarına ev sahipliği yapar.

Karaköy mekanları arasında şık bir akşam yemeği yemek için rahatlıkla tercih edilecek olan Mahkeme Lokantası, yemeklerindeki hafif lezzet ile konuklardan tam not alır. Yerli ve yabancı konuklar tarafından sıkça ziyaret edilen mekanın menüsü oldukça zengindir. Zeytinyağlı ağırlıklı bir mutfağa sahip olsa da et, balık, köfte gibi yemekler de lokantasının menüsünde yer alır.

Mabel Çikolata

Tarihi Mabel Çikolata, Karaköy’ün en eski mekanlarından biridir. 1947 yılından itibaren hizmet veren dükkan Mihail Payotis ve Haralambos Küçük Anastasiadi tarafından hizmete açılmıştır. Ancak Mabel Çikolata olarak bilinirliğinin artması 1981 yılında Ahmet Tatlıcı tarafından olmuştur. Çikolata denilince benzersiz lezzeti, damaklarda iz bırakan aroması ile akla ilk olarak Mabel Çikolata gelir. Geleneksel Türk çikolatasının öncü markalarından Mabel Çikolata, ürünlerinin hazırlanma aşamasında kaliteye son derece önem verir. Tabletler, batonlar, madlenler, napolitenler ve daha fazlası ile görenleri kendine hayran bırakan Mabel Çikolata, Karaköy’de mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir mekandır. Otantik atmosferine eşlik eden birbirinden lezzetli çikolatalar ile kendine çeken dükkan, İstanbul’un hem turistik hem de lezzet şöleni sunan adreslerinden biridir.

Karaköy rehberi içinde görülmesi ve ziyaret edilmesi gereken bu mekanlar ile semtin dokusunu daha yakından tanıma imkanı bulabilirsiniz. Tarihi yerleri, şık mekanları, atmosferi ile Karaköy’de gezmek İstanbul’u tanımak için atılacak önemli adımlardan biridir.

Benzer İçerikler

Comments are closed.