Cebu: Filipinler’in Gözde Şehri

29 Nisan 2024 • GenelCebu: Filipinler’in Gözde Şehri için yorumlar kapalı47

Doğal güzellikleri ve kültürel zenginliği ile öne çıkan, her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Filipinler, Pasifik Okyanusu’nun batısında yer alan bir Güneydoğu Asya ülkesidir. Filipinler’de 7.107 tane ada ve adacık bulunur. Bunlardan 880’inde yerleşim vardır. Bu adalardan biri olan ve ülkenin güneyinde konumlanan Viyasas’ın başkenti Cebu, yeni evlenen çiftlerin balayını geçirdikleri gözde yerlerden biri olarak bilinir. Güneyin Kraliçesi olarak bilinen, 3 milyon nüfusa sahip Cebu’yu tanımaya ne dersiniz?

Cebu’nun Tarihindeki Önemli Olaylar

Cebu, İspanyollar’ın yerleştiği ilk Filipinler kenti olmasıyla bilinir. 1521 senesinde Portekizli Macellan’ın ilk geldiği yer olma özelliğini taşıyan Mactan Adası Cebu’da konumlanmıştır. Şehirdeki İspanyol hakimiyeti de bu zamana dayanmaktadır. Cebu’da, bu hakimiyet döneminden kalma pek çok tarihi yapı bulunur.

Cebu’nun, Asya Kıtası’nın dini inancı üzerinde de büyük etkisi bulunur. Asya’da Hıristiyanlık Cebu şehrinde doğmuştur. Kentte Hıristiyanlığın yayılmasına öncülük eden kişi ise Macellan’dır.

Filipinler’in ilk başkenti olma özelliğini taşıyan şehir aynı zamanda ülkenin en önemli limanına sahiptir. Limanın, tarih boyunca Meksika – Çin ticaretinde önemli bir yeri olduğu bilinir.

Cebu Gezilecek Yerler Listesi

Muhteşem doğası, adaları ve tarihi figürleriyle sizi kendine hayran bırakacak Cebu’da gezi rotanıza ekleyebileceğiniz pek çok yer bulunur. Bunlar:

  • Osmeña Zirvesi, şehrin en yüksek noktasıdır. Yürüyüşünü eşsiz bir doğanın ve dağ manzarasının içinde yapmak isteyenlerin tercih ettiği bu zirveye, Cebu’ya yolunuz düşerse gidebilirsiniz.
  • Kawasan Şelaleleri, ülkeye yolu düşen pek çok turistin uğrak noktalarından biri olarak bilinir. Muhteşem bir renge sahip olan şelale suyu, size nefes kesici bir güzellik sunar.
  • Cebu’da yer alan Camotes, Sumilon ve Bantayan Adası, özellikle romantik bir tatil planlayanlar için mutlaka gidilmesi gereken yerlerdir. Bu adalarda manzaranın tadını çıkarabilir, birçok su aktivitesi gerçekleştirebilirsiniz.
  • Eğer denizin altına dalarak buradaki güzellikleri keşfetmek isterseniz, Moalboal ya da Pescador’a mutlaka uğramalısınız. Bu noktalarda denize dalarak hayatınızın en güzel deneyimlerinden birini yaşayabilirsiniz.
  • Şehrin tarihinde önemli yeri olan figürleri görmek isterseniz, Macellan Haçı’nı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Asya kıtasında Hıristiyanlığın yayılmasında öncü rol üstlenen Macellan’ın Haçı, İspanyol ve Portekizli kaşifler tarafından dikilmiştir. Haçın bulunduğu şapelin iç yüzeyine yapılan ve Hıristiyanlığı betimleyen resimler ziyaretçiler tarafından oldukça beğenilir.
  • Mactan Adası’nda bulunan Lapu-Lapu Anıtı, şehrin en önemli noktalarından biridir. Lapu-Lapu, Macellan ile politik çatışmaya giren ve onu öldüren yerlilerin lideridir.
  • Yerel bir pazara uğramak isterseniz, Tabo-an Pazarı doğru adrestir. Kurutulmuş deniz ürünlerinin ve tropikal meyvelerin bulunduğu bu pazardan el işi eşyalara ya da çeşitli hediyeliklere ulaşabilirsiniz.
  • Şehrin en eski caddesi olan Colon Caddesi’ne de gidebilirsiniz. Bu cadde üzerinde akşam pazarı da kurulur.

Cebu Yemekleri ve Kültürü

Cebu’da yemek kültürünü ağırlıklı olarak deniz ürünleri oluşturur. Şehre gitmişken birbirinden lezzetli deniz ürünlerini tadabilirsiniz. Aynı zamanda, şehirde en çok tüketilen meyvenin muz olduğu söylenebilir. Cebu’da muzun pek çok çeşidini bulabilirsiniz. Hem alışveriş yapmak hem de yemek yemek için ülkenin en büyük ikinci alışveriş merkezi olan SM Cebu’ya gidebilirsiniz.

Misafirperver bir kültüre ve eğlenmeyi seven bir anlayışa sahip olan Cebu halkı, festivallere de ev sahipliği yapar. Her yıl ocak ayının üçüncü pazar günü gerçekleştirilen Sinulog Festivali’nde yerliler parlak kıyafetler giyerek gonglar eşliğinde dans eder. Herkesin doyasıya eğlendiği bu festivale katılarak farklı kültürler ile bir araya gelebilir ve eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Birçok deneyimi bir arada yaşayabileceğiniz Cebu’yu, seyahat rotanıza ekleyebilir, yeni yolculuklara yelken açabilirsiniz.

Benzer İçerikler

Comments are closed.